ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Французьке Посольство передало Командуванню Медичних сил три кисневі концентратори

Новини Події
Прочитаєте за: 3 хв. 5 Березня 2021, 14:49

Сьогодні представники Посольства Франції в Україні урочисто передали Командуванню Медичних сил Збройних Сил України три кисневих концентратори, які допомагають вижити людям із важкими наслідками захворювання на коронавірус COVID-19.

Серед присутніх на церемонії, яка відбулась в Національному військово-медичному клінічному центрі «Головний військовий клінічний госпіталь», – Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні Етьєн де Понсен, військовий аташе полковник Андре Еврар, заступник начальника Генерального штабу ЗСУ генерал-лейтенант Радіон Тимошенко та начальник штабу — заступник командувача Медичних сил полковник медичної служби Андрій Галушка.

Кисневі концентратори — прилади, які дозволяють заповнити нестачу критично потрібного кисню в крові людей із різноманітними важкими патологіями

Під час зустрічі посол Франції Етьєн де Понсен запевнив у неодмінній підтримці Францією України у боротьбі проти пандемії та за збереження територіальної цілісності. Передаючи кисневі концентратори, посол висловив надію, що і надалі допомога буде надаватись українським військовим і цивільним, які проживають на лінії зіткнення у східних областях України.

Генерал-лейтенант Тимошенко подякував за надану практичну допомогу.

— Це дуже своєчасний подарунок, — зауважив заступник начальника Генштабу. — Концентратори будуть там, де найбільш потрібні — на передовій.

Для французьких гостей провели коротку екскурсію музеєм медичного закладу.

— Порівнюючи кількість прооперованих військовослужбовців у столичному госпіталі під час Другої світової війни та за час ведення бойових дій на сході України, маємо невтішну статистику: 55 тисяч та 45 тисяч відповідно. Ці дані вказують на те, що війна в Україні – реальна, і вона досі триває, — підкреслив Геннадій Пєров.

Своєю чергою Посол Франції розповів, що напередодні мав честь супроводжувати президента Володимира Зеленського на лінію зіткнення, де на власні очі побачив справжню хоробрість і відвагу українських військових.

ТВО начальника НВМКЦ полковник медичної служби Олександр Лашин розповів присутнім, що у районі проведення АТО/ООС надавали допомогу на базі мобільних госпіталів близько 80% лікарів і медсестер Головного військового клінічного госпіталя. Нині польові госпіталі мають все необхідне для надання медичної допомоги при легких та середніх пораненнях. Важкопоранених військовослужбовців евакуюють до центральних закладів.

Кореспондент АрміяInform поцікавився подробицями майбутнього використання переданих концентраторів у головного анестезіолога Командування Медичних сил полковника медичної служби Олександра Бугая.

— Плануємо одним концентратором оснастити реанімобіль, — розказав Олександр Олександрович. — Два інших — передамо в мобільні госпіталі на сході, де є найбільша потреба в кисневому обладнанні.

Також полковник Бугай зауважив, що подаровані Французькою Республікою кисневі концентратори досить потужні, здатні виробляти до 10 літрів 100-відсоткового кисню на хвилину. Їх використовують для лікування пацієнтів із COVID-19, які потребують кисневої підтримки та можуть підключатися до дихальної апаратури, що має забезпечуватися концентрованим киснем. Одночасно підключається одна людина, для використання з іншим пацієнтом замінюється спеціальна одноразова маска з одноразовим кисневим контуром.

Начальник штабу Командування Медичних сил полковник Галушка повідомив АрміяInform, що це перша подібна гуманітарна допомога від Франції, але запевнив, що це — тільки початок співпраці.

Фото Дмитро Юрченко

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Сухопутні війська показали, як нищать ворога на сході

Сухопутні війська показали, як нищать ворога на сході

Оператори ударних дронів вразили російські позиції та техніку, а штурмові групи успішно атакували окупантів.

Олександр Сирський: Під загрозою залишається найбільша в Європі АЕС — Запорізька

Олександр Сирський: Під загрозою залишається найбільша в Європі АЕС — Запорізька

Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський у роковини аварії на Чорнобильській АЕС нагадав, що за 38 років після тієї трагедії російські окупаційні війська ставлять світ перед небезпекою нової атомної катастрофи.

У МОУ спрогнозували долучення нових країн до «Рамштайну»

У МОУ спрогнозували долучення нових країн до «Рамштайну»

Речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін анонсував долучення до засідань Контактної групи з питань оборони України (формат «Рамштайн») нових країн, які готові допомогти Україні у захисті від російського агресора.

Дві людини загинуло внаслідок обстрілу Білопілля на Сумщині

Дві людини загинуло внаслідок обстрілу Білопілля на Сумщині

Одна місцева мешканка загинула на місці, друга померла у швидкій дорогою до лікарні.

На Львівщині викрили групу лікарів, яка торгувала інвалідністю

На Львівщині викрили групу лікарів, яка торгувала інвалідністю

Організована група лікарів заробляла на документах, необхідних для отримання інвалідності.

У Фінляндії почалися військові навчання Arrow 24

У Фінляндії почалися військові навчання Arrow 24

Сухопутні війська Фінляндії на полігоні Ніїнісало розпочинають 26 квітня 2024 року щорічні військові навчання Arrow 24 за участю країн НАТО.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Інструктор групи розвідувального забезпечення

від 46500 до 46500 грн

Бердичів

Військова частина А2772

Оператор БПЛА-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Дніпро

Косівський РТЦК та СП

Бойовий медик

від 20000 до 50000 грн

Полтава

Військова частина A7310

Бухгалтер

від 15500 до 22000 грн

Київ

Київський обласний військовий комісаріат

Командир взводу, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область

Водій-електрик

від 20000 до 120000 грн

Краматорськ

23 ОМПБ 56 ОМПБр