ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Хто вони — воїни Харківської бригади тероборони?

Армія і суспільство Навчання та тренування
Прочитаєте за: 4 хв. 4 Лютого 2021, 19:35

Нести службу на блокпостах, відбивати напади противника, евакуйовувати поранених з поля бою — ці та інші завдання відпрацювали воїни Харківської окремої бригади територіальної оборони під час нещодавніх інструкторсько-методичних занять.

— На заняття залучили сотні наших військовослужбовців і воїнів-резервістів, — розповів командир бригади підполковник Андрій Бородін. — Заняття проводили в сімох місцях, де розташовані наші підрозділи. Причому тих, хто нещодавно підписав контракт, ми зібрали в розташуванні штабу бригади. Там з новачками провели своєрідну первинну військово-професійну підготовку. А більш досвідчені воїни бригади тренувалися на полігоні Військового інституту танкових військ НТУ «ХПІ».

Під час полігонного вишколу проводили тактичну, інженерну підготовку, відпрацьовували контрдиверсійні заходи, а також алгоритм дій у разі настання воєнної загрози.

— На полігоні танкового інституту зібралися ті, хто має бойовий досвід, тривалий час служить під прапором бригади тероборони. Під час кожного подібного заняття, що організовують вихідними, ми намагаємося отримати максимум навичок у військовій справі. Адже добре пам’ятаємо події 2014-го на Сході держави. Тому робимо все, що від нас залежить, аби не допустити подібного, — пояснив заступник командира стрілецької роти з морально-психологічного забезпечення старший лейтенант резерву Олександр Крупський.

До речі, 45-річний заступник командира роти з МПЗ має власний бізнес, що пов’язаний з видавництвом дитячих книжок. Тож у цивільному житті він також керує підлеглими й так само намагається виховувати в них любов до українських цінностей.

— Таких як я в нашій бригаді чимало. У 2014-му я був у загоні Харківської самооборони. Як міг боровся в регіоні з різними проявами так званого руського миру. В мене є сім’я, виховую двох синів — 10 та 14 років. Майже цілодобово завантажений роботою з партнерами по бізнесу. Проте на військову підготовку завжди знаходжу час, — розповів Олександр Крупський.

Подяку від командира підрозділу за дії на полігоні цього разу отримав 34-річний командир відділення старший солдат Володимир Захаров.

— Я викладаю менеджмент в одному з харківських цивільних вишів, — розповів про себе резервіст Володимир Захаров. — Звик ретельно готуватися до будь-якого заняття. Кожний збір воїнів територіальної оборони для мене серйозний іспит. До того ж це дуже цікаво, коли з однодумцями робиш одну важливу справу з автоматом у руках на тактичному полі. Минуло два роки, як я підписав контракт на службу в резерві, і вже сам даю поради молодим воїнам. Моя дружина мене розуміє й пишається моїми маленькими успіхами.

До речі, за плечима старшого солдата Захарова навчання на військовій кафедрі Харківського національного університету Повітряних Сил, проходження двох військово-навчальних зборів і багато полігонних занять.

— Від наших командирів, діючих військовослужбовців, мені передалося бажання просуватися по службі, долати нові службові рубежі тощо. Тому всіляко стараюся, щоб згодом стати офіцером резерву. Службу на постійній основі в Збройних Силах України я також не відкидаю. Але в найближчій перспективі в мене захист кандидатської дисертації. До цього етапу розвитку я довго рухався і майже дістався фінішу. Ну, а як воно буде далі — життя покаже, — підсумував Володимир.

Поруч із викладачем менеджменту й видавцем дитячих книжок з умовним ворогом боровся солдат резерву Сергій Яковенко, який у цивільному житті працює кондуктором громадського транспорту.

Тим часом розвідувальним підрозділом командував молодший сержант резерву Сергій Пістунов. Він керує промисловим підприємством і робить це не менш успішно, ніж вчить воювати підлеглих воїнів.

А заняття з бойової медицини проводила начальник медпункту підрозділу ТрО лейтенант медслужби резерву Марина Дяченко, яка є кандидатом медичних наук і працює в престижній медичній установі Харкова.

За словами командування Харківської окремої бригади ТрО, це було перше цього року заняття на полігоні Військового інституту танкових військ НТУ «ХПІ», де є всі умови для належної військової підготовки.

— Новий навчальний рік щойно розпочався і попереду у воїнів тероборони чимало важких, але цікавих заходів. З кожним новин заняттям на тактичному полю чи на стрільбищі частина стає міцнішою, — вважає підполковник Андрій Бородін.

Фото автора

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Майже 50 тисяч доларів за тур до Румунії: на кордоні затримали шістьох «мандрівників»

Майже 50 тисяч доларів за тур до Румунії: на кордоні затримали шістьох «мандрівників»

Групу осіб, які планували в обхід пунктів пропуску потрапити в Румунію, затримали на Закарпатті прикордонники Мукачівського загону.

Сили оборони знищили 13 батальйонів окупантів за тиждень

Сили оборони знищили 13 батальйонів окупантів за тиждень

Сили оборони України за минулий тиждень знищили 13 батальйонів особового складу окупантів.

На прикордонні Сумщини та Чернігівщини пролунало понад 70 вибухів

На прикордонні Сумщини та Чернігівщини пролунало понад 70 вибухів

російські загарбники продовжують обстрілювати прикордонні території Чернігівської та Сумської областей. Всього протягом доби нараховано 20 обстрілів (73 вибухи) із різних видів озброєння.

Спецпідрозділ ГУР знищив російський швидкісний катер у Криму

Спецпідрозділ ГУР знищив російський швидкісний катер у Криму

Завдяки операції підрозділ Головного управління розвідки Міністерства оборони України Group 13 ударним морським дроном Magura V5 знищив швидкісний катер російських загарбників.

Лікар в Києві знаходив у здорових військовозобов’язаних тяжкі хвороби

Лікар в Києві знаходив у здорових військовозобов’язаних тяжкі хвороби

Слідчі повідомили про підозру завідувачу ендокринологічного відділення однієї з лікарень Оболонського району міста Києва в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України шляхом усуненням перешкод для перетину кордону, вчиненому щодо кількох осіб, за попередньою змовою групою осіб з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

На Східному напрямку противник за добу втратив 19 танків

На Східному напрямку противник за добу втратив 19 танків

На Східному напрямку українські бійці за 5 травня 2024 року завдали втрат ворогу, вразивши, зокрема, 19 танків.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Парашутист, укладальник парашутів, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Стрілець-снайпер

від 20000 до 120000 грн

Київ

130 окремий батальйон 241 ОБр Сил ТрО

Старший оператор-дешифрувальник

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Снайпер

від 21000 до 120000 грн

Червоноград

63 окремий батальйон 103 ОБр Сил ТрО

Старший водій-гранатометник

від 25000 до 125000 грн

Мукачеве, Закарпатська область

Бойовий медик взводу

від 20000 до 120000 грн

Дніпро

128 ОБр Сил ТрО