ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Перспективи розвитку військової освіти обговорили в Харкові

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 15 Квітня 2021, 18:43

Директор Департаменту військової освіти та науки Міністерства оборони України Володимир Мірненко з робочим візитом відвідав військові виші Харківщини. Він побував у Харківському національному університеті Повітряних Сил імені Івана Кожедуба, Військовому інституті танкових військ Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» та Військово-юридичному інституті Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.

Володимир Мірненко поінформував командування та науково-педагогічний склад вишів  про основні напрямками трансформації військової освіти відповідно до стандартів НАТО в межах створення багаторівневої системи професійної військової освіти (L-курси) та окреслив місце кожного з навчальних закладів у цій системі.

— Я ознайомив представників військових вишів з тим, який вигляд у майбутньому матиме військова освіта, які елементи вона в себе включатиме і на що треба звернути увагу в процесі трансформації. Що треба «підтягти», допрацювати, де треба докласти зусиль, аби покращити якість підготовки військових фахівців, – розповів  Володимир Мірненко кореспонденту АрміяInform.

Оцінюючи вже проведену у військових вишах роботу, Володимир Мірненко відзначив якісні зміни, які відбулися, зокрема, у Військовому інституті танкових військ НТУ «ХПІ».

— За останні кілька років цей навчальний заклад зробив суттєвий крок вперед у розвитку навчально-матеріальної бази та  системи підготовки фахівців. Тут вже започатковані курси військової професійної освіти, інтенсивно триває робота над розвитком курсу L-1В (взвод), вже сьогодні ми обговорювали питання щодо розвитку курсу L-1С (рота) тактичного рівня для капітанів. Якщо навчальний заклад і наділі рухатиметься в цьому напрямку, будемо планувати на його базі підготовку військових фахівців командно-штабного рівня і за програмою курсу L-2 (батальйон-бригада) для майорів, — зазначив директор Департаменту військової освіти та науки Міністерства оборони України.

Також під час робочої поїздки Володимир Мірненко оглянув навчально-матеріальну базу військових вишів, умови проживання та побуту курсантів, навчальні корпуси, лабораторії й навчально-тренувальні комплекси, які обладнані спеціальними тренажерами та навчально-діючими стендами.

У наступних планах директора Департаменту військової освіти та науки Міністерства оборони України — візит до  Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного та Військової академії (м. Одеса).

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На фронті за добу 79 боєзіткнень, третина з яких на Авдіївському напрямку

На фронті за добу 79 боєзіткнень, третина з яких на Авдіївському напрямку

Протягом доби зафіксовано 79 бойових зіткнень. Загалом, ворог завдав 25 ракетних та 52 авіаційних удари, здійснив 42 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Над Одещиною збили чотири розвідувальні дрони росіян

Над Одещиною збили чотири розвідувальні дрони росіян

Сьогодні воїни ПВК «Південь» збили 4 російські розвідувальні БПЛА «Орлан-10».

Протягом дня ворог бив по Нікопольщині артилерією і дронами-камікадзе

Протягом дня ворог бив по Нікопольщині артилерією і дронами-камікадзе

Вранці противник здійснював скиди з БПЛА. Загалом за добу відбулося 20 атак.

Мільйон артснарядів потрібно нарешті доправити на передову — Президент на засіданні Україна-НАТО

Мільйон артснарядів потрібно нарешті доправити на передову — Президент на засіданні Україна-НАТО

Глава української держави заявив, що ми вже давно говоримо про мільйон артилерійських снарядів для України. За його словами, їх потрібно нарешті доправити на передову.

Ворог атакував Білопілля з артилерії: є загиблий та поранені

Ворог атакував Білопілля з артилерії: є загиблий та поранені

Сьогодні вдень ворог вкотре обстріляв центр міста Білопілля Сумської області з артилерії.

У ВМС ЗСУ розповіли, чого бояться російські морські ракетоносії

У ВМС ЗСУ розповіли, чого бояться російські морські ракетоносії

Речник Військово-Морських Сил Збройних Сил України капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук заявив, що за півроку є лише 2 підтверджених фактів застосування росіянами морських носіїв крилатих ракет.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Зв’язківець, військовослужбовець

від 20000 до 50000 грн

Дніпро

Військова частина А4615

Стрілець стрілецького підрозділу

від 20000 до 120000 грн

Львів, Львівська область

Старший механік автомобільної роти

від 21000 до 23000 грн

Запоріжжя

Військова частина А3130

Мережевий інженер

від 55000 до 130000 грн

Ужгород, Закарпатська область

Старший акумуляторник, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Машиніст бульдозера, військовослужбовець

від 20000 до 50000 грн

Кропивницький

Військова частина А3406