ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Ветеранський спорт стане окремим видом спортивної діяльності

Новини Реабілітація Спорт
Прочитаєте за: 2 хв. 29 Квітня 2021, 12:47

Днями заступник міністра у справах ветеранів Ігор Безкаравайний завітав до Полтавської області, де зустрівся із заступником голови Полтавської ОДА Дмитром Луніним щодо питання розвитку ветеранського спорту. Зокрема розширення регіональних закладів зі спортивної реабілітації, адаптацію цих закладів до інклюзивних вимог для можливості проведення спортивних змагань за участю ветеранів АТО/ООС.

Про це інформує пресслужба Мінветеранів.

– Спорт для ветеранів має великі досягнення та значний соціальний компонент – це і відновлення, реабілітація і комунікація. Тому ми ініціювали створення окремого виду активності – спорту захисників України. Для цього потрібно розбудовувати мережу і структуру закладів, щоб учасники бойових дій мали можливість займатися спортом не лише у великих містах, а й у своїх громадах, – підкреслив Ігор Безкаравайний.

За словами першого заступника голови Полтавської ОДА Дмитра Луніна, при обласній адміністрації є координаційна рада з ветеранами АТО/ООС. Разом з  управлінням молоді та спорту розробляється спільна програма щодо спортивної реабілітації.

– Наразі ми  активно добудовуємо те, що почали кілька років тому. Так, у Полтаві з’явиться басейн олімпійського стандарту для всіх видів змагань. А у Решетилівці цього року, наприклад, реконструюють спорткомплекс «Колос» для реабілітації спортсменів та ветеранів АТО/ООС, – розповів Дмитро Лунін.

Зі свого боку заступник міністра Ігор Безкаравайний розповів, що у травні в Києві у межах фестивалю «Звитяга Нескорених» відбудуться змагання, за підсумками яких сформують збірну України на міжнародні «Ігри Воїнів» у США. За його словами, на відбір до національної команди «Ігор Воїнів» до столиці поїдуть чотири учасники бойових дій з Полтавщини.

Крім того, у цьому році влітку заплановані  такі спортивні змагання для учасників АТО/ООС: Всеукраїнські змагання «Ігри Нескорених», що відбудуться у Черкасах 27 червня, а в липні подібні змагання з плавання та стрільби з лука – у Кривому Розі.

– Ці спортивні заходи винесли за межі Києва для того, аби розвивати спорт і реабілітацію в регіонах, щоб на місцях надалі ініціювали проведення подібних спортивних змагань, – розповів заступник міністра у справах ветеранів.

Також під час робочої поїздки Ігор Безкаравайний відвідав Полтавський обласний клінічний госпіталь для ветеранів війни, де ознайомився з роботою Центру психосоціальної реабілітації учасників АТО/ООС.

Нагадаємо, за минулий рік психологічну реабілітацію пройшли  5 657 захисників, з них 190 – з Полтавщини. Санаторно-курортне лікування отримали  7 950, з них 341 – з Полтавської області.

Читайте нас в Telegram
Сьогодні дефіциту електроенергії в Україні не прогнозується

Сьогодні дефіциту електроенергії в Україні не прогнозується

На поточну добу залучення аварійної допомоги з-за кордону не планується, обмежень для побутових та промислових споживачів (крім Харківщини та Кривого Рогу) не буде.

Міноборони України виграло в Верховному Суді у постачальника

Міноборони України виграло в Верховному Суді у постачальника

Верховний Суд підтвердив безпідставність та необґрунтованість позовних вимог комерційного товариства до Міноборони України про внесення змін до державного контракту в частині продовження строку поставки малого броньованого артилерійського катеру вартістю 209 млн грн.  

За добу внаслідок російських обстрілів 2 дітей загинуло і 2 поранено

За добу внаслідок російських обстрілів 2 дітей загинуло і 2 поранено

Всього внаслідок збройної агресії рф в Україні загинули 545 дітей.

Окупанти вдарили по терміналах у порті Південний

Окупанти вдарили по терміналах у порті Південний

Ракетний удар, який нанесено вчора по Одещині зруйнував місткості з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки.

За минулу добу росіяни обстріляли 10 областей України

За минулу добу росіяни обстріляли 10 областей України

Усього були атаковані 97 населених пунктів та 83 об'єкти інфраструктури.

Культурний десант: Миколай Сєрга розповів АрміяInform про творчість, що зцілює поранені душі

Культурний десант: Миколай Сєрга розповів АрміяInform про творчість, що зцілює поранені душі

Від самого початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну українців охопила хвиля як новітніх розробок та технологій на фронті, так і колосального прориву в культурі.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій-кранівник, військовослужбовець

від 21000 до 121000 грн

Львів

125 ОБр СВ ЗСУ

Розвідник-навідник 155 окремий батальйон територіальної оборони

від 21000 до 51000 грн

Степанівка, Сумська область

Кулеметник

від 21000 до 120000 грн

Кривий Ріг

Військова частина А4476

Командир гармати, сержант

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Розвідник

від 20500 до 120500 грн

Київ

Військова частина А7039

Оператор групи звязку та кібербезпеки

від 21000 до 25000 грн

Ужгород, Закарпатська область