ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Третій Всеукраїнський: хто приїде на форум військових письменників до Львова?

Новини
Прочитаєте за: 11 хв. 10 Березня 2021, 14:28

Вже цієї неділі в День українського добровольця у Львові стартує ІІІ Всеукраїнський форум військових письменників. Безумовно, давно очікувана і жадана подія в царині патріотичної літератури. АрміяInform, як інформаційний партнер цього заходу, інформуватиме читачів про перебіг культурно-мистецької акції.

 

Одразу зазначимо, якщо порівняти із першим форумом, який відбувся у Львові у 2019 році, кількість учасників значно зросла. З’явились нові автори, нові книги. Ба більше, цього року в коло учасників увійшли і видавництва, які друкують військових авторів!

Отже, знайомимо вас із нашими учасниками:

1.  Ілля Тітко

Автор книги «Формула крові».

Відправився на війну в 53 роки. У складі 59-ї мотопіхотної бригади служив під Попасною з вересня 2015-го по жовтень 2016 року.

У мирному житті працював провідним інженером ТзОВ «КАРПАТНАФТОХІМ» у місті Калуш Івано-Франківської області. Після демобілізації повернуся до роботи за фахом. Люблячий чоловік, батько й дідусь.

2. Петро Билина

Автор книг «Війна кличе. Стань переможцем!» та «Моя війна».

За книгу «Війна кличе» нагороджений медаллю Івана Мазепи, яку заснувала Міжнародна літературно-мистецька академія України для осіб, що проявили себе у сфері мистецтва і науки як видатні творці, організатори та меценати.

Воїн добровольчого батальйону «Золоті ворота» з позивним «Холодний». Пройшов на фронті дві ротації.

У довоєнному житті працював у міліції. Крім того, був членом історичного клубу і постійним відвідувачем бібліотек. Що, власне, і спонукало нотувати події, які бачив і переживав на фронті.

3. Василь Паламарчук

Автор книги «Військовий непотріб».

З початком війни, у 2014 році, став артилеристом 28-ї бригади. До того займався юриспруденцією.

Чоловік з чудовим почуттям гумору, батько трьох дітей.

4. Назар Розлуцький

Автор книги «Нотатник мобілізованого», поетичної збірки «Прочани», співавтор біографічного довідника «Дружини українських націоналістів». У 2014 році був волонтером полку «Азов», а за рік потрапив у склад 55-ї окремої артилерійської бригади «Запорізька Січ».

Народився і виріс в Івано-Франківську, нині проживає в Києві.

До війни працював науковим співробітником Музею визвольної боротьби в рідному місті, після демобілізації став старшим науковим співробітником Музею української діаспори.

Нагороджений відзнакою «За взірцевість у військовій службі» ІІІ ступеня.

У 2017 році заснував мистецько-просвітницький проєкт «Знай наших», спрямований на популяризацію української поезії.

5. Влад Якушев

Автор книги «Карателі», співавтор книг «Сірі археологи», «Двоє з лопатою. Розкрадачі лісових смітників», «10 історій для хлопців», «4-5-0».

Навесні 2015-го мобілізувався до 14-ї ОМБр на посаду керівника пресслужби. Утім, змінив стандарти воєнної журналістики і разом із солдатами ходив на бойові чергування та брав безпосередню участь у боях.

До війни працював журналістом, хоча за освітою інженер-електрик.

Народився й проживає у Львові.

6. Андрій Лотоцький

Співавтор книг «Сірі археологи» та «Розкрадачі лісових смітників».

Співзасновник «Крамниці добрих подарунків» —  торговельного майданчика, де окрім сувенірів ручної роботи, також є найбільший вибір сучасної української воєнної літератури. А 10% від прибутку перераховують на все, що може допомогти нашим воякам і наблизити перемогу.

7. Василь Піддубний

Автор восьми книг. Серед них про російсько-українську війну:  «Словник солдатського сленгу своїми словами», «Історії», «Слово про війну 3» «++», співавтор збірки «Голос війни. Історії ветеранів».

