ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У полтавській філії Національного військово-історичного музею бомбардувальної авіації близько 16 тисяч експонатів

Армія і суспільство
Прочитаєте за: 2 хв. 18 Травня 2021, 20:29

З нагоди Міжнародного дня музеїв на базі полтавської філії Національного військово-історичного музею важкої бомбардувальної авіації, яким керує полковник запасу Віктор Дейнега, відбувся урочистий збір працівників музеїв.

— Участь у форумі взяли керівники всіх шести філій нашого центрального офісу, які розташовані у п’яти областях України, — розповів директор Національного військово-історичного музею Андрій Ільєнко. — А місце проведення саме у Полтаві визначив той факт, що музей дальньої авіації за два останні роки з-поміж інших зробив найпотужніший ривок щодо як формування експозиції, так і вдосконалення матеріально-технічної бази.

Зокрема, як відзначив керівник, лише за минулий рік фонди полтавської філії збільшились більш як на 1500 одиниць і становлять на сьогодні близько 16 тисяч експонатів.

Розділити свято з військовими музейниками зібралися представники Міністерства оборони України, командування окремої бригади армійської авіації імені Ігоря Сікорського, очільники громадських організацій Полтавщини.

— Національний військово-історичний музей і його філії це не тільки осередки збереження історичної пам’яті. Сьогодні це потужний плацдарм для наступу у площині військово- й національно-патріотичного виховання нації, і особливо молодого покоління, — наголосив директор Департаменту соціального та гуманітарного забезпечення Міністерства оборони України Назім Агаєв. — Аналізуючи військову історію минувшини, ми також повинні формувати духовний і патріотичний потенціал громадян на прикладах героїки українських захисників, які саме сьогодні протистоять російському агресору на Сході.

Протягом збору його учасники поділилися думками щодо перспектив розвитку, пріоритетними завданнями установ за напрямками спеціалізації, ознайомились із сучасними зразками друкованих видань науково-пізнавального характеру.

Найкращі колективи та працівники військових музеїв були відзначені подяками та почесними грамотами від імені Міністерства оборони України, Національного військово-історичного музею, а також від керівництва Полтавської обласної державної адміністрації, міської ради, спілки членів родин полеглих учасників АТО/ООС.

Наприкінці урочистих зборів гості заходу ознайомилися з оновленою експозицією музею важкої бомбардувальної авіації.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На півдні за добу зафіксували проліт 64 розвідувальних БПЛА

На півдні за добу зафіксували проліт 64 розвідувальних БПЛА

Окупанти тиснуть артилерійськими обстрілами, завдають авіаційні удари, застосовують велику кількість ударних дронів різних типів, не припиняють аеророзвідку.

На березі річки затримали волинян, які намагалися переправити ухилянтів до Польщі на човні

На березі річки затримали волинян, які намагалися переправити ухилянтів до Польщі на човні

Оперативники Волинського прикордонного загону у взаємодії з польськими колегами викрили протиправну діяльність з незаконного переправлення осіб через кордон.

У Міноборони прокоментували можливість вручення повісток за кордоном

У Міноборони прокоментували можливість вручення повісток за кордоном

Речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін прокоментував можливість вручення представниками територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки повісток українським військовозобов’язаним чоловікам за кордоном.

росіяни вдарили КАБом по Сумах

росіяни вдарили КАБом по Сумах

Вдень 25 квітня ворог застосував керовану авіаційну бомбу, вдаривши по інфраструктурі міста Суми.

У застосунку Signal запущено інформативний чат-бот для військовослужбовців та членів їхніх родин

У застосунку Signal запущено інформативний чат-бот для військовослужбовців та членів їхніх родин

Запущено інформативний чат-бот у застосунку Signal для військовослужбовців та членів їхніх родин за номером +380631087206. Застосунок наразі працює в тестовому режимі.

У МОУ спрогнозували строки запуску електронного кабінету військовозобов’язаного

У МОУ спрогнозували строки запуску електронного кабінету військовозобов’язаного

Речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін припускає, що електронний кабінет військовозобов’язаного зможе вже запрацювати в червні 2024 року.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Військовослужбовець за контрактом у ТРО

від 20000 до 100000 грн

Військова частина А7124

Стаpший pозвідник-опеpатоp

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Стрілець-гранатометник (ДШВ)

Яворів

Яворівський РТЦК та СП

Водій категорій B, C, військовослужбовець

від 20500 до 50500 грн

Стрий, Львівська область

Головний сержант, військовослужбовець

від 22000 до 22000 грн

Миколаїв

Військова частина А1080

Майстеp-номеp обслуги, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