ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Цьогорічні випускники-артилеристи пройдуть додаткову посилену підготовку у військах

Вишкіл Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 18 Березня 2021, 13:57

Як повідомляла АрміяInform, дуже насичено і динамічно відбувається стажування курсантів Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у військах. Не виняток і майбутні офіцери-артилеристи.

За словами начальника факультету ракетних військ та артилерії видового вишу полковника Артема Дзюби, на стажуванні перебувають близько 180 курсантів другого, третього та четвертого курсів.

— Якщо в останні роки стажування курсантів тривало на базі 184-го навчального центру, то тепер — і в бойових бригадах ЗС України. Твердо переконаний: це дуже важливо для становлення майбутніх офіцерів, — зазначив полковник Артем Дзюба.

Що ж стосується стажування в Навчальному центрі на Львівщині, то тут понад два десятки курсантів практикуються в навчальному артилерійському полку.

— Третьокурсники стажуються в чотирьох навчальних дивізіонах: розвідувальному, самохідному, реактивному і причіпної артилерії. За місяць вони мають у повному обсязі опанувати посаду командира взводу. Також у них є хороша нагода підняти методичний рівень як керівника заняття чи викладача. Адже тут вони проводять планові заняття з військовиками, які прибули в частину для здобуття відповідного фаху, — розповів викладач кафедри наземної артилерії підполковник запасу Олександр Мельников, який надає підопічним всебічну допомогу на місці.

Один із тих, хто проводить тут заняття з контрактниками —третьокурсник Олексій Собчук. За його словами, навчати військовослужбовців, які здебільшого старші за тебе і мають чималий досвід, зокрема виконання завдань в АТО/ООС, на початках було важкувато.

— Самі розумієте, незнайомий особовий склад, старшого віку люди. Але згодом усе стало на свої місця, з’явилась упевненість, з кожним заняттям ставало все легше. Це дуже хороший досвід у комунікації, командирській підготовці й проведенні практичних занять, — розповів майбутній офіцер-артилерист.

А як оцінюють навички курсантів їхні підопічні?

— Приїхав у Старичі, щоб пройти базову підготовку на посаду командира міномета. Поряд стажуються курсанти львівської академії як командири взводів. Зауважу, що вони підходять до справи з ентузіазмом, бажанням працювати, їм це цікаво. І це найголовніше! Ми, в кого є досвід бойових дій, підказуємо їм деякі практичні моменти. Вони ж заповнюють наші прогалини у теоретичній складовій. Тобто у нас є ефективна взаємодія. Ми вчимося один в одного. І кожен бере щось для себе. Мені це дуже подобається, — прокоментував старший сержант Богдан Ворон.

Як повідомив полковник Артем Дзюба, згідно з відповідною вказівкою Командувача Сухопутних військ ЗСУ, вже з цієї суботи в четвертокурсників розпочнеться додатковий посилений практикум. Його мета — кращий рівень підготовки цьогорічних випускників перед розподілом у бойові бригади. Тож географія стажування четвертокурсників факультету розшириться Дрогобичем і Кременчуком.

Фото автора

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Вдарили по пасажирському поїзду: подробиці ракетної атаки по Балаклії

Вдарили по пасажирському поїзду: подробиці ракетної атаки по Балаклії

Окупанти атакували ракетою залізничний вокзал як раз в той момент, коли біля нього знаходилися пасажирські вагони електропоїзда «Харків-Ізюм».

ОСУВ «Хортиця» спростувало інформацію про захоплення росіянами заводу у Красногорівці

ОСУВ «Хортиця» спростувало інформацію про захоплення росіянами заводу у Красногорівці

Оперативно-стратегічне угруповання військ «Хортиця» спростувало інформацію щодо захоплення російськими окупантами вогнетривкого заводу в селі Красногорівка Донецької області.

Зросла кількість загиблих та поранених внаслідок обстрілу Удачного на Донеччині

Зросла кількість загиблих та поранених внаслідок обстрілу Удачного на Донеччині

Станом 18:00 25 квітня 3 людини загинуло і 4 було поранено.

Володимир Зеленський провів Ставку: обговорювалося прикриття життєво необхідних для країни об’єктів

Володимир Зеленський провів Ставку: обговорювалося прикриття життєво необхідних для країни об’єктів

Президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача, на якому обговорювалося питання щодо прикриття життєво необхідних для країни об’єктів.

Президент: Ми мали отримати допомогу якомога швидше, інакше нас відсунуть

Президент: Ми мали отримати допомогу якомога швидше, інакше нас відсунуть

В інтерв’ю Fox News Володимир Зеленський розповів чи була Україна близька до поразки через затягування американської допомоги і як варто будувати стійку та тривалу безпеку в Європі.

ДОТ знайшов нового постачальника продуктів харчування для ЗСУ на Харківщині

ДОТ знайшов нового постачальника продуктів харчування для ЗСУ на Харківщині

Державний оператор тилу підписав контракт з новою компанією для виконання заявок у Харківській області — ТОВ «АСІКС ГРУП».

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Бойовий медик взводу

від 21000 до 121000 грн

Краматорськ

81 ОАеМБр

Служба у Збройних Силах України, снайпер

від 20100 до 50000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро

Соборний РТЦК м. Дніпра

Офіцер, військовослужбовець ЗСУ

від 24000 до 120000 грн

Харків, Харківська область

Військовослужбовець ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Запоріжжя

Старобільський РТЦК та СП

Снайпер

від 55000 до 125000 грн

Слов'янськ

Батальйон спеціального призначення Донбас 18 Слов'янської бригади Національної гвардії України