ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У США та Європі вимагають заборонити польоти над Білоруссю і ввести санкції

Новини світу та України
Прочитаєте за: 2 хв. 24 Травня 2021, 13:20

Голова Комітету з питань міжнародних відносин Сенату США Роберт Менендес і його колеги із Чехії, Латвії, Німеччини, Литви, Ірландії, Польщі та Великої Британії закликали тимчасово заборонити польоти міжнародних рейсів над Білоруссю та ввести санкції проти режиму Олександра Лукашенка.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться в їхній спільній заяві.

«Ми, очільники комітетів закордонних справ у парламентах наших країн, одностайно засуджуємо погрозу застосування сили проти цивільного літака в небі над Білоруссю. Використання винищувача для перехоплення цивільного рейсу Ryanair — це піратський вчинок, здійснений на маршруті між двома країнами-членами НАТО і ЄС. Цей безрозсудний вчинок піддав пасажирів і екіпаж серйозній небезпеці. Це нагадування про нелегітимність влади, яка претендує на повноваження в Мінську», — йдеться у заяві.

Парламентарії закликали до негайного розслідування Міжнародною організацією цивільної авіації (ICAO) порушення вільного транзиту між країнами й погроз літаку. «До висновку ICAO, ми закликаємо призупинити членство Білорусі в організації й заборонити всі польоти через повітряний простір Білорусі, включно з рейсами до та з країни», — наголосили вони.

Парламентарії вважають, що інцидент продемонстрував байдужість Мінська до безпеки громадян інших країн. «Цей акт державного терору й викрадення — загроза для всіх, хто подорожує в Європі чи за її межі», — йдеться у заяві.

Крім цього, парламентарії закликали ЄС і НАТО застосувати санкції проти режиму Олександра Лукашенка, призупинити можливість користуватися механізмами Інтерполу та інших міжнародних організацій для нападу на демократію в Європі. «Ми закликаємо до вільних виборів під наглядом ОБСЄ і до негайного та безумовного звільнення Романа Протасевича та інших політв’язнів. Тиранії не місце в Білорусі та у Європі. Це загроза не лише для її власних громадян, а й мільйонів інших людей у світі», — наголошується в заяві.

Нагадаємо, 23 травня білоруські силовики затримали засновника каналу Nexta Романа Протасевича після того, як змусили за допомогою винищувачів посадити в Мінську літак компанії Ryanair, на якому опозиціонер слідував з Афін до Вільнюса.

У білоруській опозиції зазначали, що всього після приземлення літака в Мінську до Вільнюса не вилетіли двоє громадян Білорусі й четверо громадян РФ. Серед них — Роман Протасевич та його дівчина.

Читайте нас в Telegram
СБУ відреагувала на погрозу з боку білорусі щодо удару по лікарнях в Києві

СБУ відреагувала на погрозу з боку білорусі щодо удару по лікарнях в Києві

Служба безпеки України прокоментувала заяву керівника кдб білорусі, який пригрозив про наміри рф здійснити ракетний удар по двох київських лікарнях, одна з яких дитяча.

росіяни 79 разів за добу атакували позиції Сил оборони

росіяни 79 разів за добу атакували позиції Сил оборони

Ворог завдав 1 ракетного та 67 авіаційних ударів, здійснив 54 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Норвегія надасть $13,7 млн для обслуговування українських танків Leopard

Норвегія надасть $13,7 млн для обслуговування українських танків Leopard

Обслуговування буде відбуватися в спеціальному центрі у Польщі.

Антикорупційна рада при МОУ підбила підсумки роботи

Антикорупційна рада при МОУ підбила підсумки роботи

Наступні вибори до Громадської антикорупційної ради при Міністерстві оборони України будуть оголошені найближчим часом, строк її роботи буде збільшений до двох років.

Медичні сили ЗСУ отримали ще два медичних евакуаційних вагони

Медичні сили ЗСУ отримали ще два медичних евакуаційних вагони

Загалом таких вагонів вже 66, до кінця року планується зробити ще 4 такі вагони.

Сили оборони на півдні знищили 16 гармат і 3 міномети

Сили оборони на півдні знищили 16 гармат і 3 міномети

Протягом доби на південному напрямку було знищено 113 окупантів й 51 одиниця озброєння та військової техніки.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Звязківець

від 21000 до 121000 грн

Київ

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Стрілець

від 20000 до 120000 грн

Львів

216 окремий батальйон 125 ОБр Сил ТрО

Стpілець-регулювальник

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Провідний спеціаліст групи публічних закупівель

від 17000 до 17000 грн

Запоріжжя

Державна прикордонна служба України

Стрілець

від 20000 до 120000 грн

Львів

Червоноградський РТЦК та СП