ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Президент України оновив склад Наглядової ради «Укроборонпрому»

Новини Озброєння та техніка
Прочитаєте за: 2 хв. 24 Травня 2021, 9:31

Президент України Володимир Зеленський підписав два укази, одним з яких припинив повноваження Володимира Горбуліна, першого віцепрезидента Національної академії наук України як члена Наглядової ради Державного концерну «Укроборонпром», іншим — призначив трьох нових членів.

Про це повідомляє пресслужба «Укроборонпрому».

Так, згідно з Указом глави держави № 209/2021 до вищого керівного органу Концерну увійшли президент Київської школи економіки Тимофій Милованов (за згодою) і промисловці Олександр Носов і Ростислав Шурма (за згодою).

Отже, на сьогодні Наглядова рада «Укроборонпрому» представлена п’ятьма членами. До її складу також входять перший заступник Міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Валерій Іващенко та ексдиректор Агентства дослідницьких проєктів з оборони (DARPA) Ентоні Дж. Тетер.

Генеральний директор «Укроборонпрому» Юрій Гусєв подякував Володимирові Горбуліну за роботу у Наглядовій раді Концерну на посаді голови та зазначив, що припинення його повноважень пов’язані зі станом здоров’я.

22 травня очільник Концерну Юрій Гусєв представив пана Милованова керівникам «Укроборонпрому» та його підприємств-учасників.

— Я маю дуже велику повагу до Володимира Горбуліна, який став для мене справжнім ментором, — розповів Тимофій Милованов. — Він чудово знає, як спілкуватися з політиками, як працюють держава та економіка, має бачення розбудови оборонної галузі та розуміє, що для цього потрібно. Ми домовилися з паном Горбуліним, що у разі потреби він консультуватиме мене та команду Концерну з нагальних питань. І ми це дуже цінуємо, оскільки його думка є думкою справжнього науковця та патріота. Я б хотів, щоб у нас було якомога більше таких державників, як Володимир Павлович. Україні, Академії наук, «Укроборонпрому» та всім нам дуже пощастило, що в нашій країні є така людина.

Нагадаємо, до повноважень Наглядової ради «Укроборонпрому» належить, зокрема, затвердження стратегії розвитку та напрямів діяльності Концерну, а також здійснення контролю за виконанням Концерном та його учасниками покладених на них завдань у сфері оборонно-промислового комплексу та військово-технічного співробітництва.

Відповідно до п. 34 Статуту ДК «Укроборонпром», до Наглядової ради входять п’ять членів, трьох з яких призначає Президент України, а двох — уповноважений орган управління. Члени Наглядової ради Концерну, відповідно до п. 35 Статуту ДК «Укроборонпром», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 31.08.2011 № 993 «Про деякі питання Державного концерну “Укроборонпром”» (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 04.10.2018 № 849), працюють на безоплатній основі й не перебувають з Концерном у трудових відносинах.

 

Читайте нас в Telegram
Обидві партії Конгресу США запевнили Україну в підтримці законопроєктів про допомогу

Обидві партії Конгресу США запевнили Україну в підтримці законопроєктів про допомогу

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що обидві партії Конгресу США запевнили українську делегацію у підтримці законопроєктів про допомогу.

В Україні хвилина мовчання

В Україні хвилина мовчання

Згідно з указом Президента України Володимира Зеленського № 143/2022, хвилина мовчання проводиться щодня о 9:00, її оголошують у всіх засобах масової інформації.

На Дніпропетровщині через російський удар загинули 6 осіб, в тому числі діти

На Дніпропетровщині через російський удар загинули 6 осіб, в тому числі діти

У Синельниківсьому районі Дніпропетровської області внаслідок російського ракетного удару пошкоджено більше десятка приватних будинків, загинуло 6 осіб, серед яких діти 6 та 8 років, ще 2 людей травмовано.

Дмитро Кулеба провів низку зустрічей з главами МЗС Британії, Німеччини та Франції: які питання обговорили

Дмитро Кулеба провів низку зустрічей з главами МЗС Британії, Німеччини та Франції: які питання обговорили

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час робочої поїздки до Італії провів зустрічі з главами МЗС Великої Британії, Німеччини та Франції.

Володимир Зеленський у зв’язку з російським ударом по Дніпру звернувся до партнерів

Володимир Зеленський у зв’язку з російським ударом по Дніпру звернувся до партнерів

Президент України Володимир Зеленський після російського удару по Дніпру 19 квітня 2024 року вкотре закликав країни-партнерів захистити небо України.

У Сухопутних військах ЗСУ показали відео падіння Ту-22М3 в росії

У Сухопутних військах ЗСУ показали відео падіння Ту-22М3 в росії

Сухопутні війська Збройних Сил України вранці 19 квітня 2024 року опублікували відео падіння літака Ту-22М3 у ставропольському краї росії.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Командиp бойової машини, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область

Об’єднаний навчально-тренувальний центр “Поділля”, Інструктор

від 25000 до 100000 грн

Кам'янець-Подільський, Хмельницька область

Військовослужбовець ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Кривий Ріг

Старобільський РТЦК та СП

Водій-електрик, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Стрілець – помічник гранатометника

від 20100 до 120100 грн

Дніпро

128 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