ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Реформування військової та безпекової сфери за стандартами НАТО – пріоритет для України – Дмитро Разумков

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 22 Березня 2021, 15:49

Голова Верховної Ради України на зустрічі із заступником Генерального секретаря НАТО Мірче Джоане в Брюсселі обговорили питання реформування української армії. 

Про це повідомляє пресслужба Верховної Ради. 

Як повідомив Дмитро Разумков, Україна продовжить реформувати свою військову та безпекову сферу відповідно до натовських стандартів.

— Серед пріоритетів — перехід України на стандарти, норми та принципи НАТО. Ми суттєво просунулися за різними напрямами євроатлантичних реформ, зокрема ухвалили важливі законодавчі акти та керівні документи у сфері безпеки та оборони, — сказав Дмитро Разумков. 

Він зазначив, що вже ухвалено закони України «Про оборонні закупівлі» та «Про розвідку», а також Стратегію національної безпеки України.

За його словами, визнання України Партнером НАТО з розширеними можливостями є важливим етапом реалізації євроатлантичних прагнень нашої держави. Він висловив вдячність союзникам за це рішення.

Голова українського парламенту наголосив, що План дій щодо членства в НАТО є логічним та безальтернативним кроком для України на шляху євроатлантичної інтеграції. «Ми хотіли би бачити ПДЧ для України у найближчій перспективі та сподіваємося на формування серед союзників необхідного консенсусу в цьому питанні», — сказав він.

Дмитро Разумков зазначив, що Україна вітає намір союзників підтвердити політику «відкритих дверей» Альянсу під час наступного саміту НАТО.

Голова Верховної Ради також наголосив, що спільним пріоритетом і завданням Альянсу та України є відновлення засідань Комісії Україна-НАТО на високому рівні.

Окрім того, він підкреслив, що парламентський вимір залишається важливою складовою політичного діалогу з НАТО та союзниками. 

— Ми вдячні Парламентській асамблеї НАТО, а також союзникам, що на пропозицію України було погоджено перенести проведення чергової весняної сесії ПА НАТО наприкінці травня 2022 року в Києві. Я сподіваюся, що коронавірус не буде нам заважати в цьому, — сказав голова Верховної Ради.

Як зазначив Дмитро Разумков, пріоритетним завданням для українського Парламенту є посилення співпраці між Україною та НАТО, спрямованої на підтримку безпеки у євроатлантичному просторі.

— Україна високо цінує незмінну солідарність союзників з нашою державою та рішучу позицію НАТО щодо агресії РФ, що триває в Криму та на Донбасі, — підкреслив Дмитро Разумков.

Голова парламенту висловив вдячність державам-членам Альянсу за підтримку внутрішніх реформ в Україні, а також за зацікавленість та підтримку ініціативи України із заснування «Кримської платформи», кінцевою метою якої є деокупація Криму.

Читайте нас у Facebook
Україна поглиблює гендерну інтеграцію в армії на основі кращих західних практик — Міноборони

Україна поглиблює гендерну інтеграцію в армії на основі кращих західних практик — Міноборони

Основою для реалізації гендерної політики у Збройних Силах України є використання західного досвіду та співпраця з країнами НАТО.

Музиканту, який публічно підтримав російське вторгнення, повідомлено про підозру

Музиканту, який публічно підтримав російське вторгнення, повідомлено про підозру

Колишній українській, а нині російській музикант, лідер відомого поп-рок-гурту, який є уродженцем України, має російське громадянство.

На сході росіяни намагаються отримати перевагу за допомогою КАБів

На сході росіяни намагаються отримати перевагу за допомогою КАБів

Щодня ворог скидає на східній ділянці фронту по 20-30 керованих авіаційних бомб.

У НАТО оцінили прогрес України у реформуванні системи оборонних закупівель

У НАТО оцінили прогрес України у реформуванні системи оборонних закупівель

Україні вдалося провести низку важливих змін у системі оборонних закупівель, які, зокрема, допомогли і в забезпеченні військ під час російської агресії.

Інформатору, який наводив російські ракети і дрони на Дніпро, загрожує до 12 років тюрми

Інформатору, який наводив російські ракети і дрони на Дніпро, загрожує до 12 років тюрми

Служба безпеки України затримала ще одного російського інформатора рф, який наводив ворожі ракети і дрони на Дніпро.

У Повітряних Силах ЗСУ пояснили, чому «шахеди» перебували 6 годин над Україною

У Повітряних Силах ЗСУ пояснили, чому «шахеди» перебували 6 годин над Україною

Речник командування Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш прокоментував тривале перебування в повітряному просторі України ворожих ударних БПЛА типу Shahed-131/136.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Фельдшер

до 51000 грн

Запоріжжя

8 прикордонний загін

Стрілець-санітар

Покровськ

107 ОБТРО м. Маріуполь

Заступник командиpа бойової машини, навідник-оператор

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Розвідник

від 21000 до 125000 грн

Червоноград

63 окремий батальйон 103 ОБр Сил ТрО

Стрілець

від 22000 до 50000 грн

Шостка

Військова частина 3022 НГУ