ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Мінветеранів і Сумський державний університет підписали договір щодо спортивної та психологічної реабілітації ветеранів

Реабілітація Спорт
Прочитаєте за: 3 хв. 24 Травня 2021, 12:42

Міністерка у справах ветеранів Юлія Лапутіна відвідала Сумський державний університет, де зустрілася з викладачами, ознайомилася з навчально-виховним процесом ВНЗ, діагностично-реабілітаційною базою університетської клініки та олімпійською базою підготовки легкоатлетів України, повідомляє пресслужба Мінветеранів України.

Під час зустрічі сторони обговорили потенціал клініки щодо програм лікування захисників та використання Палацу студентського спорту для організації спортивних і масових заходів для ветеранів АТО/ООС.

Для поглиблення співпраці міністерка у справах ветеранів Юлія Лапутіна та ректор Сумського державного університету Василь Карпуша підписали договір про співпрацю. Документом передбачено створення можливостей для соціальної адаптації, реабілітації  та успішного перенавчання ветеранів, членів їхніх родин та сімей загиблих, впровадження навчальних програм, короткотермінових курсів, проведення університетом спільних освітніх, спортивних заходів і соціально-психологічних тренінгів.

— Я вражена спроможностями університету, замотивованим і фаховим колективом, який розвиває різні напрямки діяльності. Приємно чути, що питання захисників України є пріоритетом для університету. Запевняю, що з боку міністерства у нас буде дуже плідна комунікація з вами. Це дозволить запровадити пілотний проєкт з формування моделі переходу з військової кар’єри на цивільну, а також створить додаткові можливості для допомоги нашим ветеранам пройти спортивну, психологічну реабілітацію та долучитися до змагань «Ігор воїнів» та «Ігор Нескорених». У нас великі плани на співпрацю, а підписання меморандуму — це основа, перший практичний крок, — зазначила міністерка.

Крім того, Юлія Лапутіна відзначила великі спроможності для перепідготовки в навчальному закладі військових і резервістів та висловила надію, що в майбутньому ветерани зможуть не тільки навчатися, а і стати викладачами університету.

Ректор Сумського державного університету Василь Карпуша зазначив, що підписання меморандуму — знакова подія, колектив університету налаштований на майбутню співпрацю з Мінветеранів.

— Сьогодні ми показали спроможності нашого університету щодо перенавчання та перепідготовки ветеранів, широкі можливості нашої клініки щодо фізичної реабілітації. Ми сподіваємося на плідну співпрацю з міністерством і готові втілювати спільні ідеї та проєкти, — додав ректор.

Зі свого боку Юлія Лапутіна прочитала для студентів університету лекцію «Смислова війна РФ проти України: інструменти, засоби, досвід протидії».

— Смислова війна є видом когнітивної зброї, складова сучасної гібридної війни. Ця війна — як радіація, якої не видно, але вона розповсюджується і завдає руйнівних наслідків. Наприклад, агресивна фаза смислової війни у Криму розпочалася у 2008 році, коли почали створювати нові проросійські сили, насаджувати в медіа проросійські символи, використовувати візуальну рекламу, — розповіла міністерка.

Юлія Лапутіна також оглянула експозицію, присвячену загиблим в АТО/ООС воїнам-випускникам Сумського державного університету та разом з ректором Василем Карпушею вшанувала пам’ять загиблих захисників, поклавши квіти до пам’ятного знака студенту-воїну.

Читайте нас в Telegram
Ще одна партія бронетранспортерів М577 прибула в Україну — їх передала Литва

Ще одна партія бронетранспортерів М577 прибула в Україну — їх передала Литва

У Міністерстві оборони Литви заявили про передачу Україні чергової партії бронетранспортерів М577. Машини прибули 23 квітня.

росія атакувала Костянтинівку КАБом: постраждалі у важкому стані

росія атакувала Костянтинівку КАБом: постраждалі у важкому стані

Сьогодні вранці росіяни скинули на місто Костянтинівка Донецької області керовану авіабомбу, внаслідок удару поранено 5 людей.

Микола Олещук показав, як воїни ППО відбивали нічну атаку «шахедів» над Одещиною

Микола Олещук показав, як воїни ППО відбивали нічну атаку «шахедів» над Одещиною

Командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Микола Олещук показав бойову роботу протиповітряної оборони у ніч 23 квітня.

Майже половина контрактів Міноборони на закупівлю ОВТ укладені з вітчизняними виробниками

Майже половина контрактів Міноборони на закупівлю ОВТ укладені з вітчизняними виробниками

Станом на квітень 2024 року Міністерство оборони України має чинних контрактів на закупівлю озброєння та військової техніки на суму 582,2 мільярда гривень. Майже 50% з них укладені з українськими виробниками.

Влучання у харківську телевежу: удар був на висоті майже 140 метрів

Влучання у харківську телевежу: удар був на висоті майже 140 метрів

22 квітня окупанти влучили ракетою по харківській телевежі. Внаслідок цього в Харкові та найближчих населених пунктах відсутній сигнал цифрового ефірного мовлення.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Зв’язківець, військовослужбовець

від 20000 до 125000 грн

Нікополь, Дніпропетровська область

Пиляр, військовослужбовець

від 20500 до 120500 грн

Київ

Військова частина А7039

Корюківський РТЦК та СП запрошує на контрактну службу в

від 21100 до 121100 грн

Мена, Чернігівська область

Кухар

від 8000 до 9000 грн

Озерне

Військова частина А1435

Програміст-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Київ

Косівський РТЦК та СП

Водій-електрик, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