ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Руслан Хомчак: «Ці батальйонно-тактичні навчання показали, що ми готові ефективно реагувати на зовнішні загрози»

Важливо Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 26 Травня 2021, 19:17

На загальновійськовому полігоні міжвидового центру підготовки військових частин та підрозділів у Рівненській області відбуваються батальйонно-тактичні навчання однієї з механізованих бригад ЗС України. На навчаннях були присутні Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Руслан Хомчак, командувачі видів, оперативних командувань, всі командири бригад Збройних Сил України, а також представники тренувальних місій Збройних Сил Канади, США, Великої Британії.

Мета заходу – показати нові форми та методи дій підрозділів різних родів військ, сил і видів, які застосовуються за єдиним замислом. Це – об’єднана підготовка, яка складається з міжвидової та міжродової складових. Участь у заняттях бере керівний склад військових частин, з’єднань та органів військового управління Збройних Сил, зокрема командири бойових бригад.

– Сьогоднішні навчання, які ми провели з керівним складом ЗС України, з командирами бригад та командувачами, показали, що ми здійснили чергові кроки вперед як у процесі управління підрозділами та військами, так і під час планування і зміни тактичних епізодів обстановки на полі бою, – повідомив Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Руслан Хомчак під час спілкування з представниками засобів масової інформації.

Безпосередньому відпрацюванню практичних дій підрозділів передував  етап планування, теоретичної та практичної частини роботи комплексної системи розвідки, дорозвідки, роботи засобів радіоелектронної боротьби. Відбулися навчання батальйонних тактичних груп (БТГр) з бойовою стрільбою у наступі, дії малих тактичних груп Сил спеціальних операцій, завдавання зосередженого ракетно-авіаційного удару тощо. Особлива увага приділялася комплексному застосуванню високоточної зброї, безпілотних літальних апаратів, засобів РЕБ, автоматизованих систем управління та іншого сучасного озброєння.

– Збройні Сили України вже не перший рік навчаються за стандартами НАТО – це повсякденна діяльність наших військ під час навчань, де працюють тисячі стандартів країн Альянсу. Стандарти, продемонстровані сьогодні в дії, стосувалися як ухвалення рішень, так і тактичних дій, ураження цілей тощо. У заняттях взяли участь військовослужбовці країн-членів НАТО, з якими ми не тільки навчаємось, але й аналізуємо результати та підбиваємо підсумки, – акцентував Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Руслан Хомчак.

Під час підготовки нинішніх занять був врахований досвід бойового застосування провідних армій світу, висновки з дій підрозділів РФ під час останніх навчань, а також досвід, набутий Збройними Силами України під час відбиття збройної агресії російської федерації. Усі ці дані були проаналізовані у Генеральному штабі ЗС України та сформовані відповідні рекомендації для командирів оперативно-тактичної ланки.

– Сьогодні максимально застосували те озброєння, яке ЗС України мають на озброєнні з метою покращення як вмінь та навичок командирів, штабів щодо управління цією зброєю, так і щодо ефективного застосування з метою максимального завдавання втрат противнику і збереження своїх військ, – наголосив Головнокомандувач Збройних Сил України.

Фото та відео авторів

Кореспондент АрміяInform

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Польща піднімала в небо військову авіацію під час ударів рф по Україні

Польща піднімала в небо військову авіацію під час ударів рф по Україні

Польща піднімала в повітря військову авіацію для забезпечення безпеки свого повітряного простору під час атаки рф по Україні.

У Повітряних Силах ЗСУ назвали знищення Ту-22М3 вендетою за Дніпро

У Повітряних Силах ЗСУ назвали знищення Ту-22М3 вендетою за Дніпро

Речник Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш прокоментував знищення Силами оборони України російського стратегічного бомбардувальника Ту-22М3, носія крилатих ракет Х-22.

Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 — носій крилатих ракет Х-22

Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 — носій крилатих ракет Х-22

Командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Микола Олещук прокоментував знищення далекого стратегічного бомбардувальника Ту-22М3.

росія становить екзистенційну загрозу і для ЄС — Жозеп Боррель

росія становить екзистенційну загрозу і для ЄС — Жозеп Боррель

Високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель провів зустріч із міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою. Він наголосив, що наразі безпека ЄС також перебуває перед загрозою. 

Повітряні Сили ЗСУ підтвердили знищення Ту-22М3, а також ракет та дронів

Повітряні Сили ЗСУ підтвердили знищення Ту-22М3, а також ракет та дронів

Командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Микола Олещук заявив про знищення російського бомбардувальника Ту-22М3, а також 15 ворожих ракет та 14 БПЛА.

Обидві партії Конгресу США запевнили Україну в підтримці законопроєктів про допомогу

Обидві партії Конгресу США запевнили Україну в підтримці законопроєктів про допомогу

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що обидві партії Конгресу США запевнили українську делегацію в підтримці законопроєктів про допомогу.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Інженер-електронщик БПЛА, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область

Бойовий медик роти охорони

від 20100 до 120100 грн

Чугуїв, Харківська область

Водій-електрик ДО В/Ч А4729

від 21000 до 51000 грн

Київ, Київська область

Водій, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Лозова

Військова частина А7290

Бухгалтер

від 21000 до 51000 грн

Житомир

Військова частина А1112

Бойовий медик взводу

від 21000 до 27000 грн

Білгород-Дністровський, Одеська область