ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У Національній академії сухопутних військ створено Раду молодих вчених

Навчання та тренування
Прочитаєте за: 2 хв. 5 Квітня 2021, 15:40

На її першому урочистому засіданні таємним голосуванням було обрано склад президії Ради.  Головою стала професор кафедри гуманітарних наук Інституту морально-психологічного забезпечення, кандидат історичних наук працівник ЗС України Мар’яна Верхотурова, заступником голови — ад’юнкт штатного науково-організаційного відділу капітан Іванна Чобіт, секретарем — ад’юнкт цього ж відділу капітан Андрій Баган.

Як розповів тимчасовий виконувач обов’язків заступника начальника Національної академії сухопутних військ  з наукової роботи, доктор технічних наук, старший науковий співробітник  полковник Володимир Грабчак, Рада молодих вчених стане відкритою академічною спільнотою, яка сприятиме становленню професіоналів-науковців із числа курсантів, офіцерів, наукових та науково-педагогічних працівників військового вишу, що поділяють спільні наукові цінності, дотримуються у своїй діяльності високих стандартів наукової культури, активно працюють на науковій ниві.

— Метою діяльності Ради стане активізація та всебічна популяризація науки в професійному середовищі молодих вчених Академії, об’єднання їхніх зусиль для професійного наукового особистісного зростання, залучення до ефективної пропаганди новітніх наукових тенденцій, — зазначив полковник Володимир Грабчак. — До речі, на сьогодні це перша Рада молодих вчених, що створена при вищому військовому навчальному закладі! Ми першими серед військових вишів виконали вимогу Законів України «Про вищу освіту» та «Про наукову і науково-технічну діяльність» стосовно створення та діяльності Рад молодих вчених.

Своїх новоспечених колег радо привітали голова Ради молодих вчених при Міністерстві освіти і науки України, доктор юридичних наук Олеся Ващук та голова Ради молодих вчених (2014–2019) Національного університету «Львівська політехніка» кандидат технічних наук, доцент Олександр Березко. У форматі відеоконференції відбулось обговорення перспектив діяльності Ради молодих вчених Національної академії з вищезгаданими гостями.  Учасники першого засідання змогли поставити численні запитання своїм колегам з Києва та Львова.

— У Національні академії дуже багато перспективних молодих науковців. Наразі увійти до складу ради  виявили бажання близько 30 осіб з числа курсантів, офіцерів та науково-педагогічних працівників, — зазначила голова Ради молодих вчених Національної академії  Мар’яна Верхотурова.

На першому засіданні Ради також було затверджено план роботи на поточний рік, а також девіз: «SCIENTIA VINCES!» — «Наукою переможеш!». Окрім того, представлено проєкт емблеми новоствореної Ради.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Ворог атакував Дніпровщину FPV-дронами

Ворог атакував Дніпровщину FPV-дронами

Звечора та вночі російські війська тероризували Нікопольський район: його піддали артобстрілу й пʼяти атакам FPV-дронами.

У Силах оборони пояснили, як росіяни змінили тактику застосування ракетоносіїв у Чорному морі

У Силах оборони пояснили, як росіяни змінили тактику застосування ракетоносіїв у Чорному морі

Ворожі ракетоносії останнім часом не виходять на бойове чергування, проте це не означає зниження рівня загрози ракетних ударів по території України.

Ворог намагається компенсувати невдачі наземних операцій повітряними ударами — Наталія Гуменюк

Ворог намагається компенсувати невдачі наземних операцій повітряними ударами — Наталія Гуменюк

Війська рф не припиняють терор на суходолі, де не можуть досягти помітних успіхів, які запланували, і компенсують свої невдачі повітряними ударами.

Окупанти скинули 6 КАБів на Оріхів, понад 300 разів били по Запорізькій області

Окупанти скинули 6 КАБів на Оріхів, понад 300 разів били по Запорізькій області

Упродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області. Під ворожим вогнем перебували 7  населених пунктів.

ССО уразили ворожий танк Т-90 на Донецькому напрямку

ССО уразили ворожий танк Т-90 на Донецькому напрямку

На Донецькому напрямку під час розвідувальних дій оператори 3-го полку ССО виявили ворожий танк Т-90, який саме відпрацював по позиціях Сил оборони.

Генштаб ЗСУ: армія рф втратила за добу понад 900 окупантів та десятки одиниць техніки

Генштаб ЗСУ: армія рф втратила за добу понад 900 окупантів та десятки одиниць техніки

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 16.04.24 орієнтовно становлять:

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

військовослужбовець Номер обслуги гранатометного відділення

від 20000 до 120000 грн

Київ, Київська область

Начальник інженерної служби

від 30000 до 60000 грн

Знам'янка

Військова частина А1201

Охоронець

від 21000 до 30000 грн

Київ

Військова частина №2260

Офіцер (за напрямком правоохоронної діяльності)

від 20100 до 58000 грн

Краматорськ

Донецький зональний відділ ВСП

Оператор-топогеодезист, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область