ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

На Хмельниччині затримали на гарячому офіцера, який вимагав гроші від кандидата на військову службу за контрактом

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 19 Березня 2021, 18:45

На Хмельниччині затримали військовослужбовця, який вимагав від учасника російсько-української війни 900 доларів США за призов на контракт і, втікаючи з місця події, збив власним автомобілем поліцейського.

Представники департаменту військової контррозвідки СБ України спільно з працівниками Національної поліції України за процесуального керівництва військової прокуратури Хмельницького гарнізону взяли на гарячому офіцера, який вимагав неправомірну вигоду в кандидата на військову службу за контрактом.

Хабарником виявився старший лейтенант Старокостянтинівського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки 1991 року народження. Неправомірну вигоду офіцер вимагав від військовослужбовця запасу, учасника бойових дій у районі АТО/ООС за сприяння у призові на контракт в одну з військових частин Старокостянтинівського гарнізону. У разі відмови дати хабара чи розголошення цієї інформації будь-кому офіцер погрожував кандидату відправкою його до однієї з бригад Сухопутних військ, яка виконує бойові завдання в районі ООС та фізичною розправою над ним.

У процесі передачі коштів і затримання вимагача, останній, збагнувши, що це пастка, спробував втекти з місця події на власному авто, здійснивши при цьому наїзд на працівника поліції.

Тепер підозрюваному, крім Ст. 368 ККУ — «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою», інкримінують ще й 348-му — «Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця» (позбавлення волі на строк від дев’яти до п’ятнадцяти років або довічне позбавленням волі. – Авт.).

Наразі триває досудове розслідування, вирішується питання про оголошення підозри у вчиненні зазначених злочинів. До суду військовослужбовець перебуватиме в ізоляторі тимчасового тримання.

Фото з відкритих джерел

Позаштатний кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Підрозділ «Перун» 42 окремої механізованої бригади за допомогою FPV-дронів завдав ударів по ворогу, що наступав на Часів Яр.

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

Увечері 26 квітня зі спеціальним зверненням до сум’ян звернувся начальник міської військової адміністрації Олексій Дрозденко.

Під суд пішли вісім зрадників

Під суд пішли вісім зрадників

Підозри повідомлено ще трьом колаборантам.

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

США та інші учасники Контактної групи з оборони України (формат «Рамштайн») разом зобов'язалися виділити вже понад 95 млрд доларів на допомогу Україні для її захисту від російської агресії.

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

За добу підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу, 1 радіолокаційній станції, 3 засобах протиповітряної оборони, 1 станції РЕБ, 1 складу матеріально-технічних засобів противника.

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Реформована система закупівель в Міністерстві оборони України, яка прийшла на заміну старій пострадянській, що породжувала корупційні ризики, вже показала свою ефективність.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець

від 20000 до 120000 грн

Запоріжжя

79 окремий батальйон 102 ОБр Сил ТрО

Водій, військовослужбовець

від 22000 до 22000 грн

Одеса

Військова частина А0528

Стpілець, помічник гpанатометника, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Санітаp, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Бухгалтер у Васищеве

від 20000 до 23000 грн

Васищеве

Військова частина 3075 НГУ

Водій

від 20000 до 20000 грн

Житомир

199 навчальний центр ДШВ ЗСУ