ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

В Україні поновили конкурси на держслужбу

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 6 Березня 2021, 14:50

В Україні 6 березня набув чинності закон, який поновлює конкурси на заняття посад державної служби всіх категорій. Також цей закон скасовує обмеження для виконувача обов’язків міністра.

Документ 5 березня був опублікований у газеті «Голос України» і набув чинності з дня, наступного за днем оприлюднення.

В Офісі президента раніше повідомили, що протягом шести місяців з моменту набрання чинності закону, необхідно оголосити конкурси на посади, що обіймають особи, з якими раніше були укладені контракти про проходження держслужби на період дії карантину.

Також цей закон скасовує положення, згідно з яким суб’єкт призначення може ухвалити рішення про звільнення держслужбовця з посади категорії “А” з власної ініціативи, за поданням прем’єра, відповідного міністра чи керівника державного органу, протягом чотирьох місяців з дня їх призначення.

Як закон діє щодо виконувача обов’язків міністра

Вказаний закон виключає обмеження щодо виконання першим заступником міністра чи заступниками міністра, якщо посада міністра є вакантною, окремих повноважень міністра. При цьому законопроєкт №4531, який парламент ухвалив на засіданні 16 лютого, передбачав заборону покладати обов’язки міністра на його заступників у разі, якщо посада міністра є вакантною. Також передбачалося, що одна і та сама кандидатура на посаду члена уряду не може бути подана понад три рази протягом року, а також тричі поспіль протягом поточного скликання Верховної ради.

Президент Володимир Зеленський ветував цей законопроєкт та запропонував парламенту вилучити з нього норми щодо обмеження виконання повноважень заступниками міністра, якщо посада міністра є вакантною. Нардепи врахували цю поправку.

“Якщо протягом тривалого часу народні депутати не призначають міністра – а таке не раз у нас бувало, – ці норми закону призведуть до паралічу діяльності всього міністерства. У країні, яка воює та бореться з коронакризою, коли рішення треба прийняти негайно, таке неприпустимо”, – зазначив раніше Зеленський.

Що відомо

  • Кабінет міністрів 21 грудня 2020 року призначив колишнього виконавчого директора “Нафтогазу” Юрія Вітренка тимчасовим виконувачем обов’язків міністра енергетики.
  • Вперше парламент провалив призначення Вітренка на посаду міністра енергетики 17 грудня 2020 року. Тоді за нього проголосували 186 депутатів. 28 січня Рада вдруге провалила його призначення.
  • 4 лютого Верховна рада в першому читанні схвалила законопроєкт про відновлення конкурсів на зайняття посад державної служби, зупинені через поширення COVID-19.
  • Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив 19 лютого, що Юрій Вітренко виконує обов’язки міністра енергетики, однак вето Зеленського блокує його роботу. За його словами, вето не дало можливості виконувачу обов’язків міністра енергетики керувати міністерством підписати річні бюджетні програми, зокрема щодо виплат зарплат шахтарям.
  • Верховна рада на позачерговому засіданні ухвалила законопроєкт “Про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення проведення конкурсів на зайняття посад державної служби та інших питань державної служби” після того, як його ветував Володимир Зеленський. У новій редакції парламентарі врахували правки президента.
  • 4 березня президент Володимир Зеленський підписав закон щодо відновлення конкурсів на посади державної служби.
Читайте нас в Telegram
Потім узаконимо: колаборанти розпродують Азовське узбережжя росіянам

Потім узаконимо: колаборанти розпродують Азовське узбережжя росіянам

Незаконно привласнені землі вздовж Азовського узбережжя окупаційна влада тепер активно пропонує так званим інвесторам із регіонів-шефів з росії. Йдеться насамперед про рекреаційні зони, пансіонати та бази відпочинку.

Наші дронщики ліквідували 5 одиниць техніки та позицію зі станцією РЕБ на лівобережжі Херсонщини

Наші дронщики ліквідували 5 одиниць техніки та позицію зі станцією РЕБ на лівобережжі Херсонщини

На лівобережжі Херсонщини впродовж тижня прикордонниками виявлено та знищено 5 одиниць техніки, в тому числі 3 вантажівки й 2 замасковані автівки.

На кордоні з Молдовою затримали ухилянта з фальшивими документами

На кордоні з Молдовою затримали ухилянта з фальшивими документами

Прикордонники Білгород-Дністровського загону на контрольному посту «Маяки» викрили громадянина України, який намагався незаконно перетнути державний кордон, використовуючи підроблені документи.

Володимир Зеленський подякував воїнам ГУР за влучність

Володимир Зеленський подякував воїнам ГУР за влучність

Президент України Володимир Зеленський провів кілька кадрових замін у Службі безпеки України.

Окупанта судитимуть за викрадення українського майна на понад мільйон гривень

Окупанта судитимуть за викрадення українського майна на понад мільйон гривень

Прокурори Київщини судитимуть російського військовослужбовця, який викрав майно підприємства на понад мільйон гривень під час окупації Київщини.

Готуємо ще сім нових безпекових документів для України — Президент

Готуємо ще сім нових безпекових документів для України — Президент

Сьогодні день, присвячений нашій міжнародній роботі — тим результатам, які потрібні Україні у травні та червні.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Азов, 12-та бригада спеціального призначення НГУ

Кулеметник

від 20000 до 120000 грн

Запоріжжя

112 окремий батальйон 110 ОБрТрО

Автоелектрик, військовослужбовець

від 20000 до 50000 грн

Дніпро

Військова частина А7408

Сапер 155 окремого батальйону територіальної оборони

від 23000 до 53000 грн

Степанівка, Сумська область

Медична сестра, військовослужбовець

від 20500 до 120500 грн

Київ

Військова частина А7039