ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

За рішенням Міністра оборони України триває створення Центру протимінних операцій

Інфографіка Публікації
Прочитаєте за: 4 хв. 24 Березня 2021, 12:45

Проблема забруднення мінами, боєприпасами, вибухонебезпечними предметами дуже актуальна для України. Про шляхи її вирішення  читайте в АрміяInform.

Починаючи з 2014 року на території Луганської та Донецької областей зазнали забруднення мінами та вибухонебезпечними предметами близько 16 тисяч квадратних кілометрів території. Наявність подібної небезпеки впливає на життя близько двох мільйонів осіб та становить загрозу життєво важливим об’єктам інфраструктури, перешкоджає свободі пересування, перекриває доступ до засобів існування й обмежує можливості для вільного розвитку суспільства в цілому.

Ще у 2018-му Верховна Рада ухвалила Закон «Про протимінну діяльність в Україні»

З історії відомо, що підриви сховищ і боєприпасів розкидають вибухонебезпечні предмети на багато кілометрів навколо, а бойові дії не можуть тривати без мінування території. Тому ще у 2018 році Верховною Радою ухвалено Закон України «Про протимінну діяльність в Україні». Примітно, що таких законів не існує в європейських країнах, які переймаються проблемами забруднення мінами та боєприпасами.

Цей закон визначає правові та організаційні засади протимінної діяльності в Україні та особливості державного регулювання. Зокрема, перелік об’єктів та суб’єктів протимінної діяльності, вимоги до фахівців у цій сфері, джерела фінансування, порядок обліку операторів і надання допомоги постраждалим. За останніми змінами до цього закону визначено створення нового органу виконавчої влади ― Центру протимінних операцій та двох нових центрів: центру протимінної діяльності ― на існуючих фондах Міноборони та центру гуманітарного розмінування ― на фондах МВС.

Довідково. Національний орган з питань протимінної діяльності утворюється Кабінетом Міністрів України як міжвідомчий допоміжний орган, який діє за колегіальним принципом під головуванням Міністра оборони України ― для організації координації діяльності міністерств, інших центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств та організацій незалежно від форми власності, залучених до заходів у сфері протимінної діяльності.

Ключовими органами виконавчої влади, участь яких планується у складі зазначеного органу, є Міністерство оборони України, Державна спеціальна служба транспорту, Міністерство внутрішніх справ України, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Міністерство охорони здоров’я України, Міністерство соціальної політики України, Державна служба України з надзвичайних ситуацій, Національна поліція України.

За рішенням Міністра оборони України, наразі триває створення Центру протимінних операцій на фондах Державної спеціальної служби транспорту. А робота з розмінування забруднених територій проводиться постійно ― як на місцях підриву артилерійських складів боєприпасів, так і в районі проведення бойових дій під командуванням операції Об’єднаних сил.

До виконання завдань з розмінування в районі ООС залучено 28 груп розмінування 

Наразі до виконання завдань з розмінування в районі ООС залучено 28 груп розмінування від бригад та підрозділів інженерних військ та 2 групи від Державної спеціальної служби транспорту. З початку АТО (ООС) групами розмінування перевірено на наявність вибухонебезпечних предметів 5 248 гектарів місцевості та 2 045 кілометрів доріг, виявлено і знешкоджено 286 тисяч одиниць вибухонебезпечних предметів. Про це заявив головний спеціаліст відділу мінної безпеки Управління інженерних військ Командування Сил підтримки ЗСУ підполковник Олексій Кирильчук.

Робота з очищення територій, забруднених мінами, боєприпасами й вибухонебезпечними предметами триває постійно. Як і робота Міноборони у сфері протимінної діяльності за всіма напрямками ― законодавчому та практичному, зокрема, під час підготовки фахівців з протимінної діяльності підрозділів інженерних військ.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
У Німеччині затримали двох агентів спецслужб рф, які планували зірвати військову допомогу Україні

У Німеччині затримали двох агентів спецслужб рф, які планували зірвати військову допомогу Україні

Німеччина затримала двох російських агентів німецько-російського походження, які готували диверсійні атаки проти військової інфраструктури, щоб підірвати підтримку України.

Сили оборони вразили черговий ворожий плавзасіб

Сили оборони вразили черговий ворожий плавзасіб

Човен ворога було знайдено і знищено за допомогою скидання боєприпаса з дрона на півдні України.

В Україні створять мережу реабілітаційних центрів для поранених військових

В Україні створять мережу реабілітаційних центрів для поранених військових

Україна у співпраці із західними партнерами створить мережу реабілітаційних центрів для поранених.

Очільник ГУР розповів, як російські військові нищать своїх же громадян на території рф

Очільник ГУР розповів, як російські військові нищать своїх же громадян на території рф

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-лейтенант Кирило Буданов прокоментував військові удари на території російської федерації.

Державний оператор тилу розпочав закупівлю зимового одягу для ЗСУ

Державний оператор тилу розпочав закупівлю зимового одягу для ЗСУ

Державний оператор тилу оголосив перші тендери на закупівлю зимового одягу для Збройних Сил України.

Україна поглиблює гендерну інтеграцію в армії на основі найкращих західних практик — Міноборони

Україна поглиблює гендерну інтеграцію в армії на основі найкращих західних практик — Міноборони

Основою для реалізації гендерної політики у Збройних Силах України є використання західного досвіду та співпраця з країнами НАТО.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій стрілець господарчого відділення

від 21000 до 51000 грн

Запоріжжя, Запорізька область

Сапер 135 окремого батальйону

від 20000 до 120000 грн

Обухів, Київська область

Снайпер

від 26000 до 130000 грн

Харків

Рота снайперів спеціального призначення

Стрілець, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Азов, 12-та бригада спеціального призначення НГУ

Військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Вінниця

4 відділ Чортківського РТЦК ТА СП ( м.Заліщики )

Офіцер групи психологічного супроводу та відновлення

від 20000 до 120000 грн

Запоріжжя

112 окремий батальйон 110 ОБрТрО