ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У військовому госпіталі в Харкові відкрили «євроклініку»

Важливо Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 2 Квітня 2021, 12:09

Багатофункціональні госпітальні ліжка, сучасна рециркулярна вентиляційна система, бактерицидні опромінювачі закритого типу, нове гіпоалергійне, антибактеріальне покриття підлоги та стін, а головне —  надсучасне обладнання. Такий вигляд тепер мають приміщення клініки анестезіології, реанімації, інтенсивної терапії та детоксикації Військово-медичного клінічного центру Північного регіону, що в Харкові.

Так, протягом останніх декількох місяців там зроблено капітальний ремонт, придбано необхідні меблі та обладнання. Після перевірки дотримання всіх норм експлуатації, там зустріли  перших пацієнтів.

—  Разом із відкриттям нашого лікувального підрозділу, що зазнав радикальних змін, ми вийшли на новий рівень надання кваліфікованої медичної допомоги з елементами спеціалізованої, — каже тимчасовий виконувач обов’язків начальника ВМЦК ПнР полковник медичної служби Анатолій Войтович. — Уся медтехніка нова і від кращих іноземних виробників, придбана за бюджетні кошти. Та, мабуть, головним є те, що ми розвантажили інші відділення щодо порятунку пацієнтів, зокрема і хворих на COVID-19.

До речі, поки тривали ремонтні роботи та процес обладнання приміщень, колектив клініки пройшов необхідну перепідготовку, щоб працювати на сучасній медичній апаратурі. Тож своїми новими знаннями та навичками вони також посилили лікувальний потенціал цього медичного підрозділу.

За словами тимчасового виконувача обов’язків начальника клініки  полковника медичної служби Валентина Бондаренка, відтепер у них створено всі умови, що відповідають найкращим світовим стандартам.

— Ми працюємо виключно із важкими пацієнтами: пораненими чи хворими на дуже серйозні недуги. Новітня апаратура та обладнання допоможуть нам врятувати ще більше людей. Тут продумано все до дрібниць, враховано навіть автономність. Приміром, кожне із шістьох ліжок є і окремою мініреанімаційною. Адже до них підведений кисень, апарат штучної вентиляції легень експертного класу, кардіомонітор, інфузійні помпи, дефібрилятор тощо. Вся апаратура за необхідності може працювати від акумуляторів, — пояснив полковник медичної служби Валентин Бондаренко.

Він також додав, що окрема їхня гордість — апарати штучної вентиляції легень. Наразі вони мають сучасні апарати ШВЛ типу Hamilton-C3 та очікують надходження ще декількох апаратів  серії «С-6». Останні розробки є найсучаснішими.

Високо оцінила своє нове «господарство» і старша медична сестра клініки анестезіології, реанімації, інтенсивної терапії та детоксикації  молодший сержант Вікторія Дорош.

— Закордонна апаратура хоча й складна, але досить проста в експлуатації. Під час проходження інтенсивного курсу поводження з нею весь середній медичний персонал швидко опанував всі тонкощі керування обладнанням. До слова, у Харківському госпіталі наш колектив уже неформально називають «євроклінікою». І, я вважаю, що це цілком відповідає дійсності за всіма показниками надання меддопомоги, — підсумувала молодший сержант Вікторія Дорош.

За словами полковника медичної служби Анатолія Войтовича, наразі триває ремонт та переобладнання інших адміністративно-господарських приміщень клініки. 

Фото та відео авторів

Кореспондент АрміяInform

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
На півдні сили ППО знищили БПЛА «Орлан-10» та ZALA

На півдні сили ППО знищили БПЛА «Орлан-10» та ZALA

На Одещині та Херсонщині українські сили ППО знищили два розвідувальні БПЛА окупантів.

«Обов’язок усього світу — тиснути на росію так, щоб ЗАЕС була звільнена» — Володимир Зеленський

«Обов’язок усього світу — тиснути на росію так, щоб ЗАЕС була звільнена» — Володимир Зеленський

У річницю катастрофи на Чорнобильській АЕС, яка трапилася 26 квітня 1986 року, Президент України Володимир Зеленський закликав світ чинити тиск на росію, щоб забезпечити звільнення ЗАЕС від окупантів.

Естонія в координації з Данією передала Україні два патрульні катери

Естонія в координації з Данією передала Україні два патрульні катери

Для захисту морських шляхів у Чорному морі Естонія в координації з Данією передала Україні два патрульні катери.

У Повітряних Силах розповіли, чим спричинено затишшя в нічних атаках росії

У Повітряних Силах розповіли, чим спричинено затишшя в нічних атаках росії

Протягом останніх кількох днів спостерігається затишшя в нічних атаках російських окупаційних військ по території України. Це може бути пов’язано з підготовкою до більш масштабного обстрілу.

Наводили російські КАБи на позиції ЗСУ під Харковом: затримано двох коригувальників

Наводили російські КАБи на позиції ЗСУ під Харковом: затримано двох коригувальників

З лютого 2024 року двоє ремонтників з Харкова передавали ворогу інформацію, необхідну для здійснення повітряних атак по обласному центру. Обох підозрюваних взято під варту без права внесення застави.

За добу знешкоджено понад 300 вибухонебезпечних предметів — ДСНС

За добу знешкоджено понад 300 вибухонебезпечних предметів — ДСНС

Підрозділи ДСНС протягом доби здійснили 291 виїзд на ліквідацію наслідків обстрілів окупантами населених пунктів та об’єктів інфраструктури, ліквідовано 5 пожеж, надано психологічну допомогу 132 особам.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Оператор БПЛА (FPV)

від 22000 до 50000 грн

Шостка

Військова частина 3022 НГУ

Стрілець (до штурмового підрозділу)

від 51000 до 121000 грн

Ужгород, Закарпатська область

Стрілець у Київ

від 21000 до 21000 грн

Київ

168 окремий батальйон 120 ОБр Cил ТрО

Водій

від 21000 до 120000 грн

Запоріжжя

115 окремий батальйон 110 ОБр ТрО

Командир зенітного ракетного взводу

від 27000 до 57000 грн

Старокостянтинів, Хмельницька область