ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У Національному університеті оборони відкрили спеціалізовану виставку, присвячену співпраці України і НАТО

Новини Події
Прочитаєте за: 3 хв. 17 Травня 2021, 19:19

Сьогодні, 17 травня, у Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського відкрили спеціалізовану виставку плакатів і світлин, присвячену співпраці України з НАТО. На світлинах – роботи журналістів: фото з рятувальниками, спортсменами, дипломатами, науковцями. Це ‒ спільний проєкт Альянсу із військовослужбовцями Збройних Сил України.

Організаторами фотоекспозиції є Міністерство оборони України, зокрема, експертна група політики військових зв’язків з громадськістю Директорату інформаційної політики у сфері оборони та стратегічних комунікацій за підтримки Центру інформації та документації НАТО в Україні.

На заході, окрім організаторів виставки, були присутні директор Департаменту військової освіти і науки Міноборони Володимир Мірненко, директор Департаменту соціального та гуманітарного забезпечення Назім Агаєв, капелан університету оборони отець Димитрій Присяжний та слухачі вишу.

Як розповіла представниця Директорату інформаційної політики у сфері оборони та стратегічних комунікацій майор Ярослава Зоріна, на виставці загалом представлено 23 фотографії та інформаційні плакати. Вони допоможуть краще поінформувати молодь про Альянс, його багату історію,  дружню та стратегічну підтримку, яку нині нам надає НАТО.

— Ми вдячні за ідею Міноборони організувати фотовиставку. Вважаю, що у світлин емоційніша мова. Саме через призму цих зображень українська спільнота може краще зрозуміти про той чи інших захід, зустріч, подію чи, власне, саму людину та  цінності, які представляє Альянс і які питання наразі вирішує, — наголосила директорка Центру інформації та документації НАТО пані Вінета Кляйне.

Головний спеціаліст експертної групи політики міжнародного військового співробітництва в інформаційній сфері та у сфері публічної дипломатії Директорату інформаційної політики у сфері оборони та стратегічних комунікацій Петро Канана додав, що цього року виповнюється 30 років взаємодії України та Північноатлантичного альянсу й важливість презентації таких фотовиставок полягає у  спростуванні неправильно сформованого свого часу уявлення українського суспільства про НАТО.

— На цих світлинах відображені події за всі роки нашої співдружності. І хоча за час Незалежної України п’ята колона, користуючись московськими наративами, намагалася створити неправильне уявлення в українському соціумі, начебто Північноатлантичний альянс — наш ворог. Проте агресія Російської Федерації показала, хто друг, а хто ворог. Саме країни-члени Альянсу, їхні армії й спільнота першими простягнули нам руку допомоги, — сказав Петро Канана.

— Виставка неабияк доречна нині, адже в університеті оборони цього тижня упродовж трьох днів відбуватимуться лекції за участю представників Ризького університету, які торкатимуться і теми співпраці України та Альянсу, — зазначив заступник начальника Національного університету оборони генерал-майор Сергій Поздишев.

Директор департаменту військової освіти і науки Володимир Мірненко зазначив, що військова освіта наразі особливо активно співпрацює з експертами Альянсу, адже перебуває у стадії реформування за стандартами НАТО. Завдяки аудиту військової освіти в Україні за участю представників Альянсу визначено основні напрямки та шляхи розвитку цієї галузі, і вже є успішні результати. Зокрема, впроваджено і успішно реалізовано курси лідерства.

Нагадаємо, що згадана виставка раніше була представлена у районі проведення операції Об’єднаних сил — у військово-цивільних адміністраціях, вищих навчальних закладах Донецької й Луганської областей, та у Центральному будинку офіцерів ЗС України.

За словами організаторів, надалі географія виставки буде суттєво розширена.

Фото: пресслужба Національного університету оборони України

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець (за контрактом ЗСУ)

від 20100 до 120000 грн

Вінниця

Вінницький РТЦК та СП

Бойовий медик у Дрогобич

від 21000 до 130000 грн

Дрогобич

Військова частина А7079

Водій

від 20500 до 23000 грн

Мукачево

Мукачівський прикордонний загін

Військовослужбовець в ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Нікополь

Старобільський РТЦК та СП

Кухар

від 25000 до 45000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Водій, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область