ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

На честь 103-ї річниці проголошення Чорноморського флоту флотом УНР у Маріуполі замайорів прапор ВМС України

Армія і суспільство Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 29 Квітня 2021, 19:17

Сьогодні на головній площі столиці Приазов’я відбулося підняття прапора ВМС України. Захід був приурочений до чергової, 103-ї річниці з того моменту, коли в далекому 1918 році 29 квітня контр-адмірал Михайло Саблін, який незадовго до цього обійняв посаду командувача, під патріотичним тиском української більшості екіпажів кораблів Чорноморського флоту і Української громади Севастополя офіційно оголосив весь Чорноморський флот флотом Української Народної Республіки та віддав наказ урочисто підняти українські прапори на кораблях та Севастопольській фортеці.

На урочистому шикуванні, крім представників одного з дивізіонів надводних кораблів ВМС України, були присутні морські піхотинці, правоохоронці, представники Національної скаутської організації України «Пласт», волонтери, учасники АТО та ООС, школярі та небайдужі жителі міста.

До присутніх звернувся командир дивізіону надводних кораблів капітан 2 рангу Максим Носенко. Він заявив, що сьогоднішній захід є даниною шани і вдячності всім, хто мужньо боронив та боронить рідну землю, примножує ратну славу та зразковою службою гідно продовжує бойові традиції старших поколінь, розбудовуючи Військово-Морські Сили України, відновлюючи українські військові традиції та позбуваючись радянського тоталітарного спадку.

— Представники ВМС України, незважаючи на провокації та цілеспрямовані дії росіян з обмеження вільного судноплавства, виконують поставлені завдання, забезпечують безпеку України з морського напрямку, в тому числі в Азовському морі, керуючись при цьому виключно нормами Міжнародного морського права, — сказав Максим Носенко.

Офіцер передав прапор Військово-Морських Сил заступнику голови Маріуполя Аркадію Мєшкову, який, зі свого боку, заявив про необхідність підняття цього святого для кожного українського військового моряка символу на головних щоглах міста разом з Державним Прапором, після чого два стяги були підняті над головною площею міста.

Після закінчення урочистого шикування учасники зустрічі під час неформального спілкування дякували військовим за мужність і героїзм, обговорювали шляхи активізації військово-патріотичного виховання молоді міста, ділилися думками щодо того, як об’єднати та консолідувати жителів міста навколо захисту територіальної цілісності, свободи і незалежності України, гідно вшанувати пам’ять про полеглих, підтримувати родини загиблих воїнів та популяризувати подвиг живих героїв.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Україна та Латвія вирішили збільшити виробництво дронів

Україна та Латвія вирішили збільшити виробництво дронів

Україна та Латвія ведуть спільну роботу над нарощуванням виробництва дронів.

Пентагон анонсував виділення ще одного пакету допомоги Україні на $1 млрд

Пентагон анонсував виділення ще одного пакету допомоги Україні на $1 млрд

Міністр оборони США Ллойд Остін оголосив, що Сполучені Штати виділяють ще один пакет оборонної допомоги Україні сумою 1 млрд доларів, який включатиме ракети для HIMARS, снаряди, системи ППО та інше озброєння.

Ворог тричі атакував українські позиції на лівому березі Дніпра

Ворог тричі атакував українські позиції на лівому березі Дніпра

На тимчасово окупованій Херсонщині ворог здійснив 3 безуспішні штурми в районі населеного пункту Кринки, але зазнав втрат та відійшов на свої вихідні позиції.

Олександр Яковець став головою Адміністрації Держспецтрансслужби

Олександр Яковець став головою Адміністрації Держспецтрансслужби

Указом Президента України, за поданням Міністерства оборони, на посаду голови Адміністрації Державної спеціальної служби транспорту призначено командувача Сил підтримки ЗСУ, бригадного генерала Олександра Яковця.

На кластері оборонних технологій Brave1 за рік зареєстрували 1600 розробок

На кластері оборонних технологій Brave1 за рік зареєстрували 1600 розробок

Уже декілька розробок законтрактовані державою та готуються до передачі військовим.

У МОУ відповіли, чи можуть рекрутингові центри замінити мобілізацію

У МОУ відповіли, чи можуть рекрутингові центри замінити мобілізацію

Уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець прокоментував питання, чи можуть рекрутингові центри замінити процес мобілізації в Україні.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Гранатометник

від 21000 до 120000 грн

Кривий Ріг

Військова частина А4476

Звязківець

від 21000 до 121000 грн

Харків

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Гранатометник

від 20000 до 125000 грн

Богодухів

209 батальйон Сил ТрО

Головний сержант взводу

від 23000 до 25000 грн

Ужгород

Військова частина 3115 НГУ

Начальник електростанції відділення зв’язку

від 25000 до 35000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Майстер ремонтного відділення бронетанкової техніки

від 20000 до 55000 грн

Київ

130 Батальйон ТрО