ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Російські «Нони», які розстрілювали Іловайськ, знову обстрілюватимуть окуповану територію України

Blogger pool Публікації
Прочитаєте за: 3 хв. 17 Березня 2021, 13:48

Останнім часом Росія збільшила кількість військових навчань біля українських кордонів. Зокрема для їхнього проведення активно використовує територію тимчасово окупованого Криму й акваторію Чорного моря. Свій південно-західний напрямок Москва взагалі вважає найнебезпечнішим, проте усі навчання, які тривають тут, навпаки несуть загарбницький характер, коли ударні й штурмові сили відпрацьовують захоплення нових рубежів та плацдармів.

Угруповання російських військ в окупованому Криму постійно перебувають у підвищеній бойовій готовності. Крім того, на півострові регулярними є маневри підрозділів і з’єднань, які відпрацьовують перекидання на невідомі театри воєнних дій, захоплення плацдармів та розгортання основних сил.

Сьогодні, на тлі загострення ситуації на Донбасі, Москва активізувала проведення військових маневрів саме на південному заході. Крім морських навчань Чорноморського флоту, які відбулись наприкінці лютого – початку березня 2021-го, маневрів з’єднань 20-ї загальновійськової армії, що були минулого тижня, у Криму готують масштабні навчання підрозділів десантників Новоросійської дивізії ВДВ.

Ці підрозділи тренуватимуться на кримському полігоні «Опук». За інформацією Міноборони РФ, у навчаннях на окупованому півострові 16 -19 березня Москва залучить понад 2 тис. військовиків, близько 500 одиниць військової і спецтехніки Новоросійської дивізії ВДВ. Десантників перекинуть на цей полігон двома способами: транспортними літаками Іл-76МД зі Ставрополя і на великих десантних кораблях ЧФ з Новоросійська.

Хоча РФ і називає ці навчання «командно-штабними», та насправді це не лише досить масштабні перекидання техніки і особового складу, а й комплекс інших дій, що виходять далеко за рамки «вишколів органів управління». На цих маневрах російські десантники відпрацюють завдання із захоплення морського узбережжя, утримання його від висадки морського десанту умовного противника, а ще виконають вправи бойових стрільб з озброєння БМД, танків, САУ і стрілецької зброї.

«Згідно з планом, десантно-штурмовий (247-й Кавказький козачий, Ставрополь, – Авт.) полк виконав перевезення особового складу і техніки комбінованим способом з району зосередження у Новоросійську на Кримський півострів. Його завдання – діями передового загону забезпечити висадку головних сил полку, які перевозить морський транспорт», – повідомляє російське Міноборони.

https://function.mil.ru/news_page/country/more.htm?id=12349219@egNews

Крім Ставропольського полку, в навчаннях беруть участь бійці іншої десантної частини – 1141-го артполку ВДВ з Анапи. До речі, військовики полку залучені до формування тактичних груп, які брали участь у вторгненні російських регулярних військ на наш Донбас. Ці підрозділи були озброєні самохідними мінометами 2С9 «Нона». Артилерійський дивізіон зі складу полку брав участь у боях під Іловайськом.

https://tyzhden.ua/Society/146208

Російські ЗМІ повідомляють і про те, що під час виконання завдань нинішніх навчань на полігоні «Опук» «з чотирьох транспортно-бойових вертольотів Мі-8АМТШ штурмовим способом висадять тактичний повітряний десант (ТПД) у складі десантно-штурмової роти. А на семи Іл-76МД в район майданчика приземлення «Опука» десантується близько 350 військовослужбовців і три одиниці БМД-2К-АУ». Все це мало нагадує «командно-штабні навчання», коли в основному відпрацьовують дії органів управління і штабів.

Проводячи масштабні військові навчання штурмових і ударних сил, Росія серйозно розглядає й реально відпрацьовує плани вторгнення на Херсонщину, щоб захопити Північно-Кримський канал і пустити воду на окупований півострів.

Військова активність росіян у Криму надалі зростатиме, адже кілька днів тому РНБОУ ухвалила «Стратегію деокупації й реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної республіки Крим та міста Севастополь».

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Війська росії атакували ракетами промислову інфраструктуру Запоріжжя

Війська росії атакували ракетами промислову інфраструктуру Запоріжжя

Сьогодні під ранок 20 квітня російські загарбники завдали ракетного удару по промисловій інфраструктурі Запоріжжя.

За добу на фронті — понад сотня боєзіткнень, противник атакує на шести напрямках

За добу на фронті — понад сотня боєзіткнень, противник атакує на шести напрямках

Протягом минулої доби відбулося 102 бойових зіткнення. Загалом ворог завдав 29 ракетних та 67 авіаційних ударів, здійснив 67 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Літак, 8 танків та 750 окупантів: статистика втрат рф за останню добу

Літак, 8 танків та 750 окупантів: статистика втрат рф за останню добу

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно становлять:

«Приїхали»: як каратимуть водіїв, які тікають від мобілізації

«Приїхали»: як каратимуть водіїв, які тікають від мобілізації

18 квітня набуде чинності ухвалений закон про мобілізацію. Разом з багатьма нормами почнуть діяти і заходи впливу щодо тих, хто ухиляється від виконання конституційного обов’язку.

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій кат. В

від 20000 до 120000 грн

Білгород-Дністровський

808 ОПП

Кухар, військовослужбовець

від 20500 до 22000 грн

Мукачево

Мукачівський прикордонний загін

Робота/Військовослужбовець ЗСУ/Суми та Область/Без досвіду

від 20100 до 120000 грн

Суми, Сумська область

Стрілець-зенітник (128 окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада)

від 24000 до 124000 грн

Мукачеве, Закарпатська область

Водій військовослужбовець

від 21000 до 121000 грн

Дніпро

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Моторист-механік, військовослужбовець

від 25000 до 55000 грн

Одеса

Флотилія ВМС ЗСУ