ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Перехоплення російського літака в Колумбії, або «Штурманська похибка» в сотні кілометрів

Blogger pool Публікації
Прочитаєте за: 3 хв. 21 Квітня 2021, 9:03

«Колумбійські винищувачі у власному повітряному просторі перехопили російський літак» — повідомлення від Міноборони Колумбії звучить як повний абсурд, адже обидві країни розташовані в різних кінцях світу. Проте це справді офіційна оперативна інформація від оборонного відомства південноамериканської держави, де зазначено, що «19 квітня 2021 року ВПС Колумбії перехопили літак Іл-96-400ВПУ ФСБ РФ у повітряному просторі своєї країни».

Іл-96-400ВПУ ще називають «літаком судного дня». Насправді це повітряний пункт управління — вантажна модифікація незапущеного в серію пасажирського лайнера Іл-96-400М. Злітна маса машини становить 270 тонн, максимальна швидкість — 900 кілометрів на годину, дальність польоту — понад 12 тисяч кілометрів. Про призначення літака й наявне у нього на борту оснащення в мережі немає жодної інформації, але з певних джерел відомо, що на ньому встановлено новітню розвідувальну апаратуру.

Інцидент стався над Карибським морем, на перехоплення російського літака вилетіли винищувачі IAI Kfir колумбійських ВПС. Вони наказали російському літаку покинути їхній повітряний простір, повідомляє оборонне колумбійське відомство. https://www.fac.mil.co/comunicado-2021-4

Влада Колумбії направила ноту протесту послу Росії в Боготі через порушення повітряного простору держави російським літаком.

РФ стверджує, що борт летів з Москви й попереджав про переліт, але… заблукав і увійшов у повітряний простір у дещо іншому районі. Що командний пункт ФСБ робив над Карибським морем, де не мав взагалі перебувати — Росія не уточнює. Напевне, кінцевим пунктом призначення літака імовірно було Нікарагуа.

Проте колумбійські військові не вірять у подібну «штурманську похибку» росіян (пункт управління однієї з наймогутніших спецслужб такі помилки не робить) і не виключають, що літак «працював в інтересах» Венесуели, якій Росія надає різну військову допомогу. У Колумбії й Венесуели наразі стосунки дуже натягнуті, а на борту літака, не виключено, могли бути російські фахівці повітряної розвідки.

Влада Колумбії нагадала, що російські ВПС неодноразово порушували простір країни: двічі у 2020 році і стільки ж 2013-го. У цих випадках порушниками виявлялися російські стратегічні бомбардувальники.

За словами міністра закордонних справ країни Клаудії Блюм, Богота хоче отримати гарантії, що «серйозні і систематичні порушення» її повітряного простору не повторюватиме російська авіація, заявила посадовиця у твітері МЗС. Російському послу заявлено про важливість оперативної відповіді з боку Москви. https://twitter.com/CancilleriaCol/status/1384337544599543808

Російські «навколовійськові» експерти одноголосно заявляють: подібні дії колумбійської влади є наслідком «американського впливу» на Боготу, і це саме США веде «велику війну» проти РФ у всіх куточках планети. Ця подія — звичайне «штурманське недопрацювання» — «непопадання у вікно» (на кількасот кілометрів? — Авт.) — через яке не варто робити трагедії чи провокації… Але от невідомо, хто й кого провокує подібними інцидентами.

 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На сході росіяни намагаються отримати перевагу за допомогою КАБів

На сході росіяни намагаються отримати перевагу за допомогою КАБів

Щодня ворог скидає на східній ділянці фронту по 20-30 керованих авіаційних бомб.

У НАТО оцінили прогрес України у реформуванні системи оборонних закупівель

У НАТО оцінили прогрес України у реформуванні системи оборонних закупівель

Україні вдалося провести низку важливих змін у системі оборонних закупівель, які, зокрема, допомогли і в забезпеченні військ під час російської агресії.

Інформатору, який наводив російські ракети і дрони на Дніпро, загрожує до 12 років тюрми

Інформатору, який наводив російські ракети і дрони на Дніпро, загрожує до 12 років тюрми

Служба безпеки України затримала ще одного російського інформатора рф, який наводив ворожі ракети і дрони на Дніпро.

У Повітряних Силах ЗСУ пояснили, чому «шахеди» перебували 6 годин над Україною

У Повітряних Силах ЗСУ пояснили, чому «шахеди» перебували 6 годин над Україною

Речник командування Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш прокоментував тривале перебування в повітряному просторі України ворожих ударних БПЛА типу Shahed-131/136.

Президент Литви: Ціна недостатньої військової підтримки України — втрачені життя та відкладена перемога

Президент Литви: Ціна недостатньої військової підтримки України — втрачені життя та відкладена перемога

Ціною недостатньої військової підтримки України є втрата українських життів, подальші руйнування та відкладена перемога України.

росіяни обстріляли 13 українських областей

росіяни обстріляли 13 українських областей

За добу були атаковані 96 населених пунктів та 181 об'єкт інфраструктури.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Артилерійський розрахунок (номер обслуги, служба за контрактом в ЗСУ)

від 21000 до 120000 грн

Запоріжжя

Заводський РТЦК та СП

Бойовий медик 14 ОМБр ім. князя Романа Великого

від 21000 до 121000 грн

Володимир, Волинська область

Кухар-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Суми

Косівський РТЦК та СП

Токаp, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

.Net engineer, військовослужбовець

від 50000 до 120000 грн

Ужгород, Закарпатська область

Сапер, військовослужбовець

від 50000 до 120000 грн

Київ

66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго