ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У Житомирі завершилась перша в Україні довгострокова програма з підготовки психологів для роботи з ветеранами АТО

Армія і суспільство Новини Реабілітація
Прочитаєте за: 2 хв. 24 Лютого 2021, 15:46

Загалом до участі у дворічній Програмі з підготовки психологів за стандартами НАТО та ЄС «Покращення доступу до соціальних послуг у сфері психічного здоров’я» 2019-2020 рр. залучили 12 психологів-практиків зі шпиталів та центрів реабілітації Житомирської й Вінницької областей. Фахівці пройшли навчання та стажування у Польщі й отримали сертифікати, що відповідають міжнародним стандартам і польському та українському законодавству.

У підбитті підсумків взяли участь заступник голови Житомирської ОДА Віктор Градівський, голова облради Володимир Федоренко, Генеральний Консул Республіки Польща у Вінниці Дамян Цярціньскі, заступник Міністра у справах ветеранів України з питань європейської інтеграції Олексій Ілляшенко та головний лікар КНП «Госпіталь ветеранів війни» Житомирської обласної ради Павло Журбенко.

– Маємо 66 новоутворених громад і немає жодної, яка б не відчула лиха російсько-української війни. Серед жителів є чимало військових та членів їхніх родин, які потребують реабілітації й підтримки. Під час робочих візитів до громад я постійно звертаю на це питання увагу і, спілкуючись з їхніми головами, розумію необхідність запровадження комплексної програми реінтеграції військових у повсякденне життя. Воїни-захисники, повертаючись на мирну територію, мають відчувати підтримку як фінансову, так і психологічну, – зауважив Володимир Федоренко.

Як зазначив Дамян Цярцінські, під час навчання українські психологи надавали допомогу і польським військовим.

Фаховою психологічною допомогою за результатами програми вдалось охопити близько 50 тис. учасників бойових дій в АТО та ООС. Підготовленні психологи активно залучені до викладацької діяльності у «Житомирській політехніці», яка бере активну участь у соціалізації та реадаптації ветеранів і учасників бойових дій. Наразі в університеті навчаються приблизно 500 таких людей та їхніх дітей коштом держбюджету.

-У планах обласної ради і депутатського корпусу збільшити фінансування шпиталю, аби він міг надавати якісні послуги. Варто тут взяти за основу вдалий досвід регіонів, де є успішна реалізація відповідних програм. Наші захисники боронять усю Європу, тому і послуги слід надавати на європейському рівні, – зазначив голова обласної ради.

Це перша в Україні довгострокова програма з підготовки психологів для роботи з ветеранами бойових дій. Її реалізували відповідно до тристоронньої угоди між МЗС Польщі, 23-м Військо-медичним шпиталем м. Льондек-Здруй та Бердичівським госпіталем ветеранів війни. Сторони запевнили: співпраця у цьому напрямку й нові програми допомоги і адаптації до мирного життя українських ветеранів триватимуть і в майбутньому.

Фото пресслужби Житомирської ОДА

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На фронті — 104 бойові зіткнення, на Авдіївському напрямку відбито 27 атак противника

На фронті — 104 бойові зіткнення, на Авдіївському напрямку відбито 27 атак противника

Протягом минулої доби відбулося 104 бойові зіткнення. Загалом ворог завдав 13 ракетних та 56 авіаційних ударів, здійснив 105 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

«Напиши, щоб долучалися люди. Що наші сили не вічні. Щоб поважали військових»: репортаж АрміяInform зі стабпункту на фронті

«Напиши, щоб долучалися люди. Що наші сили не вічні. Щоб поважали військових»: репортаж АрміяInform зі стабпункту на фронті

Рік тому під час відпрацювання на навчаннях зв’язки «кейсевак — медевак — стабілізаційний пункт» у новій бригаді ми з побратимом прагнули показати, як це відбувалося на нашому досвіді.

Додаткові 70 тисяч для військових. Хто та коли зможе отримати нову виплату

Додаткові 70 тисяч для військових. Хто та коли зможе отримати нову виплату

Кабінет Міністрів затвердив додаткову фінансову винагороду військовим у розмірі 70 тисяч гривень. Ця виплата може застосовуватися вже з цього місяця.

Україна задає тон у війні дронів: експерт розповів АрміяInform про сильні та слабкі сторони

Україна задає тон у війні дронів: експерт розповів АрміяInform про сильні та слабкі сторони

Українські дрони мають перевагу над ворожими, зокрема, завдяки новаторським технологічним рішенням.

У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

Речник Командування Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш висловив сподівання, що Україна таки отримає від партнерів крилаті ракети Taurus.

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу противника.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Інспектор прикордонної служби (військова служба)

від 20000 до 20000 грн

Житомир

Державна прикордонна служба України

Медична сестра, фельдшер, військовослужбовець

від 52000 до 122000 грн

Ужгород, Закарпатська область

Інженер

Дніпро

93-тя окрема механізована бригада «Холодний Яр"

Навідник до 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади

від 24000 до 124000 грн

Мукачеве, Закарпатська область

Діловод

від 25000 до 130000 грн

Запоріжжя

75 батальйон 102 бригада

Водій, контрактна служба

від 22000 до 55000 грн

Черкаси, Черкаська область