ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

90 кілометрів життя від військових інженерів…

Армія і суспільство Новини Репортаж
Прочитаєте за: 2 хв. 15 Лютого 2021, 19:06

Завдяки військовим відновлено можливість транспортного сполучення, доставлення харчових продуктів до магазинів, а з населеного пункту Чорнокозинці вільним від снігу шляхом до пологового будинку вже доставили породіллю.

Унаслідок негоди, яка вирувала днями у Кам’янець-Подільському районі Хмельниччини, у сніговій пастці опинилися понад десять населених пунктів.

На прохання очільника райдержадміністрації Анатолія Бернашевського руку допомоги простягнули військовослужбовці Кам’янець-Подільської інженерної бригади.

— З початком погіршення погоди, посилення вітру й великої кількості снігу у бригаді визначено групу військовослужбовців на гусеничній інженерній техніці, екскаваторах та іншій спеціальній інженерній техніці, які були напоготові 24 години на добу надати допомогу в ліквідації наслідків снігової стихії, — підкреслив заступник командира бригади з морально-психологічного забезпечення підполковник Юрій Нечитайло.

14-15 лютого військові інженери на БАТ-2 (бульдозер на артилерійському тягачі) розчистили від снігових заметів дороги до населених пунктів Привороття, Адамівка, Кізя, Шустівці, Чорнокозинці, Залісся, Параївка, Слобідка-Рахтівецька, Кізя-Кудринецька, Вітківці, Ластівці й Ісаківці. Загальна протяжність розчищених від снігу доріг сягнула понад 90 кілометрів.

Завдяки військовим відновлено можливість транспортного сполучення, доставлення продуктів харчування до магазинів, а з населеного пункту Чорнокозинці вільним від снігу шляхом до пологового будинку вже доставили породіллю.

Військком Хмельницького обласного центру комплектування та соціальної підтримки полковник Костянтин Радченко в коментарі для АрміяInform зазначив, що загалом у військових частинах Хмельниччини створені й діють групи оперативного реагування, робота й готовність яких координується через оперативного чергового обласного ТЦК та СП.

— Переважно це ті військові частини, які мають у штаті спеціальну техніку — це інженерні машини розгородження (ІМР), БАТи, екскаватори, бульдозери, полкові землерийні машини (ПЗМ), автогрейдери. Загалом у нас в постійній готовності перебуває близько 40 одиниць такої техніки. Наші військовослужбовці готові та прийдуть на допомогу в різних регіонах Хмельниччини чи сусідніх областях. Тим більше, що такий досвід боротьби зі снігом у 2013-му й кількома роками раніше ми вже мали, — зауважив полковник Радченко.

Фото і відео Андрія Федорука та Олега Чебанюка

 

Позаштатний кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Ворог 12 разів обстрілював Чернігівщину та Сумщину

Ворог 12 разів обстрілював Чернігівщину та Сумщину

Всього протягом доби нараховано 12 обстрілів (69 вибухів) прикордонних територій Чернігівської та Сумської областей.

В Україні хвилина мовчання

В Україні хвилина мовчання

Згідно з указом Президента України Володимира Зеленського № 143/2022, хвилина мовчання проводиться щодня о 9:00, її оголошують у всіх засобах масової інформації.

Сили оборони знищили ворожий ЗРК «Стріла-10»

Сили оборони знищили ворожий ЗРК «Стріла-10»

Бійці підрозділу активних дій ГУР Міноборони на фронті виявили та завдали удару по російському зенітно-ракетному комплексу «стрєла 10».

Ворог атакував Дніпровщину FPV-дронами

Ворог атакував Дніпровщину FPV-дронами

Звечора та вночі російські війська тероризували Нікопольський район: його піддали артобстрілу й пʼяти атакам FPV-дронами.

У Силах оборони пояснили, як росіяни змінили тактику застосування ракетоносіїв у Чорному морі

У Силах оборони пояснили, як росіяни змінили тактику застосування ракетоносіїв у Чорному морі

Ворожі ракетоносії останнім часом не виходять на бойове чергування, проте це не означає зниження рівня загрози ракетних ударів по території України.

Ворог намагається компенсувати невдачі наземних операцій повітряними ударами — Наталія Гуменюк

Ворог намагається компенсувати невдачі наземних операцій повітряними ударами — Наталія Гуменюк

Війська рф не припиняють терор на суходолі, де не можуть досягти помітних успіхів, які запланували, і компенсують свої невдачі повітряними ударами.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Старший оператор, Військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Водій категорій B, C, військовослужбовець

від 20500 до 50500 грн

Стрий, Львівська область

Сапер, Військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Бойовий медик взводу

від 20000 до 120000 грн

Дніпро

128 ОБр Сил ТрО

Водій, військовослужбовець

від 21000 до 120000 грн

Червоноград

63 окремий батальйон 103 ОБр Сил ТрО

Бойовий медик в 126 ОБр ТРО

від 20000 до 120000 грн

Херсон, Херсонська область