ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У світ вийшла Книга пам’яті загиблих військових пожежників

Армія і суспільство
Прочитаєте за: 3 хв. 15 Квітня 2021, 11:47

Напередодні Дня працівників пожежної охорони, який щороку відзначається 17 квітня, у світ вийшла Книга пам’яті загиблих військових пожежників. У такий спосіб автори вшанували всіх вогнеборців Збройних Сил України, які впродовж російсько-української війни віддали свої життя за збереження незалежності й територіальної цілісності України.

Варто сказати, що військові пожежники є представниками тих небагатьох військових спеціальностей, що виконують свої завдання за призначенням як у мирний, так і у воєнний час. Неодноразово армійські вогнеборці проявляли особисту мужність і високий професіоналізм під час гасіння надскладних і небезпечних пожеж на військових об’єктах Збройних Сил чи підприємствах народного господарства України.

Особлива сторінка їхньої діяльності — початок російської агресії на Сході України. Завдання, що цілодобово там виконують ці мужні люди, направлені на захист бойових порядків від вогняної стихії та збереження життів українських військовослужбовців.

На превеликий жаль, під час виконання бойових завдань щодо забезпечення національної безпеки та оборони, відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації на Донбасі не всі представники цієї військової спеціальності повернулися живими до рідних домівок.

Усі п’ять героїв, про яких йде мова в цій невеличкій книзі, загинули в розквіті сил і за проявлену мужність на полі бою зі зброєю в руках нагороджені високими державними нагородами.

Про все це та багато іншого постаралися розказати автори цієї книги.

Ініціатива щодо вшанування пам’яті цих героїв і саме напередодні професійного свята належить командуванню Центрального управління безпеки військової служби Збройних Сил України. Збором необхідної інформації та світлин займалися офіцери територіальних відділів пожежної безпеки спільно з командуванням військових частин, де проходили службу загиблі воїни. На фінальному етапі до роботи долучилися кореспонденти Харківського інформаційного відділення АрміяInform, для яких писати про таких мужніх захисників України було великою честю.

Днями це видання надруковано у місті Харків та вже направлено до всіх пожежно-рятувальних підрозділів Збройних Сил України.

Символічно, що на зворотній обкладинці Книги пам’яті загиблих військових пожежників написано: «Пішли у небо зі славою Героїв…». У ці прості слова автори видання постаралися вкласти весь смуток українського народу з приводу непоправної втрати й одночасно гордість за професіоналізм найкращих синів України.

На жаль, війна з агресором за незалежність та територіальну цілісність України триває. Через це на полі бою продовжують гинути найкращі сини й доньки українського народу. Тому справа всіх живих — не забувати про них і виховувати на їхніх прикладах нові покоління захисників України.

Тож пам’ятаймо всіх, хто віддав свої життя за свободу й незалежність України!

Герої не вмирають!

Кореспондент АрміяInform

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Бойовий медик взводу

від 50000 до 120000 грн

Запоріжжя

79 окремий батальйон 102 ОБр Сил ТрО

Сапер (розмінування)

від 21000 до 121000 грн

Краматорськ

81 ОАеМБр

Автоелектрик, військовослужбовець

від 20000 до 50000 грн

Дніпро

Військова частина А7408

Офіцер (за напрямком правоохоронної діяльності)

від 20100 до 58000 грн

Краматорськ

Донецький зональний відділ ВСП

Фельдшер, військовослужбовець

від 21000 до 21000 грн

Чернігів

Військова частина А7328

Сапер (розмінування)

від 20000 до 120000 грн

Київ

130 окремий батальйон 241 ОБр Сил ТрО