ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Військові метрологи отримали сучасну мобільну лабораторію

Новини Озброєння та техніка
Прочитаєте за: 2 хв. 19 Квітня 2021, 16:45

В інтересах роботи Метрологічного центру військових еталонів Збройних Сил України, що у Харкові, та частин місцевого гарнізону прибула для підсилення  пересувна лабораторія вимірювальної техніки типу УА2-4/А на базі автомобіля МАЗ. Протягом певного часу вона забезпечуватиме обслуговування озброєння та військової техніки, а потім – повернеться до свого розташування.

За словами командування військової установи, ця технічна розробка відповідає всім сучасним вимогам роботи армійських метрологів в польових умовах і є продуктом ВАТ «Меридіан імені С.П. Корольова». Її вартість складає близько 19 мільйонів гривень.

Так, новий зразок ОВТ призначений для калібрування та ремонту радіотехнічних, електричних та тепломеханічних засобів вимірювальної техніки повного спектра в місцях її використання.

Кажучи простими словами, спектр складних робіт метрологів на техніці від танка до бойового літака значно розширився з прибуттям цієї лабораторії.  Також це дозволить забезпечити якісне проведення метрологічного обслуговування сучасних зразків ОВТ шляхом широкої автоматизації процесів повірки вимірювальної техніки.

– Ця мобільна лабораторія за своїми технічними характеристиками не поступається іноземним аналогам, – каже начальник центру полковник Олександр Дзисюк. – Зазначу, що в умовах відбиття російської збройної агресії на Сході України високотехнологічне озброєння та військова техніка Збройних Сил потребують оперативного налаштування та ремонту. Цей зразок вітчизняного ОПК повністю відповідає останнім викликам сьогодення.

Як повідомив заступник командира частини – головний інженер підполковник Віталій Тішкін, незабаром подібну пересувну лабораторію вимірювальної техніки отримає  кафедра метрології та стандартизації Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба для навчання курсантів.

Наразі на профільних підприємствах ОПК перебуває дослідно-конструкторський проєкт щодо розроблення пересувної повірочно-ремонтної майстерні. Крім того, опрацьовуються питання розроблення  математичного апарата з вибору раціональної комплектації та ТТХ комплекту робочих еталонів та допоміжного обладнання, системи автоматизації повірочних (калібрувальних) робіт, удосконалення апаратурної ергономіки робочих місць у спеціальних транспортних контейнерах тощо.

Отже, робота щодо посилення потенціалу військових метрологів триває. І попереду – надходження нових технічних розробок до Збройних Сил України.

Довідково: Пересувні лабораторії вимірювальної техніки (ПЛВТ) – це мобільні комплекси технічних засобів, що забезпечують проведення повірки, калібрування та ремонту засобів вимірювальної техніки, а також виконання робіт з метрологічного обслуговування зразків ОВТ у польових умовах та місцях дислокації військ. ПЛВТ є високоефективними засобами метрологічного забезпечення для підвищення мобільності, живучості та продуктивності військових метрологічних лабораторій та їхніх виїзних груп.

фото Віталія Тішкіна

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На прикордонні Чернігівщини окупанти розстріляли машину з хлібом

На прикордонні Чернігівщини окупанти розстріляли машину з хлібом

На прикордонні Чернігівської області росіяни атакували водія автомобіля, який привіз хліб у місцевий магазин.

Міноборони активно працює над Стратегічним оглядом оборонних закупівель Україна-НАТО

Міноборони активно працює над Стратегічним оглядом оборонних закупівель Україна-НАТО

Виконуючий обов’язки директора Департаменту політики закупівель Міноборони України Гліб Канєвський зустрівся з Директором Управління оборонного і безпекового співробітництва НАТО Пірсом Казалетом.

Володимир Зеленський про атаку по аеродрому в Джанкої: Окупанти зазнали болісних втрат

Володимир Зеленський про атаку по аеродрому в Джанкої: Окупанти зазнали болісних втрат

Президент України Володимир Зеленський прокоментував атаку по військовому аеродрому в тимчасово окупованому місті Джанкой у Криму, унаслідок якої знищені системи С-400, РЛС і пункт управління засобами ППО російської армії.

10 САУ «Богдана» вперше випустить український ОПК у квітні

10 САУ «Богдана» вперше випустить український ОПК у квітні

У травні і в наступні місяці самохідних артилерійських систем «Богдана» будуть виробляти ще більше.

Головнокомандувач ЗСУ і Міністр оборони оцінили нові зразки зброї та техніки українського виробництва

Головнокомандувач ЗСУ і Міністр оборони оцінили нові зразки зброї та техніки українського виробництва

Головнокомандувач ЗСУ генерал-лейтенант Олександр Сирський разом з Міністром оборони України Рустемом Умєровим ознайомились з новими зразками озброєння та техніки державного виробництва.

Ката з фсб рф відправили під суд

Ката з фсб рф відправили під суд

Спилювання зубів напилком, удари струмом та інші катування мирних жителів Харківщини під час окупації — такі злочинні дії фігурують в обвинувальному акті.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій-зв’язківець, морська піхота

Яворів

Яворівський РТЦК та СП

Монтажник зв’язку, антенник

від 50000 до 120000 грн

Ужгород

68 ОЄБр ім. Олекси Довбуша

Радіоінженер

від 22000 до 50000 грн

Київ

412 ОББпС 101 ОБрО ГШ ЗСУ

Кулеметник

від 22000 до 50000 грн

Шостка

Військова частина 3022 НГУ

Водій-радіотелефоніст

від 20000 до 120000 грн

Чернігів

119 ОБр Сил ТрО

робота стрільцем А4267 10 огшбр. висока заробітна плата

від 23000 до 125000 грн

Івано-Франківськ, Івано-Франківська область