ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У Дніпрі перші 50 військових медиків зробили щеплення від коронавірусу

Новини Репортаж
Прочитаєте за: 3 хв. 16 Березня 2021, 17:43

У Військово-медичному клінічному центрі Східного регіону (м. Дніпро) розпочався перший етап вакцинації персоналу — 50 лікарів і медичних працівників зробили щеплення від COVID-19.

Мобільна бригада п’ятої міської клінічної лікарні складається з п’ятьох осіб — двох лікарів і трьох медсестер, які за день можуть вакцинувати майже півтори сотні людей. Нині медична сестра Лілія Михайленко вакцинує колег — військових медиків. Перше щеплення вакциною CoviShield отримали 50 лікарів і медпрацівників ВМКЦ Східного регіону.

— Флакон вакцини — це 10 доз. Вколюють 0,5 мл препарату в передпліччя. Сьогодні згідно з планом маємо вакцинувати 50 наших колег. Повторну вакцинацію вони пройдуть за 4–8 тижнів. Вакцинуватися зараз дуже важливо, — говорить Лілія Михайленко.

Медсестра наполягає на важливості вакцинації: щеплення захищає від небезпечних ускладнень, які спричиняє COVID-19. Навіть якщо вакцинована людина все ж захворіє на коронавірус, то завдяки набутому імунітету недуга протікатиме у легкій формі або ж узагалі безсимптомно.

Лікар-інфекціоніст Юлія Серьоженко вже перехворіла на коронавірус, проте щеплення зробила: упевнена, що масова вакцинація зупинить пандемію.

— Нічого не відчула, неболяче абсолютно. Зробила це, щоб поліпшити свій фільтр захисних антитіл. Я вже хворіла, але давно. Вакцину рекомендую всім — чим більше людей зробить щеплення, тим скоріше ми поборемо пандемію, — ділиться враженням від щеплення Юлія Серьоженко.

У черзі перед щепленням говоримо з заступником начальника — начальником оперативно-медичного управління ВМКЦ Східного регіону полковником медичної служби Віталієм Кущем. Чоловіка вже оглянули лікарі, перевірили стан здоров’я, внесли дані про щеплення до онлайн бази даних і розповіли про механізм дії препарату. Наступні три години після вакцинації за його станом спостерігатимуть фахівці.

— Наша мета — досягнення колективного імунітету в межах як мінімум Збройних Сил, а як максимум — всієї держави, щоб здолати цю хворобу, — зазначив Віталій Кущ.

— У Військово-медичному клінічному центрі Східного регіону розпочався перший етап вакцинації медичного персоналу — лікарів і медсестер, які працюють з пацієнтами з підозрою або хворими на коронавірусну інфекцію. Минулого тижня вакцинувався під час відрядження в одному з наших госпіталів — у Маріуполі. Вакцинацію переніс нормально, період після неї теж. Усе гаразд, — говорить начальник Військово-медичного клінічного центру Східного регіону полковник медичної служби Ярослав Било.

 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Оператор БПЛА

від 20000 до 120000 грн

Київ

120 Окрема Бригада ТрО ЗСУ

Розвідник, оператор БПЛА

від 21000 до 70000 грн

Харків

Військова частина 9951 ДПСУ

Бойовий медик

від 20000 до 125000 грн

Богодухів

209 батальйон Сил ТрО

Оператор відділення наземних роботизованих комплексів

від 25000 до 65000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Технік стартового і підйомно-транспортного обладнання, військовослужбовець

від 23500 до 53500 грн

Кам'янка-Бузька

Військова частина А4623

Військовий капелан

від 21000 до 21000 грн

Чернігів

Військова частина А7328