ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

НАТО розгорнуло додаткові сили через військову агресію Росії проти країн-сусідів – Єнс Столтенберг

Новини світу та України
Прочитаєте за: 3 хв. 1 Червня 2021, 10:59

НАТО є оборонним союзом, і саме воля і готовність союзників захищати й обороняти одне одного дозволили десятками років уникати конфліктів та воєн, зберігати мир у Європі.

Про це під час пресконференції напередодні віртуальної зустрічі міністрів закордонних справ та міністрів оборони країн-союзниць, заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє Укрінформ.

Саме так керівник Альянсу відповів на запитання преси про реакцію союзників на оголошене російською стороною рішення розмістити на західних кордонах РФ додатково до 20 військових з’єднань і частин.

«Росія використала військову силу проти сусідів, у Грузії й в Україні, вона продовжує дестабілізувати схід України, незаконно анексувала Крим. Ми бачили більшу російську військову присутність у високих широтах Півночі, в Баренцевому морі, у Балтійському морі, в Чорному та Середземному морях, а також на Близькому Сході. Саме тому НАТО підвищило готовність сил та розгорнуло бойові групи на сході Альянсу», – сказав Єнс Столтенберг.

Він нагадав, що протягом кількох минулих років Росія демонструвала агресивну поведінку, здійснила значні інвестиції в нові сучасні військові спроможності, від звичайних зразків зброї до систем ядерного озброєння.

«НАТО – оборонний союз, він призначений для захисту й оборони всіх союзників. Ми готові запобігати конфліктам та війні. Але кращий шлях для цього, – це надіслати чітке послання будь-якому потенційному противнику: якщо один із союзників буде атакований, всі союзники встануть поряд із ним. І завдяки цьому ми запобігаємо війні та зберігаємо мир», – додав Єнс Столтенберг.

Він зауважив, що щодо Росії  НАТО продовжуватиме дотримуватися двоєдиного підходу: з одного боку, зміцнювати систему стримування та оборону, а з іншого ­– шукати змістовного діалогу.

«Ми прагнемо кращих відносин з Росією, яка є нашим сусідом. Навіть якщо такі відносини не вдається поліпшити, важливо підтримувати з нею навіть важкі відносини, для прозорості військової активності та для зниження ризиків щодо проблем контролю над озброєнням. Тож ми будемо продовжувати цей двоєдиний підхід до відносин з Росією. Все, що ми робимо, є оборонним. Ініціатива «НАТО 2030» – це також про те, як ми можемо надалі надійно зміцнювати нашу систему стримування й оборони, але виключно в оборонному вимірі», – наголосив генсек НАТО.

Нагадаємо, як повідомляла АрміяInform, міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив про намір сформувати у Західному військовому окрузі РФ, додатково до вже наявних сил, близько 20 нових з’єднань і частин «у відповідь на дії НАТО на західному стратегічному напрямку».

Він заявив, що країни Північноатлантичного альянсу на чолі зі США нарощують інтенсивність польотів своєї стратегічної авіації, присутність бойових кораблів із крилатими ракетами, зростає кількість їхніх навчань.

Такі дії цих країн, вважає Шойгу, нібито руйнують систему безпеки у світі та змушують Росію вжити заходів адекватної протидії.

Читайте нас в Telegram
СБУ відреагувала на погрозу з боку білорусі щодо удару по лікарнях в Києві

СБУ відреагувала на погрозу з боку білорусі щодо удару по лікарнях в Києві

Служба безпеки України прокоментувала заяву керівника кдб білорусі, який пригрозив про наміри рф здійснити ракетний удар по двох київських лікарнях, одна з яких дитяча.

росіяни 79 разів за добу атакували позиції Сил оборони

росіяни 79 разів за добу атакували позиції Сил оборони

Ворог завдав 1 ракетного та 67 авіаційних ударів, здійснив 54 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Норвегія надасть $13,7 млн для обслуговування українських танків Leopard

Норвегія надасть $13,7 млн для обслуговування українських танків Leopard

Обслуговування буде відбуватися в спеціальному центрі у Польщі.

Антикорупційна рада при МОУ підбила підсумки роботи

Антикорупційна рада при МОУ підбила підсумки роботи

Наступні вибори до Громадської антикорупційної ради при Міністерстві оборони України будуть оголошені найближчим часом, строк її роботи буде збільшений до двох років.

Медичні сили ЗСУ отримали ще два медичних евакуаційних вагони

Медичні сили ЗСУ отримали ще два медичних евакуаційних вагони

Загалом таких вагонів вже 66, до кінця року планується зробити ще 4 такі вагони.

Сили оборони на півдні знищили 16 гармат і 3 міномети

Сили оборони на півдні знищили 16 гармат і 3 міномети

Протягом доби на південному напрямку було знищено 113 окупантів й 51 одиниця озброєння та військової техніки.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій-електрик, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Київ

20 окремий батальйон спеціального призначення

Командир міномета

від 20000 до 120000 грн

Краматорськ

23 ОМПБ 56 ОМПБр

Начальник електpостанції, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Робота/Військовослужбовець ЗСУ/Полтава та Область/Без досвіду

від 20100 до 120000 грн

Полтава, Полтавська область

Оператор засобів РЕБ

від 20000 до 25000 грн

Київ

Військова частина А4682

Бойовий медик взводу 155 окремого батальйону ТрО

від 21000 до 51000 грн

Степанівка, Сумська область