ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Українська дівчинка-унікум Ніколь Князєва — «найміцніший хребет світу»

Публікації
Прочитаєте за: 6 хв. 11 Березня 2021, 18:20

Вона підтягується на поперечині 2800 разів за дві години та ще 5 тисяч може відтиснутись від підлоги за той же час. А ще стає в гімнастичний місток, тримаючи за спиною більшу за власну вагу гирю, і з такою ж легкістю може піднятись з цього положення у вихідну стійку. Всі ці і ще приблизно тридцять подібних спортивних досягнень десятирічної киянки Ніколь Князєвої офіційно зареєстровані як національні та світові рекорди, яких ще ніхто у світі не робив і, швидше  за все, не зможе повторити. Її унікальними здібностями сьогодні всерйоз зацікавилось вітчизняне оборонне відомство та інші силові структури нашої держави, адже для них вона є не лише показником досконалості, а й унікальним та наймолодшим в Україні тренером з воркауту.

Як у сім років виграти чемпіонат світу з воркауту

— У неї дійсно унікальні та ще неповністю розкриті здібності до спорту. Тим паче, що після першої перемоги на змаганнях з гімнастики вона твердо вирішила, що саме це потрібно їй у житті, — розповів батько Ніколь — перший віцепрезидент Національної федерації військово-прикладного хортингу України Василь Князєв. — Вона може зробити те, чого у світі жоден гімнаст чи цирковий акробат не робив. Гадаю, у неї велике майбутнє.

Батько зайнявся вихованням і загартуванням доньки, коли їй було приблизно три роки. Оскільки Василь Князєв сам за освітою педагог і знається на фізичному розвитку людського тіла, то й допоміг зміцнити її судинну й імунну системи, поступово розвивав моторику і координацію рухів, займався психологічним розвитком.

— Приблизно чотири роки я працював над фізіологічним розвитком Ніколь, аби їй легше було в майбутньому працювати з фізичними навантаженнями, — продовжує Василь. — У сім років вона почала займатись спортом, і вже за три місяці активних тренувань виграла свої перші змагання, а точніше — чемпіонат світу з воркауту серед дорослих. Ніколь підтягнулась на поперечині 14 разів з додатковою вагою на собі 6 кілограмів. Тоді вона встановила три світових рекорди, а вже за рік стала майстром спорту міжнародного класу з воркауту й вирішила, що потрібно активно розвивати цей вид спорту серед ровесників.

Наймолодша володарка почесного берета Командування ССО

У це важко повірити, та ще до навчання в школі Ніколь почала опановувати іноземні мови і знайомитись з програмою початкових класів. Але через напружений повсякденний графік і тренування дівчинка перейшла на дистанційне навчання за програмою української міжнародної школи.

— Ніколь чудово засвоює навчальну програму, практично з усіх предметів має відмінні результати. А як вона грає на фортепіано та співає! — гордо усміхається Князєв. — Все, що вмію і знаю, передаю їй, інші здібності в неї розвиваються в процесі навчання та тренування.

Сама ж дівчинка любить учитись і навчає півторарічного братика Майка.

— Ляльок не маю і ними нецікаво бавитися, бо вони всі неживі істоти, — каже Ніколь. — Я більше люблю спілкуватися з людьми. У мене іще зовсім маленький братик, якого дуже люблю й у вільний час дбаю про нього, граюся та навчаю літерам і словам, розповідаю про історії своїх медалей, кубків та в цілому про спортивні успіхи.

Водночас із силовими вправами воркауту, Ніколь почала активно займатись рукопашним боєм, самбо, дзюдо і карате. Влітку опанувала вітрильний спорт, а також веслування на байдарках та каное. Загалом наразі займається більше ніж 30-ма видами спорту. Проте і далі продовжує опановувати нове й незвідане.

Дівчинці це все подобається, практично в усіх єдиноборствах чи інших видах спорту вона перемагає однолітків, навіть трохи старших за себе. Згодом стала першою натхненницею створення в Україні дитячого воркауту. Адже майже два роки знадобилося для залучення дітей до силової гімнастики після того, як дівчинка надала пропозиції організаторам Міжнародної федерації воркауту щодо створення дитячого напрямку в цьому виді спорту.

Якось Василь Князєв проаналізував і зібрав докупи спортивні нормативи спецназу з різних країн світу: США, Ізраїлю, Німеччини, Китаю, Індії, держав Аравійського півострова. Заради цікавості вже за кілька днів вирішив з дочкою теж пройти ці нормативи. Як виявилось, Ніколь перевиконує їх! А цього року за активну співпрацю й постійну участь у змаганнях з військовими спецпризначенцями, Командування ССО ЗСУ нагородило Ніколь Князєву почесним беретом.

Нині Василь Князєв працює над створенням і впровадженням у великий спорт номінації «Найміцніший хребет», адже практикою підтверджено: людський організм може набагато більше, ніж ми уявляємо.

— Межі фізичних можливостей людського організму просто величезні, адже є дуже багато випадків, коли чоловік чи жінка здатні зробити те, що на перший погляд є неймовірним, — переконаний Василь Князєв. — Серед основ таких резервів — людський хребет, на який, здебільшого, і припадає левова частка «фізики». Якщо говорити про Ніколь, то вона може підняти, перенести чи перемістити вагу, вдвічі чи втричі більшу за неї саму.

Уже взято перший «олімп» на Говерлі

Буквально кілька тижнів тому Ніколь Князєва разом із міжнародною експедиційної групою «Загартовані війною» піднялась на найвищу точку України — гору Говерла. В Україні, певно, жодна дитина такого віку у двадцятиградусний мороз і шквальний вітер ще не піднімалась на таку висоту. Аби впевнитись наперед, що дочка підкорить Говерлу, батько тренував та готував її до цього сходження цілий тиждень. І Ніколь нарівні з дорослими зробила це без надмірних зусиль.

— У мене є мрія — здобути перемогу на Олімпійських іграх та гордо підняти прапор України на найвищому спортивному п’єдесталі планети. Уже за чотири роки зможу взяти участь у юнацькій Олімпіаді, адже тоді мені виповниться чотирнадцять. Наразі посилено готуюсь до цього, але не забуваю робити уроки, — усміхається десятирічна Ніколь.

Дівчинка наразі ще не здогадується, що за прогнозами міжнародних спортивних експертів та на переконання її батька, вона зможе взяти участь щонайменше у трьох, а то й п’яти видах спорту на Олімпійських іграх, що відбудуться у 2024 році у Франції.

— Перемогу неможливо купити, — переконана дівчинка. — Її завойовують серцем, розумом, честю і совістю у коктейлі з мужністю, відвагою й силою волі! Тільки так можна досягти висот та збагнути незбагненне.

 

Фото автора та з архіву Ніколь Князєвої

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Снайпер 14 ОМБр ім. князя Романа Великого

від 23000 до 123000 грн

Володимир, Волинська область

Начальник служби охорони державної таємниці

від 25000 до 30000 грн

Кропивницький

Військова частина А4607

Технік служби захисту інформації в автоматизованих системах

від 21000 до 21000 грн

Чернігів

Військова частина А7328

Електрик-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Дніпро

Косівський РТЦК та СП

Програміст-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Харків

Косівський РТЦК та СП

Майстер, номер обслуги, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область