ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Танкіст із шестистрункою: «Мрію записати диск пісень про наших воїнів!»

Life story
Прочитаєте за: 4 хв. 29 Травня 2021, 7:59

30-річного харків’янина Ігоря Веретеннікова в підрозділі поважають не лише як досвідченого офіцера-танкіста, професійного техніка та хорошого воїна. Товариші по службі готові годинами сидіти і слухати, коли лейтенант бере гітару і починає співати.

Ігор — бард та музикант. Виконує пісні як власного написання, так і добре знані патріотичні хіти українською мовою.

— Вперше взяв до рук шестиструнку, коли мені було років сім. Відтоді — не розлучаємось. Вчився в «музикалці». Потім грав з декількома харківськими місцевими гуртами. А потім — і на строковій. У підрозділі любили, коли я брав інструмент і міг щось заграти-заспівати, — розповідає лейтенант.

Слід додати, що офіцер-танкіст пройшов усі щаблі від солдата до офіцера: служив строкову в піхоті. Потім — контракт. Перших два роки російсько-української війни воював у складі однієї з механізованих бригад, будучи сержантом, навідником-оператором бойової броньованої машини. За участь у боях з російськими загарбниками нагороджений медаллю «Захисник Вітчизни».

Офіцер наголошує, що в перші роки війни дійшов висновку, що війську потрібні грамотні командири-практики, з бойовим досвідом і сучасним баченням. Тому вирішив іти вчитися: вступив до Військового інституту танкових військ Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут». Завершив навчання лише у 2020 році. І приємним сюрпризом для нього стало призначення на посаду до тієї ж бригади, звідки він починав свій армійський шлях!

— Було дійсно приємно повернутися майже додому, — говорить він. — Але вже в новому для себе та інших статусі.

Нині лейтенант — заступник командира одного з танкових підрозділів з озброєння.

— От усі кажуть, що для танкістів, мовляв, немає роботи. Бо наша техніка виведена за рамки бойового протистояння агресору Мінськими домовленостями. Дійсно, ми відведені від лінії зіткнення. Але це не означає, що танкісти сидять без діла: тривають заняття з особовим складом за різними напрямками підготовки, відбувається ремонт та обслуговування техніки. Робиться все, щоб броньований кулак Сухопутних військ завжди був напоготові. Бо за один раз, що танкісти вийдуть у поле, вони можуть ворогу так «нагорнути», що іншим родам військ і за місяць не зробити! — каже офіцер.

І на фронті, і на навчанні гітара завжди була вірною супутницею Ігоря. А акорди та тексти народжувались самі собою.

— Одну з моїх улюблених пісень «У бій за Україну» я написав, коли ще був курсантом, за… 20 хвилин. Ситуація була наступна: у ВНЗ тривав конкурс творчих робіт, присвячених АТО. Ну і мене попросили взяти участь. А я якось поринув у навчальний процес і… забув. І от приходять до мене колеги і запитують про слова і мелодію. А в мене ще нічого не готово. Я прошу дати мені трохи часу. Сідаю і тут, як кажуть, «накрило»: пригадалося все побачене та пережите у 2014–2015 роках. І це все моментально перекочувало із голови на папір та в ноти, — розповідає він.

Офіцер говорить, що хотів би записати диск із патріотичними піснями власного написання. Можливо, зробити це в кооперації з якимось відомим гуртом або ж з військовим ансамблем. Утім, предметно займеться цим  питанням після повернення додому.

А ми пропонуємо і вам послухати проникливі й сильні слова пісні, яку створив танкіст із гітарою.

До слова, якщо хочете ще пісень від цього унікального виконавця — пишіть у коментарях під цим матеріалом на сторінці АрміяInform! Бойовий офіцер, талановитий музикант та виконавець заслуговує на те, щоб його творчість стала відомою!

Фото автора

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Єгері знищили танк та БМП ворога

Єгері знищили танк та БМП ворога

росіяни спробували атакувати позиції 71-ї окремої єгерської бригади, але були покарані.

В Україні створено Корпус демінерів

В Україні створено Корпус демінерів

На сьогодні до Корпусу демінерів долучились підрозділи Міністерства оборони та Збройних Сил України, які виконуватимуть завдання на деокупованих територіях.

Окупанти щонайменше 7 разів вдарили по Золотій Балці на Херсонщині

Окупанти щонайменше 7 разів вдарили по Золотій Балці на Херсонщині

Зранку 16 квітня російські війська вдарили по Золотій Балці Херсонської області.

В брянській області знищили РЛС за $100 млн, яка допомагала скидати КАБи на Україну

В брянській області знищили РЛС за $100 млн, яка допомагала скидати КАБи на Україну

Комплекс «Небо-У» контролював небо на 700 кілометрів в глиб України, допомагав ворогу виявляти українські засоби ураження та підтримував бомбардувальники, які скидають КАБи на українське прикордоння.

Президент: У нас закінчилися всі ракети, які захищали Трипільську ТЕС

Президент: У нас закінчилися всі ракети, які захищали Трипільську ТЕС

Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю американському мовнику PBS розповів, що росіяни змогли знищити Трипільську ТЕС тільки після того, як в України закінчилися ракети для систем ППО.

Глави Міноборони США та Німеччини обговорили підтримку України

Глави Міноборони США та Німеччини обговорили підтримку України

Міністр оборони США Ллойд Остін провів телефонну розмову зі своїм німецьким колегою Борисом Пісторіусом, щоб обговорити продовження підтримки України на тлі вторгнення росії.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Снайпер

від 51000 до 120000 грн

Запоріжжя

79 окремий батальйон 102 ОБр Сил ТрО

навідник ЗУ-23-2, стрілець-зенітник

від 25000 до 130000 грн

Київ, Київська область

Кулеметник

від 40000 до 120000 грн

Житомир

1 ОБрСпП ім. Івана Богуна

Командир взводу

від 23000 до 28000 грн

Ковель

Військова частина А4825

Технік, військовослужбовець | Військова частина А2166

від 26000 до 56000 грн

Львів, Львівська область

Інспектор прикордонної служби

від 25000 до 70000 грн

Харків

Військова частина 9951 ДПСУ