ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Народний герой України Микола Лавренчук − кулеметник, який першим відкрив вогонь по ворогу біля Слов’янська

Life story
Прочитаєте за: 3 хв. 27 Березня 2021, 10:24

Сержант Микола Лавренчук – той самий навідник кулемета КПВТ, який першим відкрив вогонь по ворогу в чотирнадцятому році. За наказом командира роти Вадима Сухаревського, кулеметник погасив вогневу активність ворога і допоміг спецпризначенцям «Альфи». Фактично з першою чергою його кулемета і розпочалась активна фаза війни з російським окупантом.

Микола  родом із Волині. На службу до бригади він прийшов зразу після строкової, яку  проходив у полку спеціального призначення. Гарна фізична та професійна підготовка, участь у різних навчаннях, дозволила швидко адаптуватись у колективі десантників. І коли почалась війна, і їхню роту перекинули на Схід України – Микола був готовий до важких випробувань, які лягли на нього і його товаришів. Зі своїм підрозділом він пройшов найгарячіші бої першого етапу війни львівських десантників – на підступах до Слов’янська, за Георгієвку, Лутугине, Хрящувате, Новосвітлівку, Красне, Круглик, Переможне та Луганський аеропорт. В аеропорт вони вилетіли перші трьома ІЛ-76, успішно сіли й вночі очікували прибуття ще підкріплення – побратимів із Дніпропетровської бригади, але другий з літаків був підбитий у них на очах… А далі − важкі бої, де львівські десантники гідно протистояли російським окупантам. Микола зі своїми товаришами  виходив одним із останніх із летовища.

Миколу Лавренчука згодом призначили командиром відділення, потім головним сержантом взводу, а тепер він – головний сержант батальйону. Пройшов навчання на всіх необхідних курсах його рівня, зокрема, й декілька курсів за кордоном, разом із підрозділом брав участь у міжнародних навчаннях. Бойовий досвід і досвід, набутий на курсах по стандартах НАТО,  досвідчений сержант передає своїм підлеглим. У підрозділі в основному служать молоді хлопці, то ж роботи вистачає. Микола професійно займається швидкісною стрільбою, у складі команди бригади став переможцем минулорічної першості серед частин ДШВ і бронзовим призером першості Збройних Сил України. То ж, використовуючи кожну вільну хвилину, сержант займається з підлеглими, навчає, як виживати на війні, готує до майбутніх боїв.

− Сподіваюсь, що не завжди ми будемо вести позиційну війну і бути в окопах, настане час, і ми рушимо вперед звільняти нашу землю, то ж вміння швидко орієнтуватись і вести влучний вогонь на коротких дистанціях, як це було у чотирнадцятому році, нам згодиться якнайкраще, − каже головний сержант батальйону.

− Ми разом із перших днів на війні, і Микола, як сержант, практично зростав у мене на очах. Я впевнений у ньому, знаю його відповідальність і відношення до своїх обов’язків, у всьому його підтримую, − говорить про підлеглого командир батальйону.

У жовтні 2015 році Микола Лавренчук отримав відзнаку − Народний Герой України! Це найвища нагорода військовому  від вдячного українського народу, який любить, цінує і пишається своїми достойними захисниками – такими, як сержант Микола Лавренчук і його бойові побратими-десантники!

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
«Приїхали»: як каратимуть водіїв, які тікають від мобілізації

«Приїхали»: як каратимуть водіїв, які тікають від мобілізації

18 квітня набуде чинності ухвалений закон про мобілізацію. Разом з багатьма нормами почнуть діяти і заходи впливу щодо тих, хто ухиляється від виконання конституційного обов’язку.

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Черкаси

Косівський РТЦК та СП

Військовослужбовець стрілець

від 20100 до 120100 грн

Запоріжжя, Запорізька область

Пілот FPV дрону, військовослужбовець

Дніпро

93-тя окрема механізована бригада «Холодний Яр"

Помічник гранатометника

від 21000 до 121000 грн

Покровськ

107 ОБТРО м. Маріуполь

Зв’язківець, військовослужбовець

від 20000 до 100000 грн

Дніпро

Інженерний батальйон Сил ТрО ОК Схід (в/ч А4806)

Служба в Силах ТРО

від 20000 до 120000 грн

Новомосковськ, Дніпропетровська область