ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Проєкту «Ветеранський простір Хмельниччини» дали зелене світло

Армія і суспільство Ветерани АТО та ООС Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 28 Травня 2021, 11:56

Повернувшись з війни, військові здебільшого зіштовхуються з численними проблемами. Питання правового характеру, оформлення земельних ділянок, лікування, реабілітація та протезування. Це далеко неповний перелік запитань, відповіді на які захисники України самотужки не завжди можуть знайти.

Учорашні воїни часто є беззахисними через байдужість і черствість чиновників. Саме це і надихає їх об’єднуватись в громадські об’єднання та спілки, щоб разом розв’язувати нагальні питання й допомагати побратимам здолати певні труднощі.

Варто зауважити, що у Хмельницькому налагоджена тісна співпраця між міською владою та ветеранами російсько-української війни. Успішно втілюється в життя Програма підтримки учасників АТО/ООС, надають житло та грошові сертифікати на придбання житла, кошти на лікування, навчання і реабілітацію. Але, попри це, в місті, яке має тисячі захисників, не було такого приміщення чи центру, де б ветерани могли зібратись, провести заходи, відпочити чи отримати консультативні послуги. Центр сприяння учасникам АТО/ООС при ОДА розміщується у невеличкій кімнаті на 30 метрів квадратних, яку щодня відвідують десятки людей. Вона є і волонтерським пунктом збору. І вмістити всіх охочих там немає можливості.

Тому саме ветерани певний час обговорюють питання створення «Ветеранського простору Хмельниччини». Їхня ініціатива знайшла підтримку у міського голови Олександра Симчишина. На зустрічі з ініціативною групою він пообіцяв надати приміщення під проєкт. І вже за кілька місяців ветеранам запропонували приміщення будинку культури «Проскурів». Уже триває процедура оформлення відповідних документів задля передачі його у користування створеної Спілки.

Володимир Шрубковський

– Ми не очікували, що саме таке велике приміщення – площею 1500 квадратних метрів – нам виділять. Це дасть змогу втілити багато проєктів, – інформує один із координаторів Володимир Шрубковський.

У планах ініціативної групи втілити давню мрію і поєднати під одним дахом багато напрямків. Тут буде центр надання адмінпослуг, психологічної підтримки, кінозал, хостел для тих, хто прибув у місто на лікування чи оздоровлення з інших населених пунктів. У планах організаторів створити Музей російсько-української війни і центр патріотичного виховання.

– Для занять спортом плануємо обладнати потужну спортивно-тренувальну базу з необхідними тренажерами, враховуючи, що там займатимуться й ті, хто зазнав важких поранень, – долучається до розмови Олександр Маковей, призер і переможець кількох змагань ветеранів, кавалер ордена «За мужність» III ступеня.

Команда Хмельниччини досить успішно виступає на багатьох змаганнях ветеранів, а Олександр Маковей – її лідер. На жаль, нині спортсмени вимушені мігрувати від спортзалу до спортзалу, щоб підтримувати форму до чергових змагань.

– Плануємо обладнати все так, щоб на нашій базі можна було проводити всеукраїнські змагання для ветеранів та інвалідів. Для цього вже є певні напрацювання та проєкти, – каже Олександр.

Єгор Денісов

– Сподіваємось, віримо, йдемо до того, що наш «Ветеранський простір» стане першим в Україні, де під одним дахом об’єднаємо кілька проєктів. Тим паче, що є підтримка влади. Напрямки майбутньої діяльності очолять ветерани російсько-української війни, які мають досвід громадської роботи. Ніхто краще не зрозуміє учасника бойових дій, ніж людина, яка пройшла жахіття війни. Втілення проєкту дає можливість самореалізуватись ветеранам, – каже один з ініціаторів ідеї, член Громадської ради при Міністерстві ветеранів Єгор Денісов.

Втілення в життя «Ветеранського простору Хмельниччини» стане потужним кроком вперед у питаннях соціалізації ветеранів, адаптації їх до мирного життя та використання унікального досвіду захисників України.

І проєкт буде втілений однозначно, адже за його реалізацію взялись вмотивовані, сильні духом і вірою патріоти.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Українці за добу купили військових облігацій на понад 30 млн гривень

Українці за добу купили військових облігацій на понад 30 млн гривень

За 24 години через Дію придбали понад 30 тисяч облігацій. Найпопулярнішими стали Ялта, Нова Каховка та Сімферополь.

В Одесі показали наслідки атаки ударних безпілотників

В Одесі показали наслідки атаки ударних безпілотників

Внаслідок російського удару по Одесі наразі зафіксовано пошкодження 58 квартир у 22 будинках.

Президент Литви: Ситуація на фронті в Україні напряму залежить від підтримки Заходу

Президент Литви: Ситуація на фронті в Україні напряму залежить від підтримки Заходу

Президент Литви Гітанас Наусєда закликав європейських партнерів не втрачати час та якнайшвидше надати Україні системи ППО,

Президент відзначив державними нагородами понад 700 військових, з них 228 — посмертно

Президент відзначив державними нагородами понад 700 військових, з них 228 — посмертно

Президент України Володимир Зеленський відзначив державними нагородами 718 військовослужбовців України, 228 з них — посмертно.

У Запоріжжі до центру рекрутингу протягом місяця звернулись понад 700 осіб

У Запоріжжі до центру рекрутингу протягом місяця звернулись понад 700 осіб

Понад 730 людей звернулись до Запорізького центру рекрутингу за місяць.

Окупанти скинули модернізовану авіабомбу на Селидове

Окупанти скинули модернізовану авіабомбу на Селидове

У вівторок, 23 квітня, о 4:20 окупанти вдарили авіабомбою УМПБ Д-30 по Селидовому на Донеччині.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Кухар, молодший інспектор прикордонної служби

від 51000 до 51000 грн

Запоріжжя

Державна прикордонна служба України

Снайпер, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Кулеметник, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Оператор БПЛА, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Харків

229 окремий батальйон 127 ОБр Сил ТрО

Гранатометник

від 20000 до 120000 грн

Дніпро

128 ОБр Сил ТрО

Командир взводу

від 23000 до 28000 грн

Ковель

Військова частина А4825