ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Військові з інституту танкових військ активно готуються до параду та опановують новий стройовий крок

Події Публікації
Прочитаєте за: 2 хв. 24 Травня 2021, 20:21

Військовий інститут танкових військ НТУ «ХПІ» активно готується до проведення параду з нагоди тридцятої річниці Незалежності України. Очолив підготовку заступник начальника інституту з морально-психологічного забезпечення – начальник відділення полковник Олександр Сінько.

За його словами, відбір курсантів для формування коробки розпочався ще в березні. Особовий склад відбирали за морально-психологічними якостями й фізичними параметрами. Так, однією з вимог участі в параді є зріст не нижче ніж 1,8 м.

– Військовослужбовців, які представлятимуть навчальний заклад і загалом Збройні Сили перед керівництвом держави, громадськістю, іноземними партнерами, добирали не лише за зростом, а й навчальними показниками: відмінники навчання, стройової підготовки, – розповів полковник Олександр Сінько.

Новий стройовий крок, який уперше презентують на Хрещатику 24 серпня, визначає підйом ноги на 10-15 сантиметрів (раніше було 15–20 сантиметрів), винос руки на рівні сонячного сплетіння. А темп руху буде не традиційним – 110-120 кроків за хвилину, а нижче – 110.

Він зазначив, що у квітні з особовим складом, який братиме участь у параді, відбувся індивідуальний стройовий вишкіл у складі підрозділів. Зокрема, вивчали та тренувалися ходити новим стройовим кроком, який вперше презентують на Хрещатику 24 серпня. Тепер визначено підйом ноги 10-15 сантиметрів, раніше було 15-20 сантиметрів, винос руки – на рівні сонячного сплетіння. Крім того, темп руху буде не традиційним – 110-120 кроків за хвилину, а нижче – 110.

Показові заняття відбулися на базі Окремого президентського полку імені гетьмана Богдана Хмельницького під керівництвом Командування Сухопутних військ ЗС України, де були надані всі необхідні матеріали.

Полковник Олександр Сінько розповів, що наразі у виші триває злагодження парадного розрахунку. Фактично щодня курсанти й офіцери тренуються на плацу інституту по три години.

– Упевнений: із завданням впораємося. Тим більше, що у 2017–2018 роках, коли брали участь у військових парадах, Верховний Головнокомандувач та Міністр оборони нас відзначили як найкращий парадний розрахунок, – наголосив полковник Олександр Сінько.

У другій половині липня завершальний етап підготовки та спільних тренувань до святкового параду відбуватиметься на Київщині.

Також він додав, що орієнтовно в другій половині липня особовий склад, який бере участь у параді, буде переміщений на завершальний етап підготовки на Київщину. Там і відбудуться спільні тренування.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Радіотелеграфіст, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Бойовий медик

від 30000 до 120000 грн

Київ

20 окремий батальйон спеціального призначення

Командир зенітного артилерійського взводу

від 25000 до 50000 грн

Одеса

Військова частина А2238

Оператор протитанкового озброєння, військовослужбовець у ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ

66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго

Стрілець

від 20000 до 20000 грн

Ужгород

Військова частина 3115 НГУ

Служба у Збройних Силах України, снайпер

від 20100 до 50000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область