ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Із близько 10 тис дітей, осиротілих через російсько-українську війну, 6 тис. мають срібні обереги

Новини Події
Прочитаєте за: 3 хв. 31 Травня 2021, 12:14

У Харкові близько 200 дітей українських воїнів, які загинули на Сході нашої держави під час російсько-української війни, отримали срібні обереги «Батьківське серце» в формі серця, де на звороті написано ім’я їхнього загиблого батька чи мами.

Так, за ініціативи Громадської спілки «Всеукраїнське військово-цивільне об’єднання «Бойове братерство України» та Громадської організації «Всеукраїнське об’єднання рідних, зниклих безвісти і загиблих захисників України» за підтримки облдержадміністрації у залі обласної філармонії зібралися сотні ветеранів АТО/ООС, волонтерів, курсантів військово-навчальних закладів, щоб вшанувати полеглих героїв.

–Харківщина стала 23-ю областю в Україні, де реалізують цей соціальний проєкт, – каже керівник ГС «Всеукраїнське військово-цивільне об’єднання «Бойове братерство України» Павло Жебрівський. – На Харківщині понад 300 представників різних силових відомств загинули в боях із російськими окупантами. У більшості з них залишилися діти і саме про них піклуємося. Адже сини чи доньки найкращих громадян України не повинні відчувати потреби в чомусь. Ім’я їхніх батьків на кулоні нагадуватиме про справжню ціну миру.

У церемонії вручення срібних оберегів «Батьківське серце» взяли участь: Павло Жебрівський, Народний Герой України Григорій Сіваченко з позивним «Гора», заступник голови Харківської ОДА Антон Деньгуб, заступник військового комісара Харківського обласного ТЦК та СП підполковник Микола Шарий тощо.

–Дуже важко дивитися в очі дітям, осиротілим через звірства російських катів, – говорить підполковник Микола Шарий. – Та ще страшніше буде, коли ми не говоритимемо про подвиги захисників України. Адже війна не закінчилася і, на жаль, мені доводиться проводжати в останню путь мешканців Харківщини. Щиро вірю в нашу перемогу в цій страшній війні. Адже Бог і правда на нашому боці. Герої не вмирають!

Серед тих, кому вручили обереги, був і кадет 10 класу Державної гімназії-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» Віталій Пархоменко. Його батька Леоніда Пархоменка призвано до війська за мобілізацією ще у 2014-му, а роком пізніше він загинув на Сході. Коли Віталій подорослішав, вирішив піти по його стопах і харківська «кадетка» стала першим пунктом реалізації життєвого плану.

–За рік випускатимусь з навчального закладу, де багато чому навчився. Насамперед повірив у власні сили. Також у Кадетському корпусі опанував основи військової справи та став цінувати дружбу, на якій, вважаю, тримається вся армія. Я ще на роздоріжжі стосовно вибору вишу, де далі вчитимуся. Від дня смерті батька в мене не згасла потужна ненависть до ворогів, хочеться скоріше потрапити на фронт. Тож, можливо вступатиму кудись на «заочку», а після досягнення повноліття піду в бойову бригаду ЗС України як рядовий контрактник, – розповів кадет Пархоменко.

За словами представників Громадської спілки «Всеукраїнське військово-цивільне об’єднання «Бойове братерство України», в Україні близько 10 тис. дітей осиротіли через російсько-українську війну. Наразі срібні обереги вручені понад 6 тис. з них. Тому вони й далі їздитимуть державою і підтримуватимуть дітей, яких так жорстоко обпалила війна.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Реакція «узкого міра» на «плоский штопор» у виконанні Ту-22М3

Реакція «узкого міра» на «плоский штопор» у виконанні Ту-22М3

Вранці 19 квітня всі українці зраділи новині про перше знищення російського бомбардувальника Ту-22М3 зенітно-ракетними підрозділами Повітряних Сил ЗСУ та Головним управлінням розвідки МОУ.

Глава держави присвоїв звання Героя України головному сержанту Сергію Гвоздю

Глава держави присвоїв звання Героя України головному сержанту Сергію Гвоздю

Президент присвоїв звання Героя України та вручив орден «Золота Зірка» головному сержанту Сергію Гвоздю.

У Миколаєві затримали зрадника, який передавав фсб рф дані про дислокацію оборонних об’єктів

У Миколаєві затримали зрадника, який передавав фсб рф дані про дислокацію оборонних об’єктів

Завдяки доказовій базі Служби безпеки реальний термін ув’язнення отримав ще один агент фсб, який збирав розвіддані про Сили оборони на Миколаївщині.

Президент відзначив військовослужбовців, які обороняють Часів Яр

Президент відзначив військовослужбовців, які обороняють Часів Яр

Президент України Володимир Зеленський відвідав один із командних пунктів 41-ї окремої механізованої бригади, яка обороняє Часів Яр, та особисто нагородив захисників.

Ракетний удар по Дніпру: кількість постраждалих зросла до 24 осіб, пошукові роботи тривають

Ракетний удар по Дніпру: кількість постраждалих зросла до 24 осіб, пошукові роботи тривають

Унаслідок російської ракетної атаки по Дніпру число постраждалих зросло до 24 людей.

На тлі ракетної атаки по Дніпру посол ЄС закликала негайно надати Україні більше ППО

На тлі ракетної атаки по Дніпру посол ЄС закликала негайно надати Україні більше ППО

Посол Європейського Союзу в Україні Катаріна Матернова після масованої російської ракетної атаки на Дніпро заявила, що рф буде притягнута до відповідальності.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Командир танка, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Розвідник-радист, радіотелеграфіст

від 20000 до 25000 грн

Київ

Військова частина А4682

Тракторист, військовослужбовець

від 20460 до 22100 грн

Ніжин, Чернігівська область

Механік-моторист

від 20000 до 120000 грн

Запоріжжя

65 ОМБр

Розвідник

від 20500 до 120500 грн

Київ

Військова частина А7039

Командир стрілецького взводу

Яворів

Яворівський РТЦК та СП