ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Богунівцям презентували виставку, присвячену діяльності НАТО в Україні

Новини Події
Прочитаєте за: 3 хв. 25 Травня 2021, 20:22

Сьогодні у приміщенні Київського військового ліцею імені Івана Богуна презентували виставку фотографій і плакатів, присвячену питанням співпраці України та НАТО.

Організаторами виставки виступили фахівці експертної групи політики військових зв’язків з громадськістю Директорату інформаційної політики у сфері оборони та стратегічних комунікацій Міністерства оборони України за підтримки Центру інформації та документації НАТО в Україні.

За словами організаторів виставки, світлини зможуть поінформувати молодь про Альянс, його багату історію, дружню та стратегічну підтримку, яку сьогодні надає Україні НАТО.

На заході, крім організаторів, були присутні представники Департаментів військової освіти і науки, соціального та гуманітарного забезпечення Міноборони України, ліцеїсти та викладачі військового навчального закладу.

У вітальному слові керівник Київського військового ліцею імені Івана Богуна генерал-майор Ігор Гордійчук подякував представникам Альянсу за співпрацю та висловив сподівання, що сьогодні Збройні Сили України стоять на правильному шляху, який дозволить здобути перемогу. «Ми будуємо нову армію, але, на відміну від ворога, не армію примусу, а армію, яка виконуватиме завдання за мотиваційним покликом серця», — зазначив Ігор Гордійчук і подякував за підтримку міжнародних організацій, підкресливши, що Україна завжди готова ділитися досвідом.

Директор Департаменту військової освіти і науки Міноборони України Володимир Мірненко розповів про сучасні напрями розвитку військової освіти у ЗСУ.

«Нині реформування Збройних Сил України здійснюється відповідно до стандартів НАТО. Безумовно, не стоїть осторонь і система військової освіти. Головними завданнями, які стоять перед нею, є створення системи професійної військової освіти, інтегрованої у систему державної освіти. Ми також маємо забезпечити централізовану підготовку офіцерів оперативного і стратегічного рівня — як майбутню опору нашого війська. А також забезпечити мотивацію до навчання впродовж військової кар’єри. Якість військової освіти має відповідати високим стандартам НАТО. А для того щоб це відбулося, наш департамент, Міноборони і Збройні Сили роблять все можливе», — наголосив директор Департаменту військової освіти і науки Міноборони.

За словами Володимира Мірненка, проведено чимало роботи для імплементації стандартів НАТО в систему військової освіти у ЗСУ. Це, зокрема, курси професійної військової освіти, які відповідають процесам планування та прийняття військових рішень, що діють у країнах Альянсу.

Він подякував організаторам за чудову виставку, презентовану у стінах військового ліцею, й висловив сподівання, що вона дозволить розширити майбутнім військовим світогляд і відповість на питання, що стоять перед ними.

Директор Центру інформації та документації НАТО Вінета Кляйне розповіла ліцеїстам про Альянс і його співпрацю із ЗС України.

Після презентації організатори виставки запросили представників НАТО до музею Київського військового ліцею імені Івана Богуна, аби вони могли ознайомитися з його славетною історією — від часів Другої світової й донині.

Експозицію вже презентовано у трьох військово-цивільних адміністраціях Донецької і Луганської областей, у механізованій бригаді, що виконує бойові завдання в районі проведення ООС, військовому мобільному госпіталі м. Сєвєродонецька, Луганському державному університеті внутрішніх справ імені Е. Дідоренка, Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського, Центральному будинку офіцерів ЗСУ та в навчальному центрі «Десна» імені князя Ярослава Мудрого.

Фото Дмитра Юрченка

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
реакція «узкого міра» на «плоский штопор» у виконанні Ту-22М3

реакція «узкого міра» на «плоский штопор» у виконанні Ту-22М3

Вранці 19 квітня всі українці зраділи новині про перше знищення російського бомбардувальника Ту-22М3 зенітно-ракетними підрозділами Повітряних Сил ЗСУ та Головним управлінням розвідки МОУ.

Глава держави присвоїв звання Героя України головному сержанту Сергію Гвоздю

Глава держави присвоїв звання Героя України головному сержанту Сергію Гвоздю

Президент присвоїв звання Героя України та вручив орден «Золота Зірка» головному сержанту Сергію Гвоздю.

У Миколаєві затримали зрадника, який передавав фсб рф дані про дислокацію оборонних об’єктів

У Миколаєві затримали зрадника, який передавав фсб рф дані про дислокацію оборонних об’єктів

Завдяки доказовій базі Служби безпеки реальний термін ув’язнення отримав ще один агент фсб, який збирав розвіддані про Сили оборони на Миколаївщині.

Президент відзначив військовослужбовців, які обороняють Часів Яр

Президент відзначив військовослужбовців, які обороняють Часів Яр

Президент України Володимир Зеленський відвідав один із командних пунктів 41-ї окремої механізованої бригади, яка обороняє Часів Яр, та особисто нагородив захисників.

Ракетний удар по Дніпру: кількість постраждалих зросла до 24 осіб, пошукові роботи тривають

Ракетний удар по Дніпру: кількість постраждалих зросла до 24 осіб, пошукові роботи тривають

Унаслідок російської ракетної атаки по Дніпру число постраждалих зросло до 24 людей.

На тлі ракетної атаки по Дніпру посол ЄС закликала негайно надати Україні більше ППО

На тлі ракетної атаки по Дніпру посол ЄС закликала негайно надати Україні більше ППО

Посол Європейського Союзу в Україні Катаріна Матернова після масованої російської ракетної атаки на Дніпро заявила, що рф буде притягнута до відповідальності.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Військовослужбовець в ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Слов'янськ

Старобільський РТЦК та СП

Медична сестpа, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Сапер до 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади

від 23000 до 123000 грн

Мукачеве, Закарпатська область

Стрілець у Київ

від 21000 до 21000 грн

Київ

168 окремий батальйон 120 ОБр Cил ТрО

Фельдшер

Дніпро

93-тя окрема механізована бригада «Холодний Яр"

Тракторист, машиніст екскаватора

від 21000 до 51000 грн

Новомосковськ

Військова частина Т0940