ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Воєнна юстиція та впровадження стандартів НАТО — питання круглого столу Громадської ради при МОУ

Армія і суспільство Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 14 Травня 2021, 17:24

Сьогодні, 14 травня, у Центральному будинку офіцерів Збройних Сил України відбулося засідання Громадської ради при Міністерстві оборони. На порядку денному були дві основні теми: «Проблемні питання та напрямки відновлення системи воєнної юстиції в Україні» та «Стан впровадження стандартів НАТО в Міністерстві оборони України та Збройних Силах України».

У залі для конференцій ЦБО в Києві зібралися представники багатьох громадських, ветеранських, офіцерських та інших організацій, чинні й колишні військовослужбовців, члени їхніх родин. Крім того, для доповідей та участі в обговореннях запросили фахівців із науково-дослідних центрів, управлінь і директоратів оборонного відомства. Серед запрошених до президії розширеного засідання були також представник Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Андрій Почерпайло та заступник генерального директора Директорату інформаційної політики Міністерства оборони України Ольга Куліш.

Із детальними доповідями про стан воєнної юстиції, її актуальні проблеми та шляхи їхнього розв’язання виступали представники спеціалізованих установ: Національної академії правових наук, Національного університету оборони, Військової служби правопорядку та інші.

Генерал-майор юстиції Павло Богуцький

За словами генерал-майора юстиції Павла Богуцького, представника  науково-дослідного  інституту, скасування у 2001 році наукової спеціальності військових правників та «кількарічні напади на воєнну юстицію призвели до того, що її практично немає». Ці та інші проблеми активно обговорювали під час круглого столу, у якому взяли участь фахівці профільних департаментів Міністерства оборони України.

Голова Громадської ради при МОУ  Володимир Чепець

—  Громадська рада звернеться до керівників Міністерства оборони та держави із пропозицією поновити систему воєнної юстиції, —  пообіцяв присутнім голова ради Володимир Чепець.

Перед обговоренням другого питання про стан впровадження стандартів НАТО присутні вислухали доповідь представника Управління стандартизації, кодифікації та каталогізації Міністерства оборони України Олександра Кумеди. Члени Громадської ради погодили рішення про приведення до стандартів НАТО й питання соціальної сфери.

Після засідання заступник генерального директора Директорату інформаційної політики у сфері оборони та стратегічних комунікацій Міністерства оборони України поділилася з кореспондентом АрміяInform своїми враженнями від участі в заході.

— Я отримала багато інформації для подальшої роботи, — сказала Ольга Куліш. — Так, я знала, що є багато проблем, але несподіваною була та кількість людей із громадського сектору, які готові допомагати у вирішенні цих проблем і, головне, які вже мають підготовлені рішення!

 Фото: Дмитро Юрченко

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Глава МЗС Норвегії у Одесі побачив зруйнований російським дроном будинок, де загинуло 12 цивільних

Глава МЗС Норвегії у Одесі побачив зруйнований російським дроном будинок, де загинуло 12 цивільних

Глава норвезької дипломатії Еспен Барт Ейде під час візиту на Одещину ознайомився з наслідками російського тероризму. Зокрема, на власні очі побачив зруйнований російським дроном будинок, де 2 березня загинуло 12 цивільних людей.

США оновили пошкоджене внаслідок руйнування Каховської ГЕС обладнання

США оновили пошкоджене внаслідок руйнування Каховської ГЕС обладнання

США доставили 7 потужних трансформаторів до Миколаєва, що допомогло забезпечити електроенергією понад 400 домогосподарств після російських атак.

Українська сила складається з сили мільйонів наших людей — Президент

Українська сила складається з сили мільйонів наших людей — Президент

Президент України Володимир Зеленський звернувся до усіх, хто є українською силою на наголосив, що вона вміщує сили мільйонів наших людей.

Литовська армія розпочинає найбільший цикл військових навчань за участю понад 20 тисяч солдатів

Литовська армія розпочинає найбільший цикл військових навчань за участю понад 20 тисяч солдатів

У квітні-червні литовська армія проведе один із найбільших та найінтенсивніших циклів військових навчань, у яких візьмуть участь понад 20 тисяч литовських та союзних солдатів і тисячі одиниць військової техніки.

Данія підписала угоду про продаж 24 винищувачів F-16 Аргентині

Данія підписала угоду про продаж 24 винищувачів F-16 Аргентині

Данія підписала з Аргентиною угоду про продаж 24 винищувачів F-16 на суму близько 2,1 мільярда крон (300 мільйонів доларів).

ОК «Південь» очолив бригадний генерал Геннадій Шаповалов

ОК «Південь» очолив бригадний генерал Геннадій Шаповалов

Командувачем військ оперативного командування «Південь» призначений бригадний генерал Геннадій Шаповалов.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

служба в Збройних Силах України

від 20100 до 125000 грн

Лозова, Харківська область

Санітарний інструктор

від 23000 до 23000 грн

Дніпро

31 Бр НГУ ім. генерал-майора Олександра Радієвського

Старший водій-гранатометник

від 25000 до 125000 грн

Мукачеве, Закарпатська область

Офіцер штабу

від 20100 до 120100 грн

Дніпро

128 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ

Номер обслуги

від 20000 до 120000 грн

Київ

21 окремий батальйон спеціального призначення

Військовослужбовець за контрактом

від 20100 до 120000 грн

Запоріжжя

Шевченківський РТЦК