ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Одне з найсекретніших підприємств України відзначило 90-річчя

Новини Озброєння та техніка
Прочитаєте за: 2 хв. 2 Червня 2021, 19:55

Свою історію одне з найбільш секретних підприємств – Павлоградський механічний завод (ПМЗ), веде з 2 червня 1931 року, коли поблизу міста Павлоград заклали полігон для випробування артилерійських і авіаційних боєприпасів.

Відтоді, у передвоєнні роки та у період після Другої світової, зростав і зміцнювався колектив заводу, нарощувався обсяг випробувань, розбудовувалась інфраструктура, вирішувалися нові невідкладні завдання. З 1960-х підприємство вступило в новий етап розвитку у складі «Південмашу». Артилерійський полігон знадобився для виконання завдань зі створення ракетної техніки, і його було перетворено у спеціалізований виробничий об’єкт – СПО-8, з виготовлення, складання й випробування ракетних двигунів на твердому паливі.

Під час «холодної війни», що супроводжувалася перегонами озброєнь, ПМЗ розростався, зміцнювався і, зрештою, перетворився на потужного виробника міжконтинентальних балістичних твердопаливних ракет різних типів – морського, шахтного та залізничного базування.

Зі славетним 90-річним ювілеєм ПМЗ привітали колеги з держпідприємств «Виробниче об’єднання Південний машинобудівний завод ім. О.М. Макарова» та «Конструкторське бюро «Південне» ім. М.К. Янголя».

– Вражає далекоглядність стратегії, мудрість і всепереможна воля до дії легендарних професіоналів і подвижників ракетної справи тих років: М.К. Янгеля, Л.В. Смирнова, О.М. Макарова, В.Ф. Уткіна, В.М. Шкуренка, Л.Д. Кучми. С.М. Конюхова, – що підтверджували своїм життям перевірену часом ідею консолідації колективів нашої величезної ракетної кооперації заради головної спільної мети – зміцнення обороноздатності Батьківщини.

Колектив ПМЗ зробив неоціненний внесок у створення оборонного щита держави, успішно вирішивши непрості проблеми виробництва маршових двигунів для морських ракет, забезпечивши їхній серійний випуск у кількості майже 90 комплектів. Справжнім тріумфом колективу стало виготовлення і кінцеве складання всього обсягу замовлення неперевершених триступеневих бойових стратегічних ракет СС-24 шахтного та залізничного базування – а це 106 ракет і 12 ракетних поїздів. Слід зазначити, що остаточне складання всіх рідинних ракет КБ «Південне» третього і четвертого поколінь виконували саме на ПМЗ.

Нині ПМЗ включено до головних виконавців Державного оборонного замовлення і бере активну участь у модернізації та виготовленні засобів залпового вогню, тактичних ракет, а попереду – предмет особливої гордості української «оборонки» – створення сучасного вітчизняного оперативно-тактичного ракетного комплексу.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Сьогодні відбудеться засідання Ради Україна-НАТО у віртуальному форматі

Сьогодні відбудеться засідання Ради Україна-НАТО у віртуальному форматі

Сьогодні, 19 квітня, відбудеться засідання Ради Україна-НАТО, скликання якого ініціював Президент України Володимир Зеленський для обговорення захисту українського неба й постачання засобів ППО.

Українська авіація завдала 9 ударів по ворожих позиціях

Українська авіація завдала 9 ударів по ворожих позиціях

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 9 районах зосередження особового складу противника.

Ситуація на фронті: 86 боєзіткнень за добу, найбільше ворог атакує на Бахмутському напрямку

Ситуація на фронті: 86 боєзіткнень за добу, найбільше ворог атакує на Бахмутському напрямку

Протягом минулої доби на фронті відбулося 86 бойових зіткнень.

Головнокомандувач ЗСУ: Ми робимо все можливе, щоб повернутись у наш Крим

Головнокомандувач ЗСУ: Ми робимо все можливе, щоб повернутись у наш Крим

Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що ЗСУ роблять все можливе, щоб повернутись в тимчасово окупований російськими загарбниками український Крим.

Зброя перемоги: що дає нашому війську мобільний 3D-оглядовий радіолокатор «Фенікс» — думка експерта

Зброя перемоги: що дає нашому війську мобільний 3D-оглядовий радіолокатор «Фенікс» — думка експерта

В одному зі своїх нещодавніх повідомлень у рубриці «Зброя перемоги» автори офіційної сторінки Міністерства оборони України в соціальній мережі Telegram нагадали про напрочуд вдалу розробку від фахівців вітчизняного оборонного комплексу — мобільний 3D-оглядовий радіолокатор «Фенікс».

Генштаб ЗСУ здійснив ротацію речника Сил оборони Півдня

Генштаб ЗСУ здійснив ротацію речника Сил оборони Півдня

Генеральний штаб Збройних Сил України провів ротаційні заходи щодо начальника Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Машиніст екскаватора

від 21000 до 50000 грн

Старокостянтинів, Хмельницька область

Бухгалтер

від 21000 до 51000 грн

Житомир

Військова частина А1112

Операційна сестра, військовослужбовець

від 20000 до 50000 грн

Дніпро

Військова частина А4615

Водій у 155 окремий батальйон територіальної оборони

від 21000 до 51000 грн

Степанівка, Сумська область

Стрілець-помічник гранатометника

від 20000 до 120000 грн

Дніпро

128 ОБр Сил ТрО

Військовослужбовець в ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Слов'янськ

Старобільський РТЦК та СП