ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Міноборони вивчає питання переоснащення тактичної авіації ПС ЗСУ

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 16 Квітня 2021, 16:11

Під час відеоконференції про стан реалізації ДОЗ-2021 і перспективи переозброєння української армії новими зразками озброєння заступник Міністра оборони України Олександр Миронюк, відповідаючи на запитання «Чи має оборонне відомство збалансовану точку зору щодо переозброєння парку тактичної авіації Повітряних Сил ЗС України, зважаючи на безліч новин у ЗМІ, які з’явились у відповідь на висловлене бажання командувача Повітряних Сил ЗСУ Сергія Дроздова закупити винищувачі F-35?», зауважив:

— Міністерство оборони України погоджується з необхідністю змінювати парк тактичної авіації, але до цього питання підходить дуже виважено. Те, про що заявив командувач Повітряних Сил Сергій Дроздов, має сенс. Це візія Командування Повітряних Сил, і ми її підтримуємо. Розуміємо, що українські військові прагнуть до нових зразків озброєння — льотчик повинен літати, а техніка має бути безвідмовною й надійною. Однак є реальні умови, у яких ми існуємо. Якщо ми говоримо про заміну наших літаків на F-35 чи F-22 або інші зразки, то передусім маємо чітко уявляти, скільки це коштуватиме оборонному бюджету України. По-друге, ми також маємо змінювати наявну інфраструктуру.

Скажу відверто, що три літаки Ан-178 транспортної авіації, які були закуплені в межах державного оборонного замовлення і перший фюзеляж яких ми очікуємо побачити у травні цього року, вже змінюють підходи та принципи військової авіації. У цих літаків уже зовсім інша система, складові частини та елементи, які поєднуються з наземними ешелонами. Так, окрім безпосередньої купівлі трьох літаків Ан-178, ми «підтягуємо» до нового рівня й наземне обладнання, інфраструктуру аеродрому тощо. А це величезні кошти. Тому Міністерство оборони дуже виважено підходить до питання оновлення авіаційного парку ПС.

За словами заступника Міністра оборони Олександра Миронюка,  експлуатувати літаки тактичної авіації ЗСУ можна до 2035 року. Тобто до цього року функціонуватимуть літаки, якими користуємося нині, а саме: МіГ-29, Су-27, Су-25, Су-24.

Олександр Мииронюк проінформував, що для закупівлі, до прикладу, F-35 має бути укладено відповідний договір, створена державна програма, яка фінансуватиметься. Якщо ж залучати кредитні кошти, то потрібно розуміти, що їх також треба віддавати. У будь-якому випадку потрібні значні кошти.

Щодо пропозиції від нібито французького відомства, а саме очільника країни, про яку писали ЗМІ, то Олександр Миронюк заявив: «До Міністерства оборони України в рамках військово-технічного співробітництва ця пропозиція не надходила, тож ми її не розглядали».

Нагадаємо, раніше АрміяInform повідомляла, що під час презентації на засіданні уряду «Візії Повітряних Сил – 2035» командувач Повітряних Сил ЗС України генерал-полковник Сергій Дроздов заявив, що ПС ЗСУ на першому етапі переозброєння планують отримати новий багатофункціональний літак покоління 4++. Потім Україна розраховує отримати сучасний літак 5-го покоління.

— Розглядається на першому етапі літак типу Gripen (JAS39. — Ред.) і F-15. Надалі, з поглибленням відносин з країнами-партнерами, перехід на сучасний літак 5-го покоління F-35, — заявив Сергій Дроздов.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Головнокомандувач ЗСУ та Міністр оборони оцінили нові зразки зброї та техніки українського виробництва

Головнокомандувач ЗСУ та Міністр оборони оцінили нові зразки зброї та техніки українського виробництва

Головнокомандувач ЗСУ генерал-лейтенант Олександр Сирський разом з Міністром оборони України Рустемом Умєровим ознайомились з новими зразками озброєння та техніки державного виробництва.

Ката з фсб рф відправили під суд

Ката з фсб рф відправили під суд

Спилювання зубів напилком, удари струмом та інші катування мирних жителів Харківщини під час окупації — такі злочинні дії фігурують в обвинувальному акті.

В окупантів на сході мінус 736 осіб, 8 ББМ та 524 БПЛА

В окупантів на сході мінус 736 осіб, 8 ББМ та 524 БПЛА

Протягом доби на східному напрямку російська армія втратила 736 осіб, 3 танки, 8 ББМ та 524 БПЛА.

Дмитро Кулеба говорив з Ентоні Блінкеном про додаткові Patriot і схвалення Конгресом коштів для України

Дмитро Кулеба говорив з Ентоні Блінкеном про додаткові Patriot і схвалення Конгресом коштів для України

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів зустріч з американським держсекретарем Ентоні Блінкеном.

В Україні задокументували понад 130 тисяч російських воєнних злочинів

В Україні задокументували понад 130 тисяч російських воєнних злочинів

З початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну Офіс Генерального прокурора задокументував 17 086 злочинів проти національної безпеки. Також зареєстровано 130 266 воєнних злочинів росії.

Топдипломат ЄС обговорив з главою МЗС Британії надання Україні засобів для самозахисту

Топдипломат ЄС обговорив з главою МЗС Британії надання Україні засобів для самозахисту

Високий представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель наголосив, що треба активізувати зусилля, аби Україна отримала більше допомоги для свого захисту.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Офіцер інформаційно-аналітичної групи

Львів

Військова частина А2678

Стрілець-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Київ

Косівський РТЦК та СП

Командир зенітного ракетного взводу

від 27000 до 57000 грн

Старокостянтинів, Хмельницька область

Пілот БПЛА

від 25000 до 125000 грн

Одеса

Рота УБАК (37 ОБрМП)

Оператор БПЛА (окремий батальйон сил ТрО)

від 20000 до 120000 грн

Дніпро

233 окремий батальйон 128 ОБр Сил ТрО

Військовослужбовець, медична сестра, фельдшер

від 22000 до 120000 грн

Ужгород

68 окрема єгерська бригада імені Олекси Довбуша