Бригада використовує тактику, яка дозволяє порушувати противнику намічені наступальні плани та нав’язувати власні правила ведення бою. У черговому матеріалі циклу «Бригада для супергероя» про…
До охайної та просторої зали їдальні ракетної бригади у визначений час підтягуються військовослужбовці на обід. Вже у фоє кожен може ознайомитись на великій «плазмі» із запропонованими стравами.
— У нас сьогодні на перше запашна юшка з горбуші. Для бульйону використовуємо вже кип’ячену воду і рибу, згодом додаємо моркву й картоплю на 20–30 хвилин та спеції — сіль, перець до смаку і, звісно, зелень, — інформує старший кухар зміни молодший сержант Ірина Стасюк.
На друге — на вибір дві страви — тушкована капуста або гречка з кручениками зі свинини та два салати на вибір. До складу одного з них — «Райдуга» — входить морква по-корейськи, ковбаса, огірок, приправляється все це олією, а на довершення ще й зелень. Інгредієнти «салату з сиром Фета» — капуста «пекінка», помідори, огірки, оливки, перець болгарський та сир Фета, і теж заправлений олією. На третє — узвар із сухофруктів і яблука.

На сніданок ракетники куштували млинці зі сметаною, спагеті з тушкованим м’ясом, салат з моркви і ковбасою під майонезом. А на вечерю кухарі порадують військових смаженою рибою у клярі та макаронами.
— Ми вже маємо тривалий досвід харчування за Каталогом — з вересня 2017 року. Це, звісно, значно краще, ніж попередня система харчування. Можемо порадувати наших військових свіжими овочами, фруктами, якісним м’ясом, сиром, йогуртами. Ми налагодили тісну і прозору співпрацю з цивільною фірмою, яка постачає нам продукти. Якщо виникають окремі запитання до їх якості — все оперативно замінюємо впродовж дня, — розповідає начальник продовольчої служби капітан Дмитро Новосьолов. – Взагалі постачальники розуміють свою відповідальність, і серйозних проблем у нас не виникало.
У плануванні меню-розкладки враховують вартість на добу, кількість калорій і побажання особового складу. Також, за рекомендацією медиків, відповідно до сезону готують салати і страви, замовляють овочі та фрукти.
У бригаді взагалі питання продзабезпечення як у пункті постійної дислокації, так і під час ротацій на Схід, організовано на достатньо високому рівні. І в польових умовах досвід та кваліфікація кухарів у пікселі забезпечує збалансоване харчування ракетників. Страви польової кухні нічим не відрізняються від приготованих на сучасному кухонному обладнанні.
— Головне тут — бажання порадувати товаришів по службі, творчий і професійний підхід кухарів та, звісно, якість продуктів, — ділиться начальник їдальні прапорщик Михайло Панчілов.
— У нас склались добрі робочі стосунки з частинами, які ми забезпечуємо. Згідно із заявками вчасно постачаємо замовлені продукти. Звичайно, на початку такої співпраці були певні проблеми. Та ми швидко реагуємо на зауваження чи побажання з військових частин. І з часом усе нормалізувалось, ми маємо хороші результати. Головне для нас — щоб військові були задоволені нашою співпрацею, — проінформував кореспондента АрміяInform менеджер компанії постачальника Юрій Ношенко.
Якщо ви чимось не задоволені (або задоволені, впевнені і такі будуть) надсилайте впродовж 2-3 днів фото своїх сніданків, обідів та вечерь. Побачимо, де насправді є проблеми на солдатській кухні. Наші журналісти завітають до вашої військової частини з цими фото. Ми знаємо як вплинути на ситуацію.
Чекаємо на ваші фотолисти за адресою: insider@armyinform.com.ua. Вказуйте лише номер вашої частини. Анонімність, конфіденційність гарантуємо.
@armyinformcomua
«Уран» і «Вовк» — батько та син, які ще недавно були цивільними, а нині служать пліч-о-пліч у складі 73-го морського центру Сил спеціальних операцій ЗСУ. Попри різницю у віці, вони виконують бойові завдання на рівних — з відданістю, притаманною справжнім воїнам.
Бригада «Рубіж» оприлюднила свідчення двох російських полонених, захоплених на Покровському напрямку. Військові кажуть, що їхні історії демонструють «порожнечу в очах пересічного солдата рф».
На цей час загальна кількість бойових зіткнень становить 141.
Президент України Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України з врученням ордена «Золота Зірка» заступнику командира 95-ї бригади ДШВ підполковнику Костянтину Ревуцькому.
Президент України Володимир Зеленський підписав нові, як він зазначив, «особливі рішення» про санкції, які стосуються осіб із урядових структур Кремля.
У складі команди представник ЦСК ЗС України Ігор Коваленко здобув золото на Європейському корпоративному чемпіонаті з рапіду(шахів), який проходив у місті Аньєр‑сюр‑Сен (Франція).
від 25000 до 45000 грн
Павлоград
Військова частина А4759
від 22000 до 60000 грн
Одеса
Південне територіальне управління Військової служби правопорядку
Бригада використовує тактику, яка дозволяє порушувати противнику намічені наступальні плани та нав’язувати власні правила ведення бою. У черговому матеріалі циклу «Бригада для супергероя» про…