ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Студентів – у бій, або Як росіяни планують провести мобілізацію мешканців Донбасу

Публікації
Прочитаєте за: 3 хв. 10 Березня 2021, 10:12

На окупованій Росією території Луганщини бойовики планують розпочати мобілізацію чоловіків призовного віку. У Луганську, Алчевську і ще кількох населених пунктах, непідконтрольних Україні, особам чоловічої статі почали надходити повістки, щоб ті 15 березня 2021 року з’явились до місцевих військкоматів для зарахування на військовий облік із подальшим відрядженням на службу в лави так званої народної міліції лнр. Про це повідомляє проросійський пропагандистський телеграм-канал, із претензійною назвою «Тайны Луганской Республики».

https://t.me/TLRes/587

Телеграм-канал називає це «заходами, які пов’язані з підготовкою до призову на військову службу в народну міліцію». Але, за кілька тижнів до цього повідомлення, цей канал опублікував іншу інформацію, в якій йшлось, що «з 15 лютого в республіках (не лише «лнр», а й «днр». ― Авт.) планують провести перевірку призовників і осіб, що потрапляють під накази про мобілізацію». Тобто, бойовики на непідконтрольних Україні територіях відверто говорять, що готуються до мобілізації, яку планують розпочати з середини березня 2021-го.

https://t.me/TLRes/436

У тому ж повідомленні йдеться, що в навчальних закладах окупованої Росією Луганщини проводять перевірку студентів, чи мають ті відповідні документи, що надають право на «відстрочку» від служби в лавах російських бойовиків. Крім того, допризовній молоді запропонують «добровільно» пройти з березня або квітня так званий «курс молодого бійця». Починаючи з січня цього року студентів постійно обдзвонюють працівники військкоматів, і не тільки студентів, а й усіх, хто перебуває на військовому обліку, попереджаючи про «перевірки» й майбутні «збори військовозобов’язаних».

Тим, кому прийшли повістки, наказано 15 березня прибути до свого військкомату, з собою мати паспорт громадянина України, паспорт «республіки», дві чорно-білі фотографії 3х4, а також копії дипломів і свідоцтв про здобуту освіту і спеціальність. До прибуття у комісаріат «кандидат на службу» має самостійно пройти медкомісію. Результати її теж мати з собою під час прибуття.

Ці факти говорять, що російські бойовики на Донбасі готують весняну активізацію бойових дій. Цю інформацію підтверджують не лише дані нашої розвідки, а й повідомлення спостерігачів СММ ОБСЄ, які фіксують інтенсивне переміщення озброєння, бойової техніки й особового складу на непідконтрольних Україні теренах. Зважаючи на те, що в угрупуваннях російських окупаційних військ на Донбасі (1 і 2 АК. – Авт.) існують чималі кадрові проблеми, РФ планує їх вирішити за рахунок часткової мобілізації місцевих мешканців, яких змусять воювати проти України.

За ухиляння від призову чи мобілізації до лав бойовиків за «законодавством республік» особа несе кримінальну відповідальність. На непідконтрольній Луганщині «За ухиляння від служби без законних підстав» можна отримати тюремний термін до двох років. На Донеччині ― ще суворіше: «отказ от несения обязанностей военной службы ― наказывается лишением свободы на срок от трёх до семи лет». Водночас мобілізація в так званій квазідержаві «днр» є закріпленою «законодавчо» нормою, яку постійно втілюють у життя, а збори з резервістами тут проводять регулярно.

Найстрашніше те, що, намагаючись виїхати з окупованих Росією територій, під час перетину КПВВ бойовики вимагають від осіб призовного віку чоловічої статі відповідні довідки з військкоматів. Тобто, чоловіків примушують йти служити окупанту. В Україні таких осіб вважатимуть кримінальними злочинцями.

Такі призови на військову службу і мобілізація місцевого населення є прямим порушенням вимог ст. 4 Європейської Конвенції з прав людини (Заборона рабства і примусової праці). Проте РФ це мало хвилює, адже долі людей на окупованих територіях для неї ніщо, якщо порівнювати з геополітичними інтересами Кремля.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
На Дніпропетровщині українська ППО знищила ворожу керовану ракету Х-59

На Дніпропетровщині українська ППО знищила ворожу керовану ракету Х-59

Сьогодні воїни ПВК «Схід» збили керовану авіаційну ракету Х-59 в небі над Дніпропетровщиною.

У цій війні немає напівтонів, вона чорно-біла — Володимир Зеленський

У цій війні немає напівтонів, вона чорно-біла — Володимир Зеленський

Глава української держави зазначив, що російсько війна не має напівтонів та подякував усім, хто працює заради нашої країни.

Brave1 оголошує про пошук рішень для протидії FPV та комерційним дронам

Brave1 оголошує про пошук рішень для протидії FPV та комерційним дронам

Кластер підтримки Defense Tech розробок в Україні Brave1 оголошує про пошук рішень для протидії FPV та комерційним дронам.

ЗСУ вперше збили бомбардувальник Ту-22М3, бої біля Авдіївки: стрім із прифронтового міста

ЗСУ вперше збили бомбардувальник Ту-22М3, бої біля Авдіївки: стрім із прифронтового міста

ГУР Міноборони у взаємодії з Повітряними Силами ЗСУ збили російський стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 за 300 км від кордону. Це перший літак стратегічної авіації, який вдалось знищити Україні під час польоту.

Кількість жертв російського ракетного удару в Дніпрі зросла: з-під завалів дістали тіло жінки

Кількість жертв російського ракетного удару в Дніпрі зросла: з-під завалів дістали тіло жінки

На цю годину рятувальники дістали з-під завалів будинку в Дніпрі тіло жінки. Ще одну людину шукають.

В ООН відреагували на ракетний удар рф по Дніпру: В Україні немає мирних ранків

В ООН відреагували на ракетний удар рф по Дніпру: В Україні немає мирних ранків

Гуманітарна координаторка в Україні Деніз Браун рішуче засудила удари військ росії по Дніпру та інших містах області.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Начальник служби охорони державної таємниці

від 25000 до 30000 грн

Кропивницький

Військова частина А4607

Інструктор забезпечення навчально-тренувального процесу обслуг ЗРК

від 27000 до 30000 грн

Васильків, Київська область

Стрілець-снайпеp

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Офіцер інформаційно-аналітичної групи

Львів

Військова частина А2678

Оператор-дешифрувальник (БпЛА)

від 20000 до 120000 грн

Покровськ

107 ОБТРО м. Маріуполь

Фельдшер

від 21500 до 25000 грн

Чернівці

Державна прикордонна служба України