ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

 «Велика Британія для нас є зразком корабельної системи організації управління флотом, і співпраця з ORBITAL дуже корисна для національних Військово-Морських Сил» ‒ командувач ВМС ЗС України

Важливо Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 6 Травня 2021, 19:10

В Одесі командувач ВМС ЗС України контр-адмірал Олексій Неїжпапа обговорив із керівництвом британської тренувальної місії ORBITAL поглиблення співробітництва, визначення потреб та перспективних напрямів  підготовки особового складу й підрозділів національного військового флоту у 2021 та 2022 роках із залученням іноземних інструкторів.

Варто підкреслити, що штаб тренувальної місії ЗС Великої Британії ORBITAL узяв на себе функції координації й забезпечення запропонованих заходів для ВМС ЗС України від держав-партнерів. Загалом до проведення курсів підготовки особового складу й підрозділів ВМС ЗС України залучаються такі держави-партнери України, як Велика Британія, США, Канада, Швеція й Данія.

– Головна ідея проведення курсів підготовки із залученням іноземних інструкторів полягає у підвищенні бойових та оперативних спроможностей національного флоту, – відзначив командувач ВМС ЗС України контр-адмірал Олексій Неїжпапа. – Пріоритетними напрямками підготовки за програмою ORBITAL є підготовка корабельно-катерного складу, підрозділів морської піхоти й оперативна підготовка штабних офіцерів. Лише за минулий рік було реалізовано шість заходів підготовки для екіпажів плавскладу.  Цього року вже проведено 5 заходів підготовки в межах програми ORBITAL. Невдовзі до порту Одеса планується захід британського патрульного корабля у рамках операції ORBITAL. Спільно з британськими партнерами буде проведено двотижневу підготовку українських військових моряків з числа плавскладу з безпосереднім виходом у море, ‒ розповів керівник національного військового флоту.

Загалом у 2021 році для особового складу флотилії та Морського командування ВМС ЗС України заплановано провести курси з підготовки вахтових офіцерів, питань висвітлення надводної обстановки, логістичного й оперативного планування, а також очікується менторська допомога з питань боротьби за живучість корабля.

Важливим перспективним напрямком реалізації спільних заходів підготовки в рамках операції ORBITAL є підготовка і навчання екіпажів для майбутніх кораблів, які Україна планує будувати разом із Великою Британією.

Варто нагадати, що ВМС України вже мають досвід підготовки екіпажів катерів іноземного виробництва. Це фахова підготовка особового складу патрульних катерів типу «Айленд», отриманих від США.  Цього року буде завершена підготовка українських екіпажів для трьох американських катерів, які мають надійти до України. Загалом у складі ВМС буде 5 екіпажів, які пройшли відповідну професійну підготовку та отримали допуск до експлуатації катерів цього класу.

Командувач ВМС ЗС України контр-адмірал Олексій Неїжпапа також розповів британським партнерам про особливості процесу переходу підрозділів національного військового флоту на стандарти та процедури НАТО.

‒ Проведено важливу роботу з розмежування повноважень органів військового управління. Відповідно до стандартів НАТО функції підготовки, а це генерування сил, а також функцію застосування сил, виконують різні органи управління. У ВМС ЗС України ці функції розділено. Морське командування виконує функцію застосування, а флотилія, яку сформовано минулого року, наразі займається підготовкою корабельно-катерного складу, здійснює злагодження підрозділів, має всебічно їх забезпечувати й утримувати в постійній бойовій готовності до застосування, ‒ зазначив контр-адмірал Олексій Неїжпапа.

‒ Ми впроваджуємо в нас стандарти організації управління, що діють в арміях країн-членів НАТО. Велика Британія для нас є зразком організації системи управління флотом і співпраця з ORBITAL дуже корисна для національних Військово-Морських Сил, ‒ додав командувач українського військового флоту.

Контр-адмірал Олексій Неїжпапа висловив слова вдячності екскерівнику тренувальної місії ЗС Великої Британії ORBITAL полковнику Джонатану Кітсону за якісну роботу щодо організації проведення спільних заходів підготовки особового складу та підрозділів ВМС України.

Керівник національних ВМС підкреслив, що в умовах сьогодення підтримка британських партнерів вкрай важлива. Також він зустрівся з новим керівником операції ORBITAL полковником Джеймсом Турстеном. Новопризначений керівник британської місії відзначив, що Велика Британія надавала, надає та буде надавати  всебічну підтримку Україні.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Механік-водії, військовослужбовець

від 24000 до 124000 грн

Болград, Одеська область

Кулеметник

від 40000 до 120000 грн

Житомир

1 ОБрСпП ім. Івана Богуна

Водій, контрактна служба

від 22000 до 55000 грн

Черкаси, Черкаська область

Інструктор-викладач у 66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ, Київська область

Такелажник, військовослужбовець

від 21000 до 22000 грн

Київ, Київська область

Бойовий медик взводу

від 20000 до 120000 грн

Дніпро

128 ОБр Сил ТрО