ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Випускники кафедри військової медицини Дніпровського державного медичного університету склали Військову присягу

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 22 Травня 2021, 19:52

61 випускник кафедри Медицини катастроф та військової медицини Дніпровського державного медичного  університету урочисто склав Військову присягу на вірність українському народові. Кожен десятий випускник цієї кафедри вступає до  Військово-медичної академії та пов’язує своє життя із захистом  Батьківщини.

Сьогодні тут випустили 61 студента п’ятого курсу, через рік після отримання диплому Міністром оборони України їм буде присвоєно офіцерське звання «Молодший лейтенант медичної служби». За два роки на кафедрі вони здобули знання та навички за 29-ма кредитами – це військово-польова терапія, епідеміологія, гігієна, домедична допомога, надання допомоги на полі дою під вогнем та на етапах евакуації, а також  інші дисципліни.

– Щорічно близько десяти відсотків наших випускників вступають до Військово-медичної академії та пов’язують своє подальше життя із військовою службою, – зазначила завідувач кафедри Медицини катастроф та військової медицини Дніпровського державного медичного  університету доктор медичних наук, професор Олена Сорокіна.

Одним із таких випускників є п’ятикурсник Вадим Опришко, який навчається у медичному  університеті за спеціальністю «Медицина». Надалі майбутній офіцер планує продовжити навчання у Військово-медичній академії на факультеті хірургії і травматології.

– Два роки на кафедрі ми вивчали медичну і військову тематику – це евакуація поранених з поля бою, сортування хворих, токсикологія, а також опановували військову справу – вчилися працювати на карті, вивчали тактику, техніку та озброєння. Навчанням я задоволений, планую присвятити себе військовій справі, як батько та брат, – говорить випускник Вадим Опришко.

Родина Опришків з Донеччини, батько під час проходження строкової служби у десантно-штурмовій бригаді майже два роки брав участь у війні в Афганістані, старший брат служить на посаді військового комісара одного з  районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Донецької області.

– Сьогодні приїхали привітати нашого сина, переживаємо, нам дуже приємно, що організували таке свято. Добре, що у нас є такі можливості – хлопцю здобути медичну і військову освіту, – говорить Олександр Опришко.

З вітальними словами до випускників кафедри Медицини катастроф та військової медицини звернувся заступник начальника Військово-медичного клінічного центру Східного регіону (м. Дніпро) підполковник медичної служби Владислав Танчик.

– У цей знаменний день від імені командування Військово-медичного клінічного центру Східного регіону та від себе особисто дозвольте привітати вас із закінченням курсу підготовки на кафедрі військової медицини та складанням Військової присяги на вірність українському народові. По закінченню кафедри і присвоєнні першого офіцерського звання, яке, до речі, є одним із двох спеціальних військових звань – з приставкою «медичної служби», ви робите перший крок у набутті фаху саме військового лікаря. Хтось вибере шлях саме військового лікаря, хтось буде працювати у цивільних закладах охорони здоров’я за обраним фахом. Але основи заходів медичного забезпечення військ та сил у різних умовах, які ви здобули під час навчання на кафедрі, завжди стануть вам у пригоді, – зазначив Владислав Танчик, який також є випускником цієї кафедри.

Музичним подарунком випускникам та їхнім рідним став виступ військового оркестру 194-го понтонно-мостового полку Держспецтрансслужби.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
СБУ відреагувала на погрозу з боку білорусі щодо удару по лікарнях в Києві

СБУ відреагувала на погрозу з боку білорусі щодо удару по лікарнях в Києві

Служба безпеки України прокоментувала заяву керівника кдб білорусі, який пригрозив про наміри рф здійснити ракетний удар по двох київських лікарнях, одна з яких дитяча.

росіяни 79 разів за добу атакували позиції Сил оборони

росіяни 79 разів за добу атакували позиції Сил оборони

Ворог завдав 1 ракетного та 67 авіаційних ударів, здійснив 54 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Норвегія надасть $13,7 млн для обслуговування українських танків Leopard

Норвегія надасть $13,7 млн для обслуговування українських танків Leopard

Обслуговування буде відбуватися в спеціальному центрі у Польщі.

Антикорупційна рада при МОУ підбила підсумки роботи

Антикорупційна рада при МОУ підбила підсумки роботи

Наступні вибори до Громадської антикорупційної ради при Міністерстві оборони України будуть оголошені найближчим часом, строк її роботи буде збільшений до двох років.

Медичні сили ЗСУ отримали ще два медичних евакуаційних вагони

Медичні сили ЗСУ отримали ще два медичних евакуаційних вагони

Загалом таких вагонів вже 66, до кінця року планується зробити ще 4 такі вагони.

Сили оборони на півдні знищили 16 гармат і 3 міномети

Сили оборони на півдні знищили 16 гармат і 3 міномети

Протягом доби на південному напрямку було знищено 113 окупантів й 51 одиниця озброєння та військової техніки.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець

від 53000 до 120000 грн

Миргород

148 батальйон 116 ОБр Сил ТрО

Водій Кат С, військовослужбовець

Дніпро

93-тя окрема механізована бригада «Холодний Яр"

Оператор БПЛА (ЗСУ, МП ВМСУ)

від 51000 до 121000 грн

Львів

Львівський РТЦК та СП м.Жовква

Розвідник

від 21000 до 125000 грн

Червоноград

63 окремий батальйон 103 ОБр Сил ТрО

Електрик-дизеліст, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область

Зв’язківець в 126 ОБр ТРО

від 20000 до 120000 грн

Херсон, Херсонська область