З першою хвилею мобілізації подався добровольцем. Спочатку служив у 10-му ОМБП «Поліська Січ» кулеметником, пізніше снайпером. Брав участь у бойових діях у складі 30-ї та 72-ї бригад.

У цивільному житті художник, мандрівник та економіст за освітою.

Житомирянин.

8. Микола Ніколаєв

Автор книг «Щоденник Непрофесійного військового», «Хижаки», а також логотипу нашого форуму. Створив патріотичні розмальовки для дітей «Розфарбуй військо»

З 2015-го по 2017 рік воював на сході України у складі 14-ї окремої механізованої бригади. У 1990-х проходив строкову службу в Афганістані. Події цих двох воєн, розділених десятиліттями, переплелись на сторінках щоденника, який став книгою з авторськими ілюстраціями.

Народився в місті Бердичів Житомирської області

9. Віталій Запека

Автор книг «Цуцик», «Герої, херої та не дуже», «Абсурд», «Завтра знову сьогодні», фотоальбому «Полтава».

Став добровольцем у батальйоні «Полтава» і за три роки на фронті мав 11 ротацій. До війни — професійний фотохудожник, входив у ТОП-100 фотографів з країн СНД. На фронті продовжив знімати і почав писати.

Має онучку Поліну, про яку і для якої пише дитячі книги, де немає війни.

10. Сергій Братчук

Автор поетичної збірки «Війна у мирний час» та відеофільму «ДОНБАС. ОДЕСЬКИЙ ВИМІР».

З 2014 року був на фронті як військовий журналіст.  Рік потому став волонтером гуманітарної місії «Чорний тюльпан». З січня 2018-го — доброволець у 8-му окремому батальйоні УДА імені Андрія Гергерта.

Наразі координатор групи «Інформаційний спротив — Південь», голова ГО «Чорний тюльпан — Одеса». Має звання заслуженого журналіста України, вивчає богослов’я.

Проживає в Одесі.

11. Володимир Тимчук

Автор збірок «Вогнити! Вижити! Перемогти!», «Весняні коловороти», «Донецький аеропорт», «Гуцульське повстаннє», «Зі сходом сонця», «Азовом… Зіскрижалені»  тощо.

У 2016-му став лауреатом премії імені Богдана Хмельницького за найкраще висвітлення військової тематики у творах літератури та мистецтва.

Торік став лауреатом обласної премії в галузі культури, літератури, мистецтва, журналістики та архітектури в номінації «Поезія» імені Маркіяна Шашкевича.

Офіцер ЗСУ, підполковник — надзвичайно різнопланова особистість. Окрім того, що він викладач військової топографії і кандидат технічних наук, так ще є й відомим поетом, прозаїком, перекладачем і літературним критиком.

Народився на Закарпатті, проживає у Львові.

12. Андрій Кириченко

Автор поетичних збірок «Це наша правда!», «От така війна…», «Гільзи в кишені». Писати почав ще у 1995-му у військовому інституті.

Вірші про війну принесли авторові лауреатство в літературно-мистецьких преміях імені Василя Симоненка та імені Нечуя-Левицького. Також автор став лауреатом Всеукраїнського конкурсу малої прози імені Івана Чендея.

З 2017 року — член Національної Спілки письменників України.

У районі АТО служив артилеристом 72-ї ОМБр імені Чорних Запорожців.

Проживає у м. Біла Церква Київської області.

13. Олена Лотоцька

Авторка збірки прозових творів «Нині зозуля кувала».

Випускниця центру літературної освіти, нині служить у ЗС України.

Народилась на Рівненщині. З 1999-го по 2014 рік проживала в Криму, працювала в Євпаторійському архіві. Після анексії півострова оселилася у Львові.

14. Максим Петренко

Автор книги «Спокійної ночі».

