ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Російський інструмент інформаційної війни: Олексій Данілов укотре закликав уникати слова «Донбас»

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 5 Квітня 2021, 15:56

Спецслужби Російської Федерації використовують поняття «Донбас» як інструмент інформаційної війни, аби штучно виокремити певний регіон України як територію, яка начебто має особливі права і статус, що дає в подальшому підстави обґрунтувати створення й існування державних псевдоутворень.

Про у своєму Facebook заявив Секретар РНБО Олексій Данілов.

«Поняття Донбас цілеспрямовано використовується спецслужбами Російської Федерації починаючи з 2000 року, і особливо активно —  у період російської агресії проти України з 2014 року і по теперішній час, —  як інструмент інформаційної війни. Мета —  протиставлення і штучне виокремлення певного регіону України як території, яка начебто має особливі права і статус, що дає у подальшому підстави обґрунтувати створення й існування державних псевдоутворень», —  наголосив Олексій Данілов.

За його словами, навіть поверхневий моніторинг будь-яких російських державних інформаційних ресурсів дасть повне уявлення і докази щодо місця «Донбасу» в російському інформаційному порядку денному: «вибір Донбасу», «ущемлення прав народу Донбасу», «розмова з Донбасом», «народ Донбасу», «ополчення Донбасу», «влада Донбасу».

«Тому вживання терміну Донбас сьогодні —  це постійне підживлення російського антиукраїнського наративу і підігравання російській пропаганді», — переконаний Секретар РНБО. Він також додав, що протягом багатьох років історії географічні назви змінювались, тож не можна нині розглядати поняття «Донбас» як «історично усталене».

«У випадку з назвою Донбас ми маємо справу з порівняно новим визначенням, яке історично охоплювало територію Луганської, Донецької і Дніпропетровської областей, а також регіонів сучасної Російської Федерації, зокрема, Ростовської області. І тому, навіть ураховуючи цю обставину, застосування назви Донбас до частини території Луганської та Донецької областей України, окупованих Російською Федерацією, не є коректним», —  наголосив Олексій Данілов.

Нагадаємо, як повідомляла АрміяInform, 24 березня у столиці, під час дискусії «Вибори на Донбасі та право на місцеве самоврядування», секретар РНБО Олексій Данілов наголосив, жодного поняття «Донбас» не існує, це небезпечний наратив, який Україні нав’язує Російська Федерація.

Читайте нас в Telegram
ППО та боєприпаси: Нідерланди надають понад €200 млн для України

ППО та боєприпаси: Нідерланди надають понад €200 млн для України

Нідерланди нададуть понад 200 мільйонів євро на ініціативи щодо швидкого постачання Україні додаткових засобів протиповітряної оборони та артилерійських снарядів.

Володимир Зеленський у Дніпрі: Працюємо заради додаткових систем ППО

Володимир Зеленський у Дніпрі: Працюємо заради додаткових систем ППО

Президент України Володимир Зеленський провів нараду щодо ситуації в Дніпропетровській області, захисту Дніпра, усіх міст і громад регіону.

Наша авіація ліквідувала ворожий пункт управління

Наша авіація ліквідувала ворожий пункт управління

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру витіснити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра.

НАТО готується відправити в Україну нові системи ППО — Єнс Столтенберг

НАТО готується відправити в Україну нові системи ППО — Єнс Столтенберг

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг повідомив, що Рада Україна-НАТО погодилася направити Києву додаткові засоби протиповітряної оборони.

На фронті за добу 79 боєзіткнень, третина з яких на Авдіївському напрямку

На фронті за добу 79 боєзіткнень, третина з яких на Авдіївському напрямку

Протягом доби зафіксовано 79 бойових зіткнень. Загалом, ворог завдав 25 ракетних та 52 авіаційних удари, здійснив 42 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Над Одещиною збили чотири розвідувальні дрони росіян

Над Одещиною збили чотири розвідувальні дрони росіян

Сьогодні воїни ПВК «Південь» збили 4 російські розвідувальні БПЛА «Орлан-10».

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Інспектор прикордонної служби, кінолог

від 20500 до 25000 грн

Херсон

Херсонський прикордонний загін

Санітарний інструктор

від 23000 до 23000 грн

Дніпро

31 Бр НГУ ім. генерал-майора Олександра Радієвського

Військовий психолог

від 21000 до 30000 грн

Харків

Військова частина 3005 НГУ

Військовослужбовець в ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Ужгород

Старобільський РТЦК та СП

Стрілець

до 20500 грн

Житомир

Військова частина А2192

Радіотелефоніст, військовослужбовець

від 21000 до 125000 грн

Червоноград

63 окремий батальйон 103 ОБр Сил ТрО