ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Превентивна дипломатія та посередництво блакитних шоломів

Новини Свята та річниці
Прочитаєте за: 2 хв. 29 Травня 2021, 9:19

Понад 60 років тому Організація Обєднаних Націй створила унікальну в своєму роді структуру – миротворчі сили ООН. Нестабільна ситуація на той час у різних куточках планети змусила світову спільноту вирішувати військові конфлікти миротворчими військами, адже безпека людей завжди була на першому місці. Відтоді й нині до складу миротворчих сил постійно залучають військових та поліцейських тих країн, котрі можуть виконувати специфічні завдання в найгарячіших точках планети. Україна − не виняток, і вже у 1992 році, практично через рік після проголошення Незалежності, Організація Обєднаних Націй надіслала нашій державі Лист про допомогу з проханням залучити наших військових у миротворчій операції з охорони в Югославії (UNPROFOR). А вже згодом була Грузія, Боснія і Герцеговина, Ангола, Ліван та інші конфліктні регіони.

Нині наша держава продовжує активну миротворчу діяльність і починаючи з 1992 року Україна взяла участь у подібних місіях майже в 20 країнах світу, залучивши близько 50 000 наших військовослужбовців. Звичайно, що будь-яке силове втручання не обходиться без втрат, тому і Україна має майже 60 українських військових, котрі віддали свої життя за мир та спокій на планеті. Станом на сьогодні в миротворчих операціях під егідою ООН бере участь 333 українських військовослужбовці. 290 з них – це особовий склад безпосередьо національних миротворчих контингентів у Демократичній Республіці Конго та Республіці Косово. Решта військових виконують миротворчі завдання як військові спостерігачі та у складі багатонаціональних штабів у ДР Конго, Косові, Республіці Аб’єй, Південному Судані, Малі, Кіпрі та Придністровському регіоні Республіки Молдова. І, навіть попри бойові дії на Сході нашої держави, Україна продовжує виконувати свої миротворчі зобов’язання перед Організацією Об’єднаних Націй з підтримки миру та стабіліазції ситуації у неспокійних країнах. За попередньою інформацією, вже невдовзі Україна готується направити своїх вузькопрофільних армійців до ще однієї країни, де нині неспокійно і точиться війна, а ні в чому не винні люди потребують допомоги світової спільноти.

На жаль, є й серед країн-членів ООН й такі, котрі одними з перших виступали гарантами миру та безпеки у всьому світі, а вже сьогодні вони є лідерами абсолютно протилежних переконань та гібридними методами втручаються в соціально-політичну ситуацію інших держав. Мабуть, уже дуже скоро основоположникам миротворчої діляності Організації Об’єднаних Націй доведеться переглянути статус рівноправ’я деяких  учасників та дотримання ними правил підтримки міжнародного миру та безпеки у світі. Варто пам’ятати, що ООН усі конфлікти спершу намагається вирішити за допомогою превентивної дипломатії та посередництва, а вже потім – задіюють блакитні шоломи.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

Воїни ССО спалили склад БК та знищили військових противника на Півдні.

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

Сьогодні, 18 квітня, Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про атаку невідомого безпілотного літального апарату по території навчального центру Запорізької атомної електростанції, що примикає до майданчика.

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

Суд виніс вирок жителю Полтави, який співпрацював з аналітичним порталом рф «Фонд стратегічної культури».

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із віцеканцлером Німеччини Робертом Габеком під час його візиту до Києва. Темою розмови було зміцнення ППО України сучасними системами та двостороння співпраця у сфері ОПК.

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

Військовослужбовці Збройних сил Естонської Республіки в рамках базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних Сил України у Великій Британії проводять заняття з навчання ведення позиційних бойових дій.

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Українська сторона провела переговори з чеською стороною щодо підготовки проєкту майбутньої безпекової угоди.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Санінструктор в 126 ОБр ТРО

від 20000 до 120000 грн

Херсон, Херсонська область

Головний сержант, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Пілот (оператор) безпілотних літальних апаратів, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Покровськ

Бахмутський ОБ ТрО

Військовий перекладач з англійської

від 25000 до 55000 грн

Житомир

Військова частина А1262

Водій

від 20000 до 20000 грн

Житомир

199 навчальний центр ДШВ ЗСУ

Оператор протитанкового озброєння, військовослужбовець у ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ

66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго