ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У Національному університеті оборони України ім. І. Черняховського завершився курс-семінар НАТО з питань виховання доброчесності та протидії корупції

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 18 Березня 2021, 15:40

У Національному університеті оборони України імені Івана Черняховськог озавершився триденний курс-семінар НАТО з питань виховання доброчесності та протидії корупції, який проводився у період з 15 по 17 березня 2021 року з навчально-педагогічним складом Наукового центру проблем виховання доброчесності та запобігання корупції у секторі безпеки і оборони університету за участю Управління з питань запобігання та виявлення корупції Міністерства оборони України.

Про це інформує Міністерство оборони України.

Інструкторами курсу-семінару стали провідні зарубіжні експерти у сфері боротьби з корупцією: доктор Надя Міланова офіцер управління з розвитку інституційного потенціалу оборонних відомств НАТО, підполковник Дамір Алібашич начальник відділу розвитку освіти та підготовки Тренінгового центру операцій з підтримки миру НАТО, полковник Торе Квалвік заступник директора Центру зі зниження ризиків корупції в оборонному секторі (CIDS) та Кирре Кнутсен старший офіцер Міноборони Королівства Норвегії, Том Гуч радник з гуманітарних питань відділу J9 та Валентин Попонете спеціаліст з стратегічного планування відділу J5 штабу Верховного Головнокомандувача Об’єднаних збройних сил НАТО в Європі (SHAPE).

Під час заходу, який проходив у форматі онлайн відеоконференції, учасники обмінялись практичним досвідом щодо застосування системного підходу в організації навчального процесу в збройних силах країн-членів Альянсу, розглянули питання загального огляду системи глобального програмування, а також внесок Програми НАТО з розбудови цілісності, прозорості, підзвітності, запровадження доброчесності та зниження корупційних ризиків у роботі оборонних та безпекових інституцій (Програма Building Integrity) в розбудову доброчесності в країнах-членах Альянсу. Сформульовано та надано практичні рекомендації щодо порядку застосування протоколів сертифікації навчальних програм за стандартами НАТО, обговорено питання актуальності, ефективності та упровадження якісних підходів до проведення навчальних заходів у дистанційному форматі, використання новітніх досягнень діджиталізації, ІТ-технологій в навчальному процесі, розробці онлайн курсів, семінарів тощо.

Учасники  семінару під час практичної гри провели порівняльний аналіз організації освітнього процесу в Науковому центрі НУОУ з центрами, акредитованими НАТО та презентували здобутки оборонного сектору України щодо реалізації Програми НАТО з розбудови доброчесності та запобігання корупції на різних етапах підготовки військовослужбовців та цивільного персоналу Міністерства оборони України та Збройних Сил України.

За підсумками курсу-семінару окреслено низку важливих напрямів подальшої співпраці у сфері запобігання та виявлення корупції.

Читайте нас у Facebook
У місії боротьби ГУР МО України інвестували понад  $1 млн

У місії боротьби ГУР МО України інвестували понад $1 млн

17 квітня під час благодійного балетного вечора в Національній опері український бізнес і приватні благодійники інвестували у місії боротьби ГУР МО України $1 177 082.

Ворог 21 раз обстріляв північне прикордоння

Ворог 21 раз обстріляв північне прикордоння

російські загарбники протягом доби здійснили 21 обстріл (108 вибухів) прикордонних територій Чернігівської та Сумської областей.

Кирило Буданов: Тиждень була, скажімо так, сама «засідка». Чекали, коли він вийде на потрібний рубіж

Кирило Буданов: Тиждень була, скажімо так, сама «засідка». Чекали, коли він вийде на потрібний рубіж

Начальник ГУР МО України генерал-лейтенант Кирило Буданов в інтерв’ю BBC розкрив деякі деталі знищення російського дальнього стратегічного бомбардувальника Ту22М3.

Ворог вдарив ракетами по Запоріжжю та Одесі

Ворог вдарив ракетами по Запоріжжю та Одесі

росіяни продовжують системний ракетний терор півдня України.

Кремлю «зробили нерви»: у Швеції на Балтиці з’явився новий корабель для збору розвідданих

Кремлю «зробили нерви»: у Швеції на Балтиці з’явився новий корабель для збору розвідданих

Швеція, яка тільки-но долучилася до Альянсу, ввела в експлуатацію новий корабель для збирання розвідувальної інформації у Балтійському морі, яке все більше підпадає під ознаки «внутрішньої водойми» НАТО.

В Україні хвилина мовчання

В Україні хвилина мовчання

Згідно з указом Президента України Володимира Зеленського № 143/2022, хвилина мовчання проводиться щодня о 9:00, її оголошують у всіх засобах масової інформації.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Кухар господарчого відділення

від 20000 до 21000 грн

Рівне

Військова частина А0532

Медик

від 20100 до 120000 грн

Київ

Розвідувальний батальйон 5 Окремої Штурмової Київської бригади

Зовнішній пілот, оператор безпілотних літальних апаратів

від 21000 до 121000 грн

Запоріжжя

113 окремий батальйон 110 ОБр Сил ТрО

Стрілець роти охорони

від 20000 до 20000 грн

Житомир

199 навчальний центр ДШВ ЗСУ

Снайпер

від 21000 до 121000 грн

Краматорськ

81 ОАеМБр