ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Військові Литви й Канади обмінюються досвідом із представниками Військової служби правопорядку у ЗСУ

Вишкіл Новини Події
Прочитаєте за: 3 хв. 10 Лютого 2021, 18:25

На базі Національного університету оборони України імені Івана Черняховського цими днями проходить оперативно-спеціальний збір Військової служби правопорядку у Збройних Силах України за участю представників Військової поліції Литовської Республіки та операції UNIFIER. Кореспонденти АрміяInform були присутні на заході.

– Це навчання у нас проходить на операційному рівні. Ми ділимося досвідом, розповідаємо про процес планування операцій – як це відбувається у Литві чи будь-який іншій країні НАТО. І наші українські партнери наразі вивчають, як цей процес можна впровадити в Україні, – розповів начальник відділу планування операцій Збройних сил Литовської Республіки капітан Аудріус Родзіс.

За його словами, по закінченню навчання офіцери операційного рівня, які нині присутні на заході, розумітимуть принцип планування операцій і як їх виконувати. Це потрібно, щоб не було розбіжностей в процедурах планування.

– Ми докладаємо максимум зусиль до реформи нашої Військової служби правопорядку у Військову поліцію і до інтеграції її до спільноти Військової поліції НАТО. Тому участь у цих заходах для нас важлива. Таке навчання потрібне для обміну досвідом з питань планування операцій під проводом Альянсу і миротворчих операцій. Нам важливо розуміти порядок їхнього планування, відпрацювання документів за натовськими стандартами, – підкреслив начальник групи міжнародного співробітництва Головного управління ВСП у ЗСУ підполковник Олександр Головецький.

Начальник оперативного відділу – заступник начальника штабу Головного управління ВСП у ЗСУ полковник Сергій Гуцол зауважив, що цей захід важливий, бо запрошення представників НАТО пришвидшує наше просування до Альянсу.

-Сьогодні ми запросили представників Військової поліції, які безпосередньо відповідають за планування операцій в Альянсі. Інформація, яку вони надають, полегшить наше розуміння процесів, що відбуваються у штабах підрозділів Військової поліції з питань планування її застосування в операціях НАТО, – зазначив офіцер.

Він додав, що під час цього навчання українські офіцери вже дізнались, що у згаданих процесах є багато спільного у ЗСУ й НАТО.

-Але таємниця криється у нюансах. Саме їх потрібно вивчити. І все найкраще, що є в Альянсі, і що є в нас, треба впроваджувати. Цей захід – перша цеглинка нашої плідної співпраці. Ми ще плануємо провести практичні тренінги… І от щойно канадський колега мені повідомив, що у них є курс з оперативного планування застосування підрозділів НАТО, який триває 3-4 тижні. Ця інформація дає привід подумати про майбутнє – щоб ми спланували ці заходи, долучились до них і продовжували навчатись, – заявив полковник Сергій Гуцол.

Фото, відео – Дмитро Юрченко

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
ППО та боєприпаси: Нідерланди надають понад €200 млн для України

ППО та боєприпаси: Нідерланди надають понад €200 млн для України

Нідерланди нададуть понад 200 мільйонів євро на ініціативи щодо швидкого постачання Україні додаткових засобів протиповітряної оборони та артилерійських снарядів.

Володимир Зеленський у Дніпрі: Працюємо заради додаткових систем ППО

Володимир Зеленський у Дніпрі: Працюємо заради додаткових систем ППО

Президент України Володимир Зеленський провів нараду щодо ситуації в Дніпропетровській області, захисту Дніпра, усіх міст і громад регіону.

Наша авіація ліквідувала ворожий пункт управління

Наша авіація ліквідувала ворожий пункт управління

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру витіснити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра.

НАТО готується відправити в Україну нові системи ППО — Єнс Столтенберг

НАТО готується відправити в Україну нові системи ППО — Єнс Столтенберг

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг повідомив, що Рада Україна-НАТО погодилася направити Києву додаткові засоби протиповітряної оборони.

На фронті за добу 79 боєзіткнень, третина з яких на Авдіївському напрямку

На фронті за добу 79 боєзіткнень, третина з яких на Авдіївському напрямку

Протягом доби зафіксовано 79 бойових зіткнень. Загалом, ворог завдав 25 ракетних та 52 авіаційних удари, здійснив 42 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Над Одещиною збили чотири розвідувальні дрони росіян

Над Одещиною збили чотири розвідувальні дрони росіян

Сьогодні воїни ПВК «Південь» збили 4 російські розвідувальні БПЛА «Орлан-10».

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Механік-водій, військовослужбовець

від 22000 до 122000 грн

Яворів

Яворівський РТЦК та СП

Інженер-електромеханік

від 16000 до 19000 грн

Львів

4762 військове представництво МОУ

Водій-військовослужбовець

від 20100 до 120000 грн

Запоріжжя

Сватівський районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки

Інженер базових станцій

від 55000 до 130000 грн

Ужгород

68 ОЄБр ім. Олекси Довбуша

Інженер відділу повірки та регулювання радіовимірювальних приладів, військовослужбовець

від 28000 до 30000 грн

Харків

Метрологічний центр військових еталонів ЗСУ

Військова служба в Збройних Силах України

від 21000 до 120000 грн

Одеса, Одеська область