Добровільно пішов на фронт у 2014 році. Два роки служив стрільцем батальйону Нацгвардії України імені Сергія Кульчицького.

Здобув освіту програміста. До війни працював за фахом, крім того, викладав у школі й університеті. Нині працює в Лабораторії кіберфізичних систем. Киянин.

15. Олена Ластівка-Мокренчук

Авторка книг «Аліска фронтова лисичка», «Афінка з “Куби”» та «Україна-мрія».

На фронті з 2014 року. Служить т.в.о. начальника пресслужби оперативного командування «Північ». Раніше — офіцер пресслужби 72-ї ОМБр імені Чорних Запорожців.

Мама чотирьох дітей та бабуся чотирьох онуків.

Працювала вчителькою, журналісткою, диригенткою церковного хору.

Членкиня Спілки журналістів та Спілки письменників.

На війну пішла, коли рідне місто Сніжне, що на Донеччині, опинилось в окупації.

16. Оксана Бурега

Одна з авторів двотомної книги «Слово про війну».

Волонтерка, керівниця патріотичного клубу «Тризубець».

За освітою учителька української мови та літератури.

Заступник директора з навчально-виховної роботи Струсівської санаторної загальноосвітньої школи-інтернату.

Проживає на Тернопільщині.

17. Влад Сорд

Засновник видавництва «Дім химер».

Автор поетичних книг «Трансгрес(і)я», «+++» (Три плюси) і збірки оповідань «Безодня».

З перших днів війни захищав Україну в районі бойових дій. Воював чотири роки під позивним «Змій».

Здобув освіту в юридичному університеті. Після повернення з фронту багато часу присвячує творчості: пише поезію, прозу, створює художнє оформлення книг. Фіналіст Міжнародної літературної премії імені О. Ульяненка. Також потрапив у довгий список Книги року ВВС-2019.

За походженням на чверть норвежець.

18. Олександр Лисак

Автор збірок «Творю свій день», «Синдром фантомного болю» та «Шрамована пам’ять». Учасник соціально-поетичного проєкту #ТамДеВдома.

Член Національної спілки письменників України.

Був дипломантом і лауреатом обласного літературного конкурсу «Молода Слобожанщина».

Офіцер Національної гвардії України в запасі. Служив у 3-й оперативній бригаді НГУ в зенітному ракетно-артилерійському дивізіоні, позивний «Шеврон».

Проживає з дружиною в Харкові.

19. Петро Солтис

Автор книги «370 днів у камуфляжі. Записки артилериста».

За свою дебютну літературну працю здобув перемогу в номінації «Краща книга Рівненщини» 2017 року.

Колишній військовослужбовець, служив у 44-й окремій артилерійській бригаді ОК «Захід», у 2014 році пішов на фронт добровольцем. Нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Проживає у Здолбунові, що на Рівненщині.

20. Максим Бутко

Автор книги #ЗАПИСКИЗВІЙНИ.

Волонтер та доброволець. Брав участь у російсько-українській війні у складі Добровольчого Українського Корпусу «Правий Сектор» (ДУК ПС).

Киянин.

21. Олена Ілюшина

Співавторка та редакторка-упорядниця збірки «Слово про війну.4.5.0.». Призерка поетичного конкурсу «Муза в пікселі».

Вишивальниця, захоплена читачка, мама двох підлітків і адміністраторка групи «Стилет-інфо».

Вимушена переселенка з Криму.

22. Олексій Бешуля

Засновник видавництва «Пропала грамота».

Авто книги «Гендер на хуторі біля Диканьки», співавтор збірки «ТежBeSket. Збірка оповідань українською латинкою».

Виконавчий партнер проєкту — ГО «Всеукраїнська асоціація керівників бізнесу» (UABL).

До війни вивчав політологію і захоплювався футболом.

Родом з Донецька, проживає в Києві.

23. Артемій Кірсанов і Сергій Дзюба

Письменники, сценаристи і режисери, автори кількох телешоу.

