ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Безкоштовний релакс і реабілітація для учасників бойових дій стартували у трускавецькій «Женеві»

Армія і суспільство Новини Реабілітація
Прочитаєте за: 4 хв. 21 Квітня 2021, 17:59

АрміяInform продовжує розповідати ветеранам російсько-української війни та діючим військовослужбовцям про можливість безкоштовного санаторно-курортного відпочинку і психологічної реабілітації в цивільних лікувально-оздоровчих закладах. Цього разу мова піде про санаторій з розряду висококласного обслуговування клієнтів, де сервіс відповідає найвищим вимогам європейських стандартів. Назва закладу говорить за себе − Geneva Medical Resort and SPA − готель-санаторій, складова величезного комплексу Royal Grand Hotel, розташованого в бальнеологічному Трускавці на Львівщині. Саме тут учасники бойових дій можуть не лише безкоштовно відпочити від армійських буднів і забути про жахіття війни, а й зміцнити імунітет та добряче оздоровитись, не виїжджаючи за кордон.

Віднедавна ми почали приймати на психологічну реабілітацію і санаторно-курортний відпочинок українських захисників, − розповідає директор санаторію Каріна Шикова. – Цього року путівки до нас, як і до інших санаторіїв, ветерани АТО/ООС отримують в управліннях соціального захисту населення – за місцем реєстрації пільг особи. Робота активізувалась і ми радо запрошуємо до нас у гості.

Відпочинок з сім’єю – подвійне задоволення

Санаторій «Женева» вже має досвід оздоровлення та реабілітації учасників бойових дій, адже лише торік тут побувало близько 2500 ветеранів і діючих військових з усієї України. І ця кількість може бути більшою, якщо, звісно, учасники бойових дій активніше звертатимуться до відділів соцзахисту за путівками. Тим паче, що це безкоштовно. А  цього року зміни до постанови Кабміну № 1057 від 27 грудня 2017 р. («Про затвердження Порядку проведення психологічної реабілітації постраждалих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки та оборони, відсічі та стримування збройної агресії РФ у Донецькій і Луганській областях, членів їхніх сімей і членів сімей загиблих таких осіб») надають право дружині учасника бойових дій разом із ним пройти програму психологічної реабілітації та отримати 18 днів безкоштовного спільного відпочинку.

– Упевнена: психологічна реабілітація з сім’єю набагато ефективніша й приємніша, аніж самому перебувати в санаторії, − переконана Каріна Шикова. – Тим більше, що наш заклад має всі умови для сімейного релаксу.

Якщо говорити про відмінність путівок із психологічною реабілітацією та санаторно-курортним відпочинком для діючих і колишніх військових, то тут різниця полягає лише в тім, що в першому варіанті є спеціалізований підхід фахових психологів до відпочиваючих. У випадку санаторно-курортного відпочинку, кожен захисник проходить медичне  обстеження та оздоровлюється відповідно до рекомендацій лікарів у сучасному медичному центрі санаторію. Серед послуг – лікування органів травлення, серцево-судинної, нервової, сечостатевої та кістково-м’язової  систем. Проте в обох варіантах ветеран має можливість постійно відпочивати у SPA-центрі та пити мінеральну воду, котру видобувають безпосередньо у Трускавці та у сусідній Східниці.

– У нашому SPA-центрі є 10 критих басейнів і один на чистому повітрі, − продовжує директор «Женеви». – Також є 18 різних терапевтичних саун та тренажерна зала. Постійно пропонуємо екскурсії довкола бальнеологічного курорту й регулярно запрошуємо відомих українських артистів до нас із концертами. Та й у самому Трускавці є куди піти і на що подивитись.

Психологічне відновлення слід проводити упродовж трьох-чотирьох років…

Окрема тема – психологічна реабілітація. Її актуальність незмінна ось уже кілька останніх років, адже проблеми посттравматичного стресового розладу в солдатів та офіцерів нікуди не зникають, як і війна на Сході України. У «Женеві», до прикладу, лише торік програмою психологічної реабілітації скористалось понад 400 атовців, з них 280 − ветеранів і майже півтори сотні діючих військовиків.

– Психологічна реабілітація у санаторії має повний спектр послуг: діагностику, психологічну просвіту, групові зустрічі й індивідуальні консультації з різних питань, − повідомив адміністратор-психолог санаторію. – Основне наше завдання – встановлення первинного контакту з воїном і поступове зниження рівня стресу, аби якнайшвидше та якісніше дати йому відчуття безпеки. І для ефективності й стабілізації психологічного стану таку реабілітацію слід проводити мінімум три-чотири роки.

Потрапити на санаторно-курортне оздоровлення чи психологічне розвантаження до цього санаторію можуть учасники бойових дій АТО/ООС. Із повним переліком пільгових категорій громадян, які мають право на такий відпочинок, можна ознайомитися у відділах соціального захисту населення громадян за місцем реєстрації або проживання. Тож, уперед за чудовим настроєм та відпочинком до «Женеви»!

Кореспондент АрміяInform

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
росіяни 79 разів за добу атакували позиції Сил оборони

росіяни 79 разів за добу атакували позиції Сил оборони

Ворог завдав 1 ракетного та 67 авіаційних ударів, здійснив 54 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Норвегія надасть $13,7 млн для обслуговування українських танків Leopard

Норвегія надасть $13,7 млн для обслуговування українських танків Leopard

Обслуговування буде відбуватися в спеціальному центрі у Польщі.

Антикорупційна рада при МОУ підбила підсумки роботи

Антикорупційна рада при МОУ підбила підсумки роботи

Наступні вибори до Громадської антикорупційної ради при Міністерстві оборони України будуть оголошені найближчим часом, строк її роботи буде збільшений до двох років.

Медичні сили ЗСУ отримали ще два медичних евакуаційних вагони

Медичні сили ЗСУ отримали ще два медичних евакуаційних вагони

Загалом таких вагонів вже 66, до кінця року планується зробити ще 4 такі вагони.

Сили оборони на півдні знищили 16 гармат і 3 міномети

Сили оборони на півдні знищили 16 гармат і 3 міномети

Протягом доби на південному напрямку було знищено 113 окупантів й 51 одиниця озброєння та військової техніки.

Пентагон оголосив, коли в Україну почнуть прибувати F-16

Пентагон оголосив, коли в Україну почнуть прибувати F-16

Міністр оборони США Ллойд Остін оголосив, коли в Україну почне прибувати ескадрилья літаків F-16.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Начальник групи секретно-документального забезпечення, військовослужбовець

від 20000 до 30000 грн

Дніпро

Комендатура військових сполучень (Дніпро)

Рульовий-мотоpист, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Інструктор з інженерної підготовки

від 24000 до 49550 грн

Харків, Харківська область

Бухгалтер (621 ОНБ)

від 21000 до 21000 грн

Київ

Рекрутинговий центр Сил ТрО ЗСУ

Стрілець – санітар

від 21000 до 121000 грн

Червоноград

Червоноградський РТЦК та СП

Старший механік автомобільної роти

від 21000 до 23000 грн

Запоріжжя

Військова частина А3130