ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Вздовж усієї лінії розмежування розгорнуті спостережні групи Української сторони СЦКК

Новини ООС
Прочитаєте за: 2 хв. 11 Квітня 2021, 20:16

Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін, спеціально створений підрозділ, на який покладено завдання взаємодії складових сил безпеки і оборони України зі Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в частині, що стосується моніторингу наданих гарантій безпеки на час проведення ремонтно-відновлювальних робіт та верифікації порушень, що обумовлені Мінськими домовленостями. Про це повідомляє пресслужба ООС.

З метою якісного виконання визначених завдань вздовж усієї лінії розмежування розгорнуті спостережні групи Української сторони СЦКК. На особовий склад цих груп, у взаємодії з військовими підрозділами Збройних Сил України, покладаються надважливі завдання – безпосередньо контролювати та координувати режим припинення вогню, а у випадках порушення Мінських домовленостей збройними формуваннями Російської Федерації, оперативно проводити верифікацію порушень для своєчасного інформування вищого керівництва держави.

Також важливими напрямками роботи спостережних груп є контроль та координація дотримання гарантій безпеки при проведенні ремонтно-відновлювальних робіт на об’єктах цивільної інфраструктури регіону.

Як і спеціально марковані автомобілі Місії ОБСЄ, у місцях розміщення спостережних груп вздовж лінії розмежування, знаходяться автомобілі Української сторони СЦКК, котрі також розфарбовані у білий колір з нанесеними відповідним розпізнавальними написами.

Безпосередня присутність автомобілів спостережних груп Української сторони СЦКК поблизу лінії розмежування покликана слугувати гарантією безпеки в зонах їх відповідальності. Водночас, офіцери Української сторони СЦКК ведуть пильне спостереження за діями найманців Російської Федерації, що заважає їм здійснювати збройні провокації та порушувати режим припинення вогню.

Зрозуміло, що постійний контроль з боку СММ ОБСЄ та Української сторони СЦКК за діями проросійських найманців не до вподоби окупантам, тому вони всіляко намагаються перешкоджати діяльності Місії та дискредитувати роботу Української сторони СЦКК. Останнім часом почастішали випадки розповсюдження відверто неправдивих звинувачень української сторони у використанні спеціальних автомобілів у військових цілях.

Українська сторона СЦКК твердо і неухильно дотримується норм та правил Міжнародного гуманітарного права, а також взятих на себе зобов’язань щодо контролю за виконанням Мінських домовленостей та додаткових заходів щодо посилення режиму припинення вогню і надалі продовжуватиме зберігати постійну присутність вздовж лінії розмежування сторін з метою посилення контролю за провокаціями та порушеннями з боку збройних формувань Російської Федерації на тимчасово окупованій території України.

Читайте нас у Facebook
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Інспектор прикордонного контролю

від 21000 до 24000 грн

Мукачево

Мукачівський прикордонний загін

військовослужбовець

від 20100 до 123000 грн

Білгород-Дністровський, Одеська область

Старший бойовий медик

від 20000 до 20000 грн

Київ

131 окремий батальйон 112 ОБр Сил ТрО

Робота/Військовослужбовець ЗСУ/Дніпро та Область/Без досвіду

від 20100 до 120000 грн

Старі Кодаки, Дніпропетровська область

Стрілець-санітар

від 20000 до 120000 грн

Краматорськ

23 ОМПБ 56 ОМПБр

Радіоінженер

від 22000 до 50000 грн

Київ

412 ОББпС 101 ОБрО ГШ ЗСУ