Співавтори книг «Позивний «Бандерас» та «Заборонений. Історія життя і боротьби Василя Стуса», а також автори сценаріїв та режисери однойменних кінострічок.

24. Валерія Борщевська

Як продюсерка та креативна керівниця працює над створенням першого художнього фільму про Квітку Цісик.

Сценарій до кінострічки написали Артемій Кірсанов та Сергій Дзюба, а її режисером став Тарас Ткаченко («Чорний ворон»).

Вихід фільму заплановано на 2022 рік.

25. Володимир Регеша

Співавтор книги «І в штиль, і в шторм».

Доброволець «Правого Сектору», командир підрозділу розвідки з позивним «Санта». На фронті з перших днів війни.

Історик, письменник. Батько 5 дітей. Крім того, опікується сиротами з важкими вадами розвитку в інтернатах.

26. Володимир Бруньковський

Творчий псевдонім — Григорій Обертайло

Автор книг «Скепсис» та «Розірвані Ґердани»

Засновник видавництва «Оберт»

На війну потрапив у третій хвилі мобілізації. Служив у складі 80-ї бригади, в артдивізіоні.

Після повернення до цивільного життя заснував проєкт Bru&To — майстерні, що займається 3D-ф’юзингом, став співзасновником гітарної студії Maesta.

Львів’янин.

27. Ірина Вовк

Авторка 3-томника «На щиті. Спогади родин загиблих воїнів» та книги «Василь Сліпак».

Лауреатка нагороди BookForum Best Book Award (2020).

Журналістка та волонтерка. Також очільниця Благодійного фонду «24», який допомагає українським воїнам.

Висвітлює в телевізійних репортажах воєнні події на сході України.

Львів’янка.

28. Євгенія Подобна

Авторка книги «Дівчата зрізають коси».

Праця нагороджена Національною премією України імені Тараса Шевченка у номінації «Публіцистика, журналістика». Також видання відзначене премією «Книга року — 2019» на Львівському форумі книговидавців.

Військова кореспондентка, викладачка КНУ імені Шевченка, медіатренерка, продюсерка і дослідниця.

Підготувала і оприлюднила понад 20 наукових публікацій, понад 140 інформаційних та аналітичних сюжетів із району бойових дій на сході України та понад 40 публіцистичних і аналітичних статей.

Кандидатка наук із соціальних комунікацій.

Нагороджена орденом Княгині Ольги ІІІ ступеня.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

Воїни ССО спалили склад БК та знищили військових противника на Півдні.

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

Сьогодні, 18 квітня, Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про атаку невідомого безпілотного літального апарату по території навчального центру Запорізької атомної електростанції, що примикає до майданчика.

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

Суд виніс вирок жителю Полтави, який співпрацював з аналітичним порталом рф «Фонд стратегічної культури».

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із віцеканцлером Німеччини Робертом Габеком під час його візиту до Києва. Темою розмови було зміцнення ППО України сучасними системами та двостороння співпраця у сфері ОПК.

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

Військовослужбовці Збройних сил Естонської Республіки в рамках базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних Сил України у Великій Британії проводять заняття з навчання ведення позиційних бойових дій.

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Українська сторона провела переговори з чеською стороною щодо підготовки проєкту майбутньої безпекової угоди.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Радіотелефоніст мінометної батареї, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Краматорськ

23 ОМПБ 56 ОМПБр

Бухгалтер

від 20000 до 50000 грн

Суми

Військова частина А1476

Водій стрілець господарчого відділення

від 21000 до 51000 грн

Запоріжжя, Запорізька область

Водій, водій-електрик, військовослужбовець

від 21000 до 27000 грн

Білгород-Дністровський, Одеська область

Стрілець-санітар

від 20000 до 120000 грн

Київ

21 окремий батальйон спеціального призначення

Військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Тлумач

3-й відділ Івано-Франківського РТЦК та СП