ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Після служби в мобільних госпіталях розривати з армією вже не хотілося»

Life story
Прочитаєте за: 2 хв. 16 Березня 2021, 15:41

На світлині кореспондента АрміяInform старшина Микола Богачук (праворуч) та його колега молодший сержант Андрій Синюк. Вони проходять службу у відділенні реабілітації і профілактичного відпочинку льотного складу в Центральному військовому клінічному санаторії «Хмільник». А до зустрічі в оздоровниці служили в мобільних госпіталях прифронтової зони.

Випускник Рівненського медичного училища Андрій Синюк влітку 2015 року звернувся до військкомату, аби бути серед тих, хто рятує життя захисників. Після короткотривалої підготовки на Рівненському полігоні направлений у 61-й мобільний госпіталь.

— Про мужність медиків цього госпіталю, які в серпні 2014-го першими надавали допомогу воїнам, пораненим під Іловайськом, знав з теленовин та спогадів лікарів, — розповідає Синюк. — Тому вважав за честь служити в такому легендарному колективі медиків. Особливо вразив факт з розповідей колег, що в серпні 2014-го за три дні через рентгенлабораторію, в яку прибув служити, пройшло понад 300 поранених. Наше відділення не мало стаціонарного приміщення, знімки робили на двох апаратах у наметі, а проявляли в кунгу. Надмірного навантаження не було, хоча якось за добу відпрацювали 36 рентгендосліджень.

Після демобілізації Андрій повернувся в цивільне життя, будував нові плани. Але одного дня 2017 року зателефонував лікар Андрій Герега, з яким служив, і повідомив: у 59-й мобільний госпіталь потрібен рентгенлаборант. Синюк довго не вагався, підписав контракт і ще майже три роки провів на Донбасі.

— Коли повернувся із Сєвєродонецька, розривати з армією вже не захотілося, прикипів, — каже Андрій. — Випадково дізнався, що в санаторії «Хмільник» створено нове відділення і є вакансії для контрактників, тому із задоволенням продовжив контракт. А нещодавно санаторій отримав сучасний цифровий рентгенапарат. Тож тепер у мене і обов’язків стало більше.

Микола Богачук — хмільничанин, працював на «швидкій». З початком російсько-української війни перевівся у військовий санаторій, а згодом підписав контракт і в червні 2017 року відправився до 59-го мобільного госпіталю.

—  Служив на посаді головної медичної сестри госпіталю,  розповідає старшина Богачук. — Здебільшого виконував адміністративні обов’язки. Крім щоденної роботи в шпиталі, долучався до медичного забезпечення мобільних лікарсько-сестринських груп у Станиці Луганській, Гірському, Щасті. Набув неабиякого досвіду, який нині допомагає в службі в санаторії на знайомій мені посаді —  старшої медсестри відділення.

За два роки у відділенні реабілітації та профілактичного відпочинку льотного складу санаторію «Хмільник» оздоровились та відпочили 348 льотчиків.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Колишньому старшому авіаційному техніку ВМС ЗСУ повідомлено про підозру

Колишньому старшому авіаційному техніку ВМС ЗСУ повідомлено про підозру

Колишньому офіцеру ВМС ЗСУ старшому авіаційному техніку за фактом державної зради та дезертирства повідомлено про підозру.

Глава МЗС Естонії про загибель дітей від удару рф на Дніпропетровщині: Ми могли цьому запобігти, але не змогли

Глава МЗС Естонії про загибель дітей від удару рф на Дніпропетровщині: Ми могли цьому запобігти, але не змогли

Міністр закордонних справ Естонії Маргус Цахкна прокоментував ракетний удар рф по Дніпропетровській області, внаслідок якого, зокрема, загинули двоє дітей, заявив, що жертв можна було б уникнути, якби Україна мала засоби ППО.

Сили оборони показали, як горять російські солдати

Сили оборони показали, як горять російські солдати

Прикордонники на Бахмутському напрямку ліквідували двох окупантів.

Реакція «узкого міра» на «плоский штопор» у виконанні Ту-22М3

Реакція «узкого міра» на «плоский штопор» у виконанні Ту-22М3

Вранці 19 квітня всі українці зраділи новині про перше знищення російського бомбардувальника Ту-22М3 зенітно-ракетними підрозділами Повітряних Сил ЗСУ та Головним управлінням розвідки МОУ.

Глава держави присвоїв звання Героя України головному сержанту Сергію Гвоздю

Глава держави присвоїв звання Героя України головному сержанту Сергію Гвоздю

Президент присвоїв звання Героя України та вручив орден «Золота Зірка» головному сержанту Сергію Гвоздю.

У Миколаєві затримали зрадника, який передавав фсб рф дані про дислокацію оборонних об’єктів

У Миколаєві затримали зрадника, який передавав фсб рф дані про дислокацію оборонних об’єктів

Завдяки доказовій базі Служби безпеки реальний термін ув’язнення отримав ще один агент фсб, який збирав розвіддані про Сили оборони на Миколаївщині.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Зовнішній пілот, оператор, безпілотних літальних апаратів

від 20000 до 50000 грн

Житомир

115 ОБр Сил ТрО

Кухар, військовослужбовець

від 21000 до 70000 грн

Харків

Військова частина 9951 ДПСУ

Технік служби захисту інформації в в/ч А4677

від 21000 до 51000 грн

Чернігів, Чернігівська область

Діловод, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область

Стрілець у Київ

від 21000 до 21000 грн

Київ

168 окремий батальйон 120 ОБр Cил ТрО

Командиp міномета, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область