ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Готувати їжу в польових умовах навчалися майбутні фахівці продовольчої служби

Вишкіл
Прочитаєте за: 2 хв. 15 Квітня 2021, 18:47

Кафедра продовольчого та речового забезпечення Військової академії (м. Одеса) провела практичне заняття для курсантів 2-го курсу факультету підготовки спеціалістів матеріально-технічного забезпечення та слухачів курсів лідерства, які наразі проходять навчання на базі військового вишу.

Темою заняття було «Приготування перших страв і других м’ясних страв». Головною особливістю заняття було те, що приготування їжі відбувалося безпосередньо в польових умовах. До речі, саме цей формат тилового забезпечення найчастіше використовують у районі проведення операції Об’єднаних сил. Тому для майбутніх та діючих фахівців продовольчої служби такі заняття виявилися дуже корисними.

 

Курсанти та військовослужбовці курсів лідерства під керівництвом досвідчених викладачів вчилися розгортати переносні польові кухні, дезінфекційно-душові автомобілі та плити. Це обов’язковий мінімум, який потрібний для облаштування пунктів приготування їжі.

Особовий склад під пильним наглядом викладачів пройшов весь організаційний цикл. Кожен учасник заняття виконував визначене завдання, а потім отримував оцінку своїх дій. Спочатку підготували технічні засоби, необхідні приміщення, а потім перейшли безпосередньо до процесу приготування перших страв та других м’ясних страв.

— На відміну від організації харчування в пунктах постійної дислокації, де все відпрацьовано до дрібниць, на передовій це досить трудомісткий процес. По-перше, треба налагодити  нормальну систему логістики: забезпечити своєчасну доставку продовольства від постачальників і складів безпосередньо до столу в частині, а також створити належні санітарно-гігієнічні  умови, — розповів викладач кафедри підполковник Олександр. — По-друге, налаштувати технічні засоби: польові кухні,  печі, засоби зберігання продуктів харчування. Звісно, у бойових умовах зробити все це доволі складно, але кожен фахівець повинен досконало знати алгоритм дій для організації нормального продовольчого забезпечення, — підкреслив офіцер.

За відгуками керівника занять, більшість курсантів та слухачів курсів лідерства успішно впоралися з визначеними завданням, отримали нові знання та підвищили свої практичні навички.

Фото зі сторінки Військової академії (м. Одеса)

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Атаки на Харківщині, Авдіївський напрямок, спалений вертоліт в москві: стрім з прифронтового міста

Атаки на Харківщині, Авдіївський напрямок, спалений вертоліт в москві: стрім з прифронтового міста

На Харківщині прикордонники-артилеристи бригади «Сталевий Кордон» зупинили ворожий штурм. За допомогою 100-мм гармати вони влучили у танк, на відео з дрона видно як після підриву два окупанта перейшли у ранг мертвих російських «космонавтів».

Оголосили підозру російському генерал-майору поліції, який керував пограбуванням Чорнобильської АЕС

Оголосили підозру російському генерал-майору поліції, який керував пограбуванням Чорнобильської АЕС

Загальна сума збитків, до яких призвели дії заступника гендиректора «росатому» сягає майже мільярда гривень.

Україна та Латвія вирішили збільшити виробництво дронів

Україна та Латвія вирішили збільшити виробництво дронів

Україна та Латвія ведуть спільну роботу над нарощуванням виробництва дронів.

Пентагон анонсував виділення ще одного пакета допомоги Україні на $1 млрд

Пентагон анонсував виділення ще одного пакета допомоги Україні на $1 млрд

Міністр оборони США Ллойд Остін оголосив, що Сполучені Штати виділяють ще один пакет оборонної допомоги Україні в розмірі 1 млрд доларів, який включатиме ракети для HIMARS, снаряди, системи ППО та інше озброєння.

Ворог тричі атакував українські позиції на лівому березі Дніпра

Ворог тричі атакував українські позиції на лівому березі Дніпра

На тимчасово окупованій Херсонщині ворог здійснив 3 безуспішні штурми в районі населеного пункту Кринки, але зазнав втрат та відійшов на свої вихідні позиції.

Олександр Яковець став головою Адміністрації Держспецтрансслужби

Олександр Яковець став головою Адміністрації Держспецтрансслужби

Указом Президента України, за поданням Міністерства оборони, на посаду голови Адміністрації Державної спеціальної служби транспорту призначено командувача Сил підтримки ЗСУ, бригадного генерала Олександра Яковця.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець(снайпер, номер обслуги, помічник гранатометника)

від 22000 до 120000 грн

Луцьк, Волинська область

Інженер автомобільної та бронетанкової служби, діловод

від 10000 до 15000 грн

Запоріжжя

Військова частина А3130

Бойовий медик взводу

від 50000 до 120000 грн

Запоріжжя

79 окремий батальйон 102 ОБр Сил ТрО

Водій-електрик

від 20000 до 120000 грн

Запоріжжя

112 окремий батальйон 110 ОБрТрО

Діловод персоналу

від 23000 до 50000 грн

Павлоград

Військова частина А4759