ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У Полтаві урочисто відкрили меморіальну дошку загиблому захиснику Андрію Ярешку

Армія і суспільство Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 11 Травня 2021, 16:23

П’ять років тому  під час мінометного обстрілу в районі Авдіївки внаслідок важкого поранення героїчно загинув командир взводу окремої мотопіхотної бригади імені гетьмана Івана Виговського старший лейтенант Андрій Ярешко. Відважний воїн до останнього подиху залишився вірним військовому обов’язку, бойовим побратимам, своїй країні.

На знак вшанування та увіковічення пам’яті героя на фасаді Полтавської загальноосвітньої середньої школи І-ІІІ ступенів №27 відбулось урочисте відкриття іменної меморіальної дошки.

Захід відбувся у рамках реалізації проєкту «Незгасний вогонь пам’яті», ініційований керівництвом Полтавського обласного ТЦК і СП за сприяння керівництва ВГО «Сила і честь» на чолі з Андрієм Барановим  та міського голови міста Олександра Мамая.

На мітингу-реквієму слова глибокої скорботи та вдячності за самовідданість та жертовність Андрія Ярешка пролунали від бойових побратимів, представників командування гарнізону, шкільних друзів, міського очільника та дружини  полеглого воїна.  

– Андрій одним із перших став на захист незалежності своєї країни у найважчі для неї часи початку російської агресії, – розповів перший командир 16-го окремого мотопіхотного батальйону полковник запасу Іван Петренко. – Він був не просто талановитим командиром, а й справжнім батьком для підлеглих. Його найголовнішим кредо були такі поняття, як перемогти ворога та максимально зберегти життя своїх солдатів. Залізна воля у ньому поєднувалась з великою силою любові до життя, миру та всього прекрасного. Саме тому по закінченні мобілізації воїн-захисник повернувся до армійських лав, щоб  боронити свою країну, свій народ. І його життєвий та бойовий шлях повинен стати прикладом для наслідування всіх прийдешніх поколінь. 

На завершення мітингу-реквієму та ритуалу відкриття пам’ятного знаку  архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір прочитав поминальну молитву  на вшанування пам’яті Андрія Ярешка та окропив меморіальну дошку святою водою.

Від імені командування військової частини, де проходив службу полеглий захисник, його вдові був вручений пам’ятний знак «16-й окремий мотопіхотний батальйон». 

Фото автора

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Кремлю «зробили нерви»: у Швеції на Балтиці з’явився новий корабель для збору розвідданих

Кремлю «зробили нерви»: у Швеції на Балтиці з’явився новий корабель для збору розвідданих

Швеція, яка тільки-но долучилася до Альянсу, ввела в експлуатацію новий корабель для збирання розвідувальної інформації у Балтійському морі, яке все більше підпадає під ознаки «внутрішньої водойми» НАТО.

В Україні хвилина мовчання

В Україні хвилина мовчання

Згідно з указом Президента України Володимира Зеленського № 143/2022, хвилина мовчання проводиться щодня о 9:00, її оголошують у всіх засобах масової інформації.

Українська ППО знищила дві російські ракети та три розвідувальні БПЛА

Українська ППО знищила дві російські ракети та три розвідувальні БПЛА

У ніч на 20 квітня російські окупанти атакували Україну трьома балістичними ракетами «Іскандер-М», двома зенітними керованими ракетами С-300/С-400 із Бєлгородської області рф, а також двома керованими авіаційними ракетами Х-59/Х-69 із акваторії Чорного моря.

Сьогодні у Дніпрі — день жалоби за загиблими від російських ударів

Сьогодні у Дніпрі — день жалоби за загиблими від російських ударів

Сьогодні, 20 квітня, у Дніпрі оголосили днем жалоби за загиблими від російських ударів.

На Херсонщині через ворожі обстріли загинула людина

На Херсонщині через ворожі обстріли загинула людина

Минулої доби через ворожі обстріли Херсонщини загинула людина, пошкоджені житлові будинки, об’єкт критичної інфраструктури та газогін.

У Середземному морі ворог збільшив кількість ракетоносіїв

У Середземному морі ворог збільшив кількість ракетоносіїв

Станом на ранок 20 квітня на бойовому чергуванні у Чорному та Азовському морі ворожі кораблі відсутні.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець

від 20100 до 120000 грн

Запоріжжя

Сватівський районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки

Вогнеметник, військовослужбовець у ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ

66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго

Водій (за контрактом ЗСУ)

Вінниця

Вінницький РТЦК та СП

Начальник зв’язку в батальйон, військовослужбовець

від 20500 до 120500 грн

Київ

Військова частина А7039

Водій-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Харків

Косівський РТЦК та СП

Лікар з авіаційної медицини, військовослужбовець

від 10000 до 15000 грн

Васильків

Військова частина А1789